Kaasboerderij Ravenswaard - Boerderijwinkel en Boerderij in Afferden

Kaasboerderij Ravenswaard.

Boerderijwinkel • Boerderij

U bent op zoek naar dé kaasboer en kaasmakerij in Gelderland? Zoek niet verder! Ons gezin is al sinds 1971 kaasproducent. Met veel liefde maken wij heerlijke kazen, die sinds de eeuwwisseling volledig biologisch zijn. Dat maakt ons een geliefde kaasmakerij in Gelderland.

De biologische kaasboer met respect voor de natuur
Wij zijn de familie Litjens en wij maken al tientallen jaren kaas met melk van onze eigen koeien. In 1996 zijn we overgegaan naar biologische landbouw. Sindsdien gebruiken we geen kunstmest meer, geen bestrijdingsmiddelen en dragen we zorg voor het land door aan de hand van akkerrandbeheer een strook bloemen neer te zetten, waarmee we bijen hopen aan te trekken. Daarnaast bemesten we het land alleen met eigen mest en biologisch compost.

Als biologische kaasproducent geven we onze koeien alle vrijheid
Onze koeien lopen bijna altijd buiten, daar hebben ze enorm veel vrijheid. Maar ook in de stal zorgen wij dat er voldoende ruimte voor ze is. Wij gaan heel vriendelijk met onze dieren om, daardoor zijn ze niet bang van mensen. U kunt ze zelfs aaien. Letterlijk, want als u bij ons een excursie boekt krijgt u niet alleen inzicht in het doen en laten van een kaasboer, maar u kunt ook in onze stallen komen. Zo leert u wat een kaasproducent doet op een dag naast het melken van koeien.

Kaasproducent in een kaasmakerij in Gelderland
Iedereen in het gezin is werkzaam als kaasboer in onze kaasmakerij in Gelderland. Vader, moeder, zoon en zijn vrouw werken alle vier als kaasboer in het familiebedrijf. We maken al tientallen jaren kaas van de rauwe melk van de koeien op het land. Er worden in de loop van het proces geen conserveringsmiddelen toegevoegd. Komt u eens langs in onze kaaswinkel om het zelf te zien en een lekker stukje kaas te proeven?

Kaasboerderij Ravenswaard

Kooistraat 3
6654 KH Afferden

Openingstijden

 • Maandag

  Gesloten

 • Dinsdag

  Gesloten

 • Woensdag

  Gesloten

 • Donderdag

  09:00 - 19:00

 • Vrijdag

  09:00 - 19:00

 • Zaterdag

  09:00 - 17:00

 • Zondag

  Gesloten

Aangemeld op 07-04-2020

Laatst aangepast op 01-11-2023

Disclaimer: Deze pagina wordt beheerd door de eigenaar of medewerker van desbetreffend boerderij verkooppunt. De boer beleeft vaak drukke tijden. Het kan daarom zijn dat de gegevens op deze pagina niet altijd actueel zijn. Daar kunnen wij van Lekkerder bij de Boer helaas niets aan doen. Zie ook onze Algemene Voorwaarden.

Dit vinden klanten van
Kaasboerderij Ravenswaard

5,0

2 reviews

Mirjam

1 jaar geleden

Superlekkere biologische kaas, gezellig en klantvriendelijk, wat wil je nog meer!

[email protected]

3 jaar geleden

Super geregeld qua corona maatregelen. Winkel ziet er netjes uit en de medewerkster was heel vriendelijk. Heerlijke kaas.

Producten van andere boeren.

Laten bezorgen

Bezorgopties

Bezorgopties

Afleveradres Aanpassen

Bezorgmoment (optioneel) Aanpassen

Bezorgmoment

Afleveradres

Jouw adressen

Boerderijwinkels in de buurt.