Longhorn Ranch Hasthem Hoeve - Stalletje, Boerderij en Anders in Baijum
 1. Home
 2. /
 3. Longhorn Ranch Hasthem Hoeve

Longhorn Ranch Hasthem Hoeve

Stalletje • Boerderij • Anders

Hasthemerwei 1
8841 KG
Baijum

10:00 - 18:00

Zelf afhalen

Bezorgopties

Bezorgopties

Afhaalmoment (optioneel) Aanpassen

Afhaalmoment

Afleveradres

Jouw adressen

Longhorn Ranch Hasthem Hoeve

Stalletje • Boerderij • Anders

37+

Ynspanne & Ûntspanne.

It paed werom!

Hoe voltrekt een transitie van gangbare melkveehouderij naar een volledig natuur inclusief en biologisch bedrijf zich? Benieuwd hoe wij onze 35 hectare grond middels eigen kringloop inrichten?

Alles volledig voor agrarisch natuurbeheer, weidevogelbeheer om zo een kruidenrijke leefomgeving voor weidevogels, vlinders, insecten, waterdieren etc te creëren? Dat laat Hasthem Hoeve zien! Onze landerijen worden extensief begraasd door Engelse en Texas Longhorn zoogrunderen en Groningse Blaarkoppen. Ook Merino-wol en Blue de Main schapen grazen hier. Friese paarden mogen hier ook niet ontbreken.

Op het erf en in de landerijen scharrelen de kippen en er lopen landvarkens. Ook hebben we een pluktuin en een demo gewassen veld met verschillende (oude) graansoorten en een boomgaard met (oude) fruitbomen. Zo hopen we naast de weidevogels ook voor de spotvogel en andere tuinvogels een leefomgeving te bieden.

We werken met een vaste fantastische fotograaf, Dorit Habing genaamd. Onze locatie is geschikt voor een unieke fotoshoot! Huwelijk en/of gezins en -portret foto's in een wel heel landelijke sfeer met uiterst zeldzame imponerende dieren.

We geven graag uitleg via rondleidingen te voet, met huifkar en rondvaartboot. Maar niet in de broed en RUST periode van de vogels. Wel realiseren we een Rustperiode voor de wandelaar en fietser! Rustpunt in Baaium (FRL) op de Hasthem Hoeve! Maar nog even geduld.....want álles is in transitie... het tanklokaal moet nog een transformatie ondergaan tot een voor mindervaliden aangepaste toiletgroep, winkeltje en wandel en fiets Rustpunt. Maar kom gerust vast eens ons erf op fietsen om de ontwikkelingen te volgen, de dieren te bewonderen of ons eigen biologisch rund en varkens vlees te kopen, verse scharreleieren, honing uit onze pluktuin of een praatje te maken. Maar, u begrijpt ook.....om dit alles voor elkaar te krijgen en te bewerken zijn de boer en boerin ook wel eens even druk.

Groetjes Oane en Itte Smink

Longhorn Ranch Hasthem Hoeve

Hasthemerwei 1
8841 KG Baijum

Openingstijden

 • Maandag

  10:00 - 18:00

 • Dinsdag

  10:00 - 18:00

 • Woensdag

  10:00 - 18:00

 • Donderdag

  10:00 - 18:00

 • Vrijdag

  10:00 - 18:00

 • Zaterdag

  10:00 - 17:00

 • Zondag

  Gesloten

Aangemeld op 07-08-2022

Laatst aangepast op 13-02-2024

Disclaimer: Deze pagina wordt beheerd door de eigenaar of medewerker van desbetreffend boerderij verkooppunt. De boer beleeft vaak drukke tijden. Het kan daarom zijn dat de gegevens op deze pagina niet altijd actueel zijn. Daar kunnen wij van Lekkerder bij de Boer helaas niets aan doen. Zie ook onze Algemene Voorwaarden.

Schrijf als eerste een review voor
Longhorn Ranch Hasthem Hoeve