Kamperen bij de Boer! Dat kan bij de boer

Locatie

Huidige locatie

Kies je locatie om verkooppunten in de buurt te ontdekken

Kamperen bij de Boer

5 verkooppunten binnen 25 km

  1. Home
  2. /
  3. Kamperen bij de Boer

Deze faciliteit (Kamperen bij de Boer) wordt aangeboden door

Steeds meer mensen kiezen voor kamperen bij de boer. Boerencampings zijn de afgelopen jaren dan ook bijzonder populair geworden. En gek is dat niet. Als je ziet hoeveel voordelen een boerencamping heeft, wil je eigenlijk niet meer anders. Door de kleinschaligheid is het er vooral heel gezellig en kinderen kunnen er fantastisch spelen. Vaak mogen ze ook nog eens met dieren knuffelen of ze aaien. Ook voor de portemonnee is kamperen bij de boer fijn. Meestal is het een stuk goedkoper dan een verblijf op een reguliere camping.

5fddcd9a3be2061420750bd7799fea0a0674f2b5.jpeg 374.92 KB

Wat is een boerencamping?

Vaak denken mensen dat een minicamping hetzelfde is als een boerencamping. Het klopt dat deze twee erg op elkaar lijken, maar toch is er een wezenlijk verschil. Een boerencamping is namelijk altijd gelegen bij een boerderij. Een stuk land of een stuk erf wordt door de boer ingericht als camping. Daarnaast heeft een minicamping doorgaans niet meer dan vijftien plaatsen. Bij een boerencamping kan dit gerust oplopen tot 40 of 50 plaatsen. Tot slot moeten eigenaren van een minicamping of boerencamping aan andere eisen voldoen. Dit heeft vooral te maken met de faciliteiten die aanwezig zijn.
 

De voordelen en nadelen van kamperen bij de boer

Kamperen bij de boer is een fantastische belevenis voor jong en oud. De rust en de ruimte, het contact met de boer én het boerenleven zijn echt een meerwaarde. Een grote groep mensen geniet en ontspant op een boerencamping veel meer dan op een massale en commerciële camping. Een camping waar voorzieningen worden opgedrongen,  grote zwembaden zijn en lawaaiige discotheken. Toch zitten er gerust ook nadelen aan kamperen bij de boer. Maar die zijn gemakkelijk op één hand te tellen. Hieronder zie je een overzicht; waarbij we natuurlijk eerst beginnen met de voordelen.

Voordelen boerencamping:

 ✓ De campings zijn kleinschalig en gemoedelijk
 ✓ Vergeleken met de reguliere campings is kamperen bij de boer relatief goedkoop
 ✓ Voor kinderen tot twaalf jaar valt er genoeg te beleven
 ✓ Er zijn altijd dieren in de buurt
 ✓ Je komt er echt tot rust
 ✓ Eigenaren van boerencampings zijn altijd zeer betrokken
 ✓ Je kunt volop genieten van het buitenleven
 ✓ Kamperen bij de boer is een bijzondere ervaring

Nadelen boerencamping:

 ✓ Soms heb je iets meer last van insecten
 ✓ Je kunt soms wat stankoverlast ervaren
 ✓ Soms is er lawaai van dieren of machines
 ✓ Er zijn minder faciliteiten 

Kamperen bij de boer met eigen caravan

Bij vrijwel de meeste boerencampings is het mogelijk om met je eigen caravan te komen. Toch is het verstandig om dit van tevoren te checken. Niet ieder terrein is hier geschikt voor. Dat geldt uiteraard ook voor een camper. De meeste mensen die kamperen bij de boer hebben een eigen tent of vouwwagen. Heb je zelf geen kampeermiddel, maar wil je wel kamperen bij de boer? Zoek dan eens op een boerencamping met huuraccommodaties. Sommige boeren hebben extra accommodaties op hun land of erf gezet. Hierbij kun je denken aan een safaritent, pipowagen, trekkershut, pod of zelfs soms een boomhut. 
 

kamperen-bij-de-boer-de-hinde_2727169925.jpeg 696.13 KB

Kamperen bij de boer is kindvriendelijk

Wil je echt een onvergetelijke vakantie voor je kinderen? Ga dan kamperen bij de boer. Als er ergens een plek is waar ze heerlijk kunnen spelen is het daar. Op de meeste boerencampings staan speelgoed tractors en skelters. Hier kunnen ze lekker mee over de camping crossen. Maar ook is er vaak de mogelijkheid om te helpen bij het voeren van de dieren of een rondje te rijden op een pony. En wat dacht je van vriendjes maken? Op een kleinere camping gaat dit doorgaans toch wat makkelijker. Samen heerlijk spelen op de speeltoestellen of lekker jumpen op de trampoline. Voor de allerkleinsten is kamperen bij de boer ook nog eens heel veilig. Ze kunnen veel gemakkelijker de weg vinden en hebben geen last van auto’s die af en aan het campingterrein oprijden.

Hoe duur is kamperen bij de boer?

Als je gaat kamperen bij de boer betaal je gemiddeld € 12,50 tot € 20,00 per overnachting. Meestal is deze prijs inclusief toeristenbelasting. Uiteraard hangt de prijs per overnachting af van de locatie van de boerencamping en de hoeveelheid faciliteiten die aanwezig zijn. Bij de eerder genoemde bedragen is uitgegaan van twee personen. Het spreekt voor zich dat een gezin met twee kinderen een hoger bedrag per nacht moet betalen.

Eten en drinken bij de boer

Wie gaat kamperen bij de boer zal versteld staan van de mogelijkheden. Je hoeft echt niet altijd de camping af om eten te kopen voor de avondmaaltijd. Steeds meer boerencampings hebben een boerderijwinkel waar je terecht kunt voor (h)eerlijke verse producten van hun eigen bedrijf. Hierbij kun je denken aan aardappelen, groenten en fruit. Maar ook voor kaas, melk, eieren, zuivel, biologische - en streekproducten kun je er doorgaans terecht. En denk je dat een terrasje pakken alleen maar mogelijk is in een stad in de buurt? Dan heb je het mis! Steeds vaker kan dit ook als je kampeert bij de boer. Met z’n tweetjes of samen met je gezin heerlijk genieten van een biologisch perensapje en zelfgemaakte appeltaart. Als dat geen vakantie is!

image.png 1.95 MB

Kamperen bij de boer tips

Ben je helemaal overtuigd en wil je graag kamperen bij de boer? Gewoon lekker doen! Je zult hier absoluut geen spijt van krijgen. Voor een goede voorbereiding geven wij je hier echter nog wel een aantal handige tips.

Tip 1: Kleding
Vergeet vooral geen oude kleren voor je kinderen mee te nemen. Stop hier meteen een set rubberen laarzen bij. Zo hoeven zij nergens om te denken en kunnen ze heerlijk ravotten op het boerenerf
 
Tip 2: Insecten
Op een boerencamping heb je soms wat vaker last van insecten. Neem dus een goede muggenspray mee en eventueel een hor of klamboe. Ook een netje is geen overbodige luxe. Handig om buiten over een bakje fruit of ander eten te spannen. Ruim vooral ook steeds je afwas op en rits slaapcabines dicht.

Tip 3: Oordoppen
Van overlast zul je niet snel last hebben als je gaat kamperen bij de boer. Er zijn geen discotheken en zeker ook geen grote groepen tieners die tot diep in de nacht over het terrein zwerven. Maar als je van uitslapen houdt, is het verstandig om een setje oordoppen mee te nemen. Meestal worden de koeien vroeg gemolken en kunnen schapen ook behoorlijk blaten als ze de boer in het vizier krijgen. Met dopjes in je oren draai jij je lekker nog een aantal keren om.

Reviews van gebruikers over de app en site van Lekkerder bij de Boer

Gemiddelde beoordeling

4.4/5 356 reviews

4 maanden geleden

Super goed en alles is goed geregeld . Een app die zegt wanneer ze aangevuld zijn en als top op vuurpijl en mooie nieuwe kast die op.maar gemaakt is .... en toppers gemaakt hebben .. 👏👏😁

Google icon Google
Astrid Adriaanseb

Astrid Adriaanseb

4 maanden geleden

interessant!

Google icon Google Play

6 maanden geleden

Dankzij deze app kan ik in heel Nederland terecht bij de boer om mijn zuivel, kaas, eieren, groente, fruit en vlees te kopen. Geen supermarkt hiervoor meer nodig, want bij de boer is het Gezondste Voedsel!

Google icon Google Play

6 maanden geleden

Superorganisatie met een boerenhart! Wat mooi dat iedereen op een eenvoudige manier kan ontdekken waar al het lekkers van de agrarische sector te verkrijgen is. Onze melktap en boerenkaas wordt goed gevonden!

Google icon Google
Mariska van Diepenbeek

Mariska van Diepenbeek

6 maanden geleden

De app geeft een lekkernij aan produkten weer welke in de buurt gevonden kunnen worden. Hiermee kun je lokaal boodschappen lekkere en eerlijke boodschappen doen. Een kaart waar alle winkels en boeren zich bevinden zou ik wel handig vinden, dan is een fietsroute maken langs de winkels en boerderijen nog handiger. Vandaag in de biowinkeln in Klein Dongen geweest en van het weekend naar de molen in Dongen. Heerlijk op meerdere manieren.

Google icon Google
Rob Verdoold

Rob Verdoold

6 maanden geleden

Sinds het ontdekken van de app gebruiken wij de app heel vaak. Vooral als we op vakantie zijn, is het heel fijn om in de buurt van de camping de plaatselijke verkooppunten te steunen. De fietstochten worden erop afgestemd, zo wordt bepaald wat we die dag eten. Het is een Lekkerder, rode draad in onze vakantie, waarin we altijd buiten koken.

Google icon Google
Arno Vuist

Arno Vuist

6 maanden geleden

Boerderijwinkel Zuidland, wat een geweldig fijne mensen en wat een gezellig winkeltje. Als ik in de buurt ben ga ik altijd even buurten en haal ik heerlijke groente en fruit bij Yvonne. Het leuke vind ik dat ondanks ik er zeker niet om de hoek woon, zij mij altijd herkend. Ik lees de nieuwsbrief altijd en veel plezier en zo word ik als stadsmens toch wat meer bekend met het boerenleven. Super!

Google icon Google
marty buis

marty buis

6 maanden geleden

Jumbo? Lidl? Albert wie? Gewoon goeie, eerlijke en betaalbare producten van en bij de boer!! Meer smaak en verser dan bij de supermarkt en je steunt je lokale boerenbedrijven! Goed dat "Lekkerder bij Boer" zich inspant om boeren ook online een platform te bieden.......een aanrader voor iedereen die de boer een warm hart toedraagt!!

Google icon Google
AN

AN

6 maanden geleden

Afgelopen week kaas gehaald bij de boer. Heerlijke kaas welke een heerlijke smaak heeft en vers van het mes komt. Geen kaas wat eerst weken onderweg is maar verse kaas dus. Voorverpakte kaas in de supermarkt heeft al indroging aan de korst dus al een hele tijd onderweg. Dus de keus is dan niet zo moeilijk

Google icon Google
A.r. Potze

A.r. Potze

6 maanden geleden

Wat ik heel belangrijk vind is dat een dier een goed leven heeft gehad voordat het geslacht wordt en dat is bij de Veldhoeve kip het geval. Bovendien nog biologisch ook. De kip was heerlijk sappig en goed van smaak! Als tip: maak het vel los van het vlees en stop de boter en kruiden onder het vel. Voor mij alleen nog Veldhoevekip.

Google icon Google
Brigitte B

Brigitte B

6 maanden geleden

Super Biologisch altijd top. en is eerlijk lekker zondrr gif dus top niks als lof voor jullie site ga er zeker vaker bestellen en hoop natuurlijk dat ik reclame kan maken met die geweldig mooie hoodie;) succes verder met jullie winkel Vr groet Bianca

Google icon Google
Bianca van Roessel

Bianca van Roessel

6 maanden geleden

Ben sinds enige tijd met mijn vriendin bewuster boodschappen aan het doen en meer te denken aan de plaatselijke middenstanders. Deze zorgen voor een goede impuls en stimuleren de omgeving. Wij zijn daarom ontzettend blij, dat wij hier ook een bijdrage aan leveren op deze manier.

Google icon Google
Peter Stoop

Peter Stoop