Stalletje in de buurt van Apeldoorn - Hét overzicht!

Stalletje in de buurt van Apeldoorn

28 verkooppunten binnen 25km

  1. Home
  2. /
  3. Apeldoorn
  4. /
  5. Stalletje

Bezoek een stalletje in Apeldoorn en omstreken

Afbeelding Puur van de Buur Wenum
Bij Puur van de Buur Wenum kun je handig en snel hun producten online bestellen, zelf afhalen of thuis laten bezorgen. Puur van de Buur Wenum is een Exclusieve Partner van Lekkerder bij de Boer. Als betalend lid ondersteunen ze actief ons doel om lokale landbouw te promoten en hebben ze toegang tot speciale voordelen, waaronder verhoogde zichtbaarheid. Deze badge erkent hun extra inzet en bijdrage aan het versterken van de afzet van lokaal geteeld voedsel voor de gemeenschap in de regio Wenum-Wiesel en omstreken.

Puur van de Buur Wenum

Wenum-Wiesel

8km

Afbeelding Petra Geerdink

Petra Geerdink

Apeldoorn

2km

Afbeelding Stadsakkers

Stadsakkers

Apeldoorn

4km

Afbeelding De Ganze

De Ganze

Teuge

5km

Afbeelding LIF Kruidenkraam - verse kruiden, moestuinplanten en eetbare bloemen. Wisselend aanbod!

LIF Kruidenkraam - verse kruiden, moestuinplanten en eetbare bloemen. Wisselend aanbod!

Wenum-Wiesel

7km

Afbeelding The Westerfields - Homesteading Products
Bij The Westerfields - Homesteading Products kun je handig en snel hun producten online bestellen, zelf afhalen of thuis laten bezorgen.

The Westerfields - Homesteading Products

Vaassen

8km

Afbeelding Eieren van Het Wezeveld

Eieren van Het Wezeveld

Twello

8km

Afbeelding Bonekamp & van Bussel

Bonekamp & van Bussel

Vaassen

10km

Afbeelding Van het Boerenland

Van het Boerenland

Vaassen

11km

Afbeelding Verkoopkast van het Boerenland

Verkoopkast van het Boerenland

Emst

11km

Afbeelding Gemeenschapsboerderij Erve Kiekebos

Gemeenschapsboerderij Erve Kiekebos

Empe

11km

Afbeelding Eierautomaat Kruissink Terwolde

Eierautomaat Kruissink Terwolde

Terwolde

12km

Afbeelding Boerderijautomaat de Emelaar
Bij Boerderijautomaat de Emelaar kun je handig en snel hun producten online bestellen, zelf afhalen of thuis laten bezorgen.

Boerderijautomaat de Emelaar

Uddel

14km

Afbeelding Boerderij de Groote Boele
Bij Boerderij de Groote Boele kun je handig en snel hun producten online bestellen, zelf afhalen of thuis laten bezorgen.

Boerderij de Groote Boele

Brummen

18km

Afbeelding Imkerij Groenveld

Imkerij Groenveld

Elspeet

18km

Afbeelding Hartelijke Groenten, biologische tuinderij

Hartelijke Groenten, biologische tuinderij

Joppe

19km

Afbeelding Boerderij Erve 't Overweg - Melktap & vlees
Boerderij Erve 't Overweg - Melktap & vlees is een Exclusieve Partner van Lekkerder bij de Boer. Als betalend lid ondersteunen ze actief ons doel om lokale landbouw te promoten en hebben ze toegang tot speciale voordelen, waaronder verhoogde zichtbaarheid. Deze badge erkent hun extra inzet en bijdrage aan het versterken van de afzet van lokaal geteeld voedsel voor de gemeenschap in de regio Diepenveen en omstreken.

Boerderij Erve 't Overweg - Melktap & vlees

Diepenveen

20km

Afbeelding 't Westerick

't Westerick

Wesepe

22km

Afbeelding Verse biologische eieren

Verse biologische eieren

Nunspeet

23km

Afbeelding Boerderijwinkel Klein Gotink
Boerderijwinkel Klein Gotink is een Exclusieve Partner van Lekkerder bij de Boer. Als betalend lid ondersteunen ze actief ons doel om lokale landbouw te promoten en hebben ze toegang tot speciale voordelen, waaronder verhoogde zichtbaarheid. Deze badge erkent hun extra inzet en bijdrage aan het versterken van de afzet van lokaal geteeld voedsel voor de gemeenschap in de regio Vorden en omstreken.

Boerderijwinkel Klein Gotink

Vorden

24km

Afbeelding De Grote Wiede

De Grote Wiede

Hulshorst

24km

Afbeelding Pluimveebedrijf Tuïnk

Pluimveebedrijf Tuïnk

Broekland

24km

Afbeelding Biologisch pluimveebedrijf Tuïnk

Biologisch pluimveebedrijf Tuïnk

Broekland

24km

Afbeelding Melk & Kaas

Melk & Kaas

Broekland

24km

Afbeelding Boeren met liefde

Boeren met liefde

Nunspeet

24km

Afbeelding Imkerij De Honingfabriek

Imkerij De Honingfabriek

Barneveld

25km

Afbeelding SmokeyArjen.nl

SmokeyArjen.nl

Ermelo

25km

Afbeelding Melktap Nunspeet

Melktap Nunspeet

Nunspeet

25km

Stalletjes Langs de Weg in Apeldoorn: Een Bloeiend Fenomeen

Stalletjes langs de weg waar boeren hun producten aanbieden, zijn in Nederland een geliefde manier voor consumenten om direct bij de producent vers en lokaal voedsel te kopen. Deze praktijk biedt een unieke verbinding tussen consument en producent in Apeldoorn en draagt bij aan een duurzamere voedselketen.

De Charme van Directe Verkoop

De verkoop van producten direct vanaf het erf van de boer heeft recent een significante toename gezien, deels aangedreven door de coronapandemie. Boeren en telers, geconfronteerd met overschotten door gesloten restaurants en markten, kozen ervoor om stalletjes langs de weg op te zetten om verspilling tegen te gaan. Dit initiatief heeft geleid tot een verdubbeling van de omzet voor sommigen en heeft het bewustzijn en de waardering voor lokale producten verhoogd.

20150824_073445-Kopen-bij-de-Boer-Lekkerder-Boederijwinkel-Stalletje.jpg 394.67 KB

Wat Vind Je Bij Deze Stalletjes in Apeldoorn?

Het aanbod is divers en seizoensgebonden, variërend van groente en fruit, (onbespoten) producten, planten, zuivel tot cadeaupakketten. Specifieke voorbeelden zijn onder andere kamerplanten, anthurium, rozen, verse soepen, orchideeën, frambozen, aardbeien, kersen, bramen, jam, honing, en veel meer. De diversiteit in het aanbod maakt elke bezoek aan een stalletje langs de weg tot een unieke ervaring waarbij je rechtstreeks steun biedt aan de lokale boeren en hun producten.

Betalingswijzen: Hoe Werkt Het?

De meeste stalletjes in Apeldoorn en omstreken zijn onbemand, wat betekent dat je meestal contant moet betalen, vaak in een daarvoor bestemde geldkist. Sommige stalletjes hebben moderne betaaloplossingen geïntroduceerd, zoals betaling via QR-codes met Tikkie, om het proces te vereenvoudigen en veiliger te maken. Om het betalen zo makkelijk mogelijk te maken, hanteren veel stalletjes afgeronde bedragen en bieden ze soms korting bij aankoop van grotere hoeveelheden. Deze aanpak vereenvoudigt niet alleen de transactie maar moedigt ook aan tot de aankoop van meer producten.

Toegankelijkheid en Bezoekuren

De toegankelijkheid van stalletjes langs de weg varieert, maar veel zijn dagelijks open, afhankelijk van het seizoen en het aanbod. De openingstijden kunnen variëren, dus het is raadzaam de lokale lijsten of specifieke websites te controleren voor de meest actuele informatie. Lekkerder bij de Boer biedt een handig overzicht van stalletjes in verschillende regio's, inclusief informatie over de producten, locaties en openingstijden.

IMG_20210714_104002788-Kopen-bij-de-Boer-Lekkerder-Boederijwinkel-Stalletje.jpg 5.52 MB

Toekomstperspectieven

De populariteit van stalletjes langs de weg in de buurt van Apeldoorn lijkt niet te verminderen. Ze bieden niet alleen een extra inkomstenbron voor boeren, maar stellen consumenten ook in staat meer te leren over waar hun voedsel vandaan komt en hoe het wordt geproduceerd. Dit fenomeen ondersteunt de lokale economie, draagt bij aan de vermindering van voedselkilometers en biedt een vers, gezond en vaak biologisch alternatief voor supermarktproducten. 

Het bezoeken van deze stalletjes wordt een steeds populairder uitje, waarbij families de kans krijgen om de lokale landbouw te ontdekken en tegelijkertijd te genieten van de verse producten die met zorg en passie zijn geteeld. Het lijkt erop dat de waardering voor lokaal geproduceerd voedsel en de ondersteuning van de lokale boerengemeenschap alleen maar zal blijven groeien.

Verser kan niet!

Je dagelijkse boodschappen kopen bij een stalletje in de buurt van Apeldoorn? Veel mensen doen dat meerdere keren per week!

Geweldig toch dat je rechtstreeks bij de boer in de regio kan kopen? Ze hebben bijna alles, wat dacht je van Aardappelen, groenten, fruit, (boeren)kaas, eieren, melk, vlees, overig zuivel, biologische producten, streekproducten, bloemen en/of planten, boxen, recept-pakketten en kant-en-klaar, brood en meel, broodbeleg, cadeauartikelen, cosmetica, honing, kerstpakketten, salades, sap en drank, smaakmakers, specerijen, kruiden en/of thee, vis, wijn, ijs en overige? De producten die ze verkop

WhatsApp Image 2022-09-07 at 10.55.09 (3)-Kopen-bij-de-Boer-Lekkerder-Boederijwinkel-Stalletje.jpeg 312.88 KB

Boeren beleving

Op en rondom een stalletje zijn er vaak veel activiteiten. Met familie en/of vrienden kamperen bij de boer, of lekker je kinderen laten spelen op en rond de boerderij waar speeltoestellen staan. Bij veel boerderijen mag je ook rondlopen op het erf. Zelf je verse groenten oogsten (!) in de moestuin van de boer, of rondlopen, genieten en zelf plukken van echt verse bloemen in een pluktuin. Bij de boer kan het allemaal!

Tip de Boer

Ken je een stalletje maar staat deze nog niet op de app of site van Lekkerder bij de Boer? Stuur dan een bericht via dit handige formulier en Tip de Boer. Alvast bedankt!


Dit zeggen gebruikers over Lekkerder bij de Boer.

Gemiddelde beoordeling

4.4/5 366 reviews

2 maanden geleden

Altijd fijn, genieten van lokale producten zonder een urenlange speurtocht naar onbekende schatten. Met Lekkerder bij de Boer is het mogelijk om juist deze plekken te vinden.

Google icon Google
Evelien Smit

Evelien Smit

3 maanden geleden

Superorganisatie met een boerenhart! Wat mooi dat iedereen op een eenvoudige manier kan ontdekken waar al het lekkers van de agrarische sector te verkrijgen is. Onze melktap en boerenkaas wordt goed gevonden!

Google icon Google
Mariska van Diepenbeek

Mariska van Diepenbeek

3 maanden geleden

Geko is een top bedrijf

Google icon Google
G.

G.

3 maanden geleden

Ben vandaag weze kijken in het winkeltje en wat dingen gekocht prijs is goed en de producten ook toppie tot de volgende. Gr familie van de kerkhof haan

Google icon Google
Pascal Van de kerkhof

Pascal Van de kerkhof

3 maanden geleden

Top producten voor een normale prijs!!!!!

Google icon Google
Roel de zoeten

Roel de zoeten

3 maanden geleden

Heb inmiddels diverse bedrijven bezocht via Lekkerder bij de boer. Met veel genoegen en veel leuke en nuttige aankopen. Vandaag ging het echter fout bij Scholten Vleesvee in Dedemsvaart. …Meer

Google icon Google
Geert van der Tuuk

Geert van der Tuuk

4 maanden geleden

veel producten en direct van de boer! super

Google icon Facebook
Bio Kaasboerderij Langelaan

Bio Kaasboerderij Langelaan

4 maanden geleden

Het is niet alleen lekkerder bij de Boer, maar óók nog eens makkelijker! Wij zijn één van de deelnemende boerenbedrijven en Thomas heeft ons duidelijk uitgelegd hoe de site en de verkoop werkt. Hoe we onze producten kunnen aanbieden …Meer

Google icon Google
Itte Smink

Itte Smink

4 maanden geleden

Vandaag goed geholpen door Thomas en zijn we weer een stapje verder op het platform Lekkerder bij de Boer!

Google icon Google
diny Oomen

diny Oomen

4 maanden geleden

Veel keus, wat moois uit kunnen zoeken dat keurig is bezorgd. Dank!

Google icon Google
Frans G

Frans G

4 maanden geleden

TOP app, maakt t vinden van boeren verkoop super makkelijk!

Google icon Google
Tante Ans

Tante Ans

4 maanden geleden

Prima website. Mooi initiatief om bij de boer te kopen.

Google icon Google
Heleen

Heleen