de Goed Gevulde Middag - Rondleiding en proeverij over de Boerderij - 26 februari 2023 - Halle - De Goed Gevulde Boerderij
  1. Home
  2. /
  3. Halle
  4. /
  5. De Goed Gevulde Boerderij
  6. /
  7. de Goed Gevulde Middag - Rondleiding en proeverij over de Boerderij

de Goed Gevulde Middag - Rondleiding en proeverij over de Boerderij

Proeverij in de velden tijdens de Open Dag van de Goed Gevulde Boerderij
Elke laatste zondag van de even maand om 15:00 nemen wij liefhebbers mee langs onze velden. Ter plekke proef, ruik en voel je wat deze natuurinclusieve kringloopboerderij ons geeft: van knuffelolie tot jonge biggetjes en van whiskeygerst tot de lekkerste droge ham. Misschien is de graanoogst net begonnen of kun je bramen plukken. We vertellen alles en zowel voor de kleintjes als geïnteresseerden in deze natuurinclusieve kringlooplandbouw is dit een mooie middag. Bij elke stop of onderwerp worden een hapje en een drankje van eigen erf geserveerd.

We starten deze open dag boerderij klokslag 15:00 uur met koffie, thee en limonade en een korte inleiding over de Goed Gevulde. Daarna gaan we naar de varkens, wie weet zijn er wel jonge zwigjes om te bekijken! Je mag bij de varkens in de wei, trek dan wel oude kleren en laarzen aan. Als je geduld hebt is er altijd wel een varken te vinden die wel even goed gaat liggen voor een lekkere aai. Voeren mag, als iedereen weer veilig achter het hek staat, want 50 varkens kunnen erg enthousiast zijn. Onderwijl vertellen we alles over het varkensleven, super leerzaam!


Koffie, Achterhoeks drankje en Proeverij tijdens de Open Dag
Ook onze akkerbouwtak komt voorbij met eventueel een rondleiding over het veld, langs de gewassen en een uitleg over hoe wij de natuur gebruiken in ons bedrijf. Onze gewassen variëren door de jaren en de seizoenen: huttentut voor olie, gerst voor whiskey of quinoa. We vertellen je alles over onze kringlooplandbouw en welke rol de kippen bijvoorbeeld spelen bij het verbouwen van graan.

Tijdens alle informatie op deze open dag boerderij ga je natuurlijk niet naar huis zonder dit alles ook geproefd te hebben! Onder genot van een echt Achterhoeks biertje, borreltje of sapje (dus met Achterhoekse ingrediënten) laten we je proeven van alles wat onze Goed Gevulde Boerderij ons oplevert. Dit varieert van onze paté, droge worst, charcuterie, vlierbessensiroop, creméhoning, nieuwe smaakjes verse worst of huttentutolie. Maar net wat het seizoen en onze inspiratie ons brengt. Je komt in ieder geval niks te kort, dat is zeker!


Open dag: Vragen staat vrij
Ook voor kinderen is een open dag boerderij natuurlijk een erg leuk uitje. Ze leren veel over de boerderij en het varkens- en kippenleven en zien hoe vlees wordt gemaakt. Alles mag gevraagd worden en we hebben alle tijd. Wanneer de meeste vragen gesteld zijn is er ruimte voor wat meer verdieping voor diegenen die graag meer over deze vorm van kringlooplandbouw willen weten. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld het plan hebt om zelf varkens of kippen te gaan houden of graan te verbouwen.

De entree voor de Goed Gevulde Middag is €9,95 voor volwassenen en €4,95 voor kinderen tussen 4 en 12 jaar oud. Kinderen jonger dan 4 jaar hebben gratis toegang. De prijs is inclusief koffie, thee of limonade, een Achterhoeks biertje of borrel en de rijke Goed Gevulde proeverij.

Praktische informatie

26 februari 2023
15:00 - 17:00

9,95

Halsedijk 8
7025 DA Halle

Georganiseerd door

De Goed Gevulde Boerderij

Halle

Dit zeggen gebruikers over Lekkerder bij de Boer .

Gemiddelde beoordeling

4.4/5 380 reviews

1 week geleden

Altijd fijn, genieten van lokale producten zonder een urenlange speurtocht naar onbekende schatten. Met Lekkerder bij de Boer is het mogelijk om juist deze plekken te vinden.

Google icon Google
Evelien Smit

Evelien Smit

3 weken geleden

Superorganisatie met een boerenhart! Wat mooi dat iedereen op een eenvoudige manier kan ontdekken waar al het lekkers van de agrarische sector te verkrijgen is. Onze melktap en boerenkaas wordt goed gevonden!

Google icon Google
Mariska van Diepenbeek

Mariska van Diepenbeek

3 weken geleden

Geko is een top bedrijf

Google icon Google
G.

G.

4 weken geleden

Ben vandaag weze kijken in het winkeltje en wat dingen gekocht prijs is goed en de producten ook toppie tot de volgende. Gr familie van de kerkhof haan

Google icon Google
Pascal Van de kerkhof

Pascal Van de kerkhof

4 weken geleden

Top producten voor een normale prijs!!!!!

Google icon Google
Roel de zoeten

Roel de zoeten

1 maand geleden

Heb inmiddels diverse bedrijven bezocht via Lekkerder bij de boer. Met veel genoegen en veel leuke en nuttige aankopen. Vandaag ging het echter fout bij Scholten Vleesvee in Dedemsvaart. …Meer

Google icon Google
Geert van der Tuuk

Geert van der Tuuk

1 maand geleden

veel producten en direct van de boer! super

Google icon Facebook
Bio Kaasboerderij Langelaan

Bio Kaasboerderij Langelaan

2 maanden geleden

Het is niet alleen lekkerder bij de Boer, maar óók nog eens makkelijker! Wij zijn één van de deelnemende boerenbedrijven en Thomas heeft ons duidelijk uitgelegd hoe de site en de verkoop werkt. Hoe we onze producten kunnen aanbieden …Meer

Google icon Google
Itte Smink

Itte Smink

2 maanden geleden

Vandaag goed geholpen door Thomas en zijn we weer een stapje verder op het platform Lekkerder bij de Boer!

Google icon Google
diny Oomen

diny Oomen

2 maanden geleden

Veel keus, wat moois uit kunnen zoeken dat keurig is bezorgd. Dank!

Google icon Google
Frans G

Frans G

2 maanden geleden

TOP app, maakt t vinden van boeren verkoop super makkelijk!

Google icon Google
Tante Ans

Tante Ans

2 maanden geleden

Prima website. Mooi initiatief om bij de boer te kopen.

Google icon Google
Heleen

Heleen