Vlees kopen bij de boer in Apeldoorn

Vlees

Vlees van een boerderijwinkel, stalletje, versautomaat bij jou in Apeldoorn. Verser. Beter. Lekkerder. In de buurt.

Laten bezorgen

Bezorgopties

Bezorgopties

Afleveradres Aanpassen

Bezorgmoment (optioneel) Aanpassen

Bezorgmoment

Afleveradres

Jouw adressen

  1. Home
  2. /
  3. Apeldoorn
  4. /
  5. Vlees

Vlees kopen bij een boerderijwinkel in Apeldoorn en omgeving

Afbeelding Wenum Hoeve

Wenum Hoeve

Wenum-Wiesel

4km

Afbeelding De Boerderij Van Bertus En Riek

De Boerderij Van Bertus En Riek

Beekbergen

5km

Afbeelding Zorg & Vleesboerderij Dijk43
Zorg & Vleesboerderij Dijk43 is een Exclusieve Partner van Lekkerder bij de Boer. Als betalend lid ondersteunen ze actief ons doel om lokale landbouw te promoten en hebben ze toegang tot speciale voordelen, waaronder verhoogde zichtbaarheid. Deze badge erkent hun extra inzet en bijdrage aan het versterken van de afzet van lokaal geteeld voedsel voor de gemeenschap in de regio Klarenbeek en omstreken.

Zorg & Vleesboerderij Dijk43

Klarenbeek

5km

Afbeelding Boerderij Den Hoek

Boerderij Den Hoek

Wilp

6km

Afbeelding Boerderij de Zwaluwhoeve

Boerderij de Zwaluwhoeve

Beemte-Broekland

6km

Afbeelding Puur Boeren Vlees

Puur Boeren Vlees

Beemte-Broekland

7km

Afbeelding Hoeve De Ruimer CV
Hoeve De Ruimer CV is een Exclusieve Partner van Lekkerder bij de Boer. Als betalend lid ondersteunen ze actief ons doel om lokale landbouw te promoten en hebben ze toegang tot speciale voordelen, waaronder verhoogde zichtbaarheid. Deze badge erkent hun extra inzet en bijdrage aan het versterken van de afzet van lokaal geteeld voedsel voor de gemeenschap in de regio Klarenbeek en omstreken.

Hoeve De Ruimer CV

Klarenbeek

8km

Afbeelding Vleesch van Plante

Vleesch van Plante

Klarenbeek

8km

Afbeelding Soetendaal Vlees

Soetendaal Vlees

Nijbroek

9km

Afbeelding Boerderijwinkel Natuurlijk!

Boerderijwinkel Natuurlijk!

Vaassen

10km

Afbeelding Erve Trees

Erve Trees

Twello

11km

Afbeelding De Kolke
De Kolke is een Exclusieve Partner van Lekkerder bij de Boer. Als betalend lid ondersteunen ze actief ons doel om lokale landbouw te promoten en hebben ze toegang tot speciale voordelen, waaronder verhoogde zichtbaarheid. Deze badge erkent hun extra inzet en bijdrage aan het versterken van de afzet van lokaal geteeld voedsel voor de gemeenschap in de regio en omstreken.

De Kolke

12km

Afbeelding Boer ‘n Buffel Keizersrande

Boer ‘n Buffel Keizersrande

Diepenveen

13km

Afbeelding De Lageweide Rundvlees

De Lageweide Rundvlees

Wilp

14km

Afbeelding Boerderijwinkel Goudbeek

Boerderijwinkel Goudbeek

Epe

14km

Afbeelding ValleiKalf
Bij ValleiKalf kun je handig en snel hun producten online bestellen, zelf afhalen of thuis laten bezorgen. ValleiKalf is een Exclusieve Partner van Lekkerder bij de Boer. Als betalend lid ondersteunen ze actief ons doel om lokale landbouw te promoten en hebben ze toegang tot speciale voordelen, waaronder verhoogde zichtbaarheid. Deze badge erkent hun extra inzet en bijdrage aan het versterken van de afzet van lokaal geteeld voedsel voor de gemeenschap in de regio Epe en omstreken.

ValleiKalf

Epe

14km

Afbeelding De Ossekop rundvlees

De Ossekop rundvlees

Epse

15km

Vlees kopen bij de boer: vers, duurzaam en betaalbaar

Als je op zoek bent naar hoogwaardig en smakelijk vlees, dan is het kopen van vlees bij de boer in de buurt van Apeldoorn een uitstekende keuze. De meeste boerderijen bieden een breed scala aan vleesproducten aan, waaronder rund-, varkens-, kip- en lamsvlees. 

Het kopen van vlees rechtstreeks bij de boer heeft tal van voordelen ten opzichte van het kopen van vlees in de supermarkt of bij de slagerij. 

Morshoeve Vleesfoto's_GZ2A88491618686893764-Kopen-bij-de-Boer-Lekkerder-Boederijwinkel-Stalletje.jpg 2.81 MB

Welk vlees is er bij de boer in Apeldoorn te koop?

Als je vlees bij de boer koopt, dan heb je vaak de keuze uit verschillende soorten vlees. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor 

Het vlees dat je bij de boer koopt, is afkomstig van dieren die op de boerderij zijn opgegroeid. Dit betekent dat het vlees vaak verser is dan het vlees dat je in de supermarkt koopt. Bovendien hebben de dieren een beter leven gehad, omdat ze hebben kunnen genieten van de ruimte en het buitenleven.

Waarom is vlees kopen bij de boer voordeliger en beter dan via de supermarkt of slagerij?

Er zijn verschillende redenen waarom het kopen van vlees bij de boer voordeliger en beter is dan het kopen van vlees in de supermarkt of bij de slagerij.

1. Verser vlees: Het vlees dat je bij de boer koopt, is vaak veel verser dan het vlees dat je in de supermarkt of bij de slagerij koopt. Dit komt doordat het vlees rechtstreeks van de boerderij komt, waardoor het minder lang onderweg is geweest en minder lang in de koeling heeft gelegen.

2. Duurzamer: Het kopen van vlees bij de boer is duurzamer dan het kopen van vlees in de supermarkt of bij de slagerij. Dit komt doordat de boer zijn vlees lokaal verkoopt, waardoor er minder transport nodig is. Bovendien worden de dieren op de boerderij vaak op een duurzame manier gehouden, waardoor er minder sprake is van milieubelasting.

IMG_3542-Kopen-bij-de-Boer-Lekkerder-Boederijwinkel-Stalletje.jpg 1.49 MB

3. Beter leven voor de dieren: De dieren die op de boerderij worden gehouden, hebben vaak een beter leven gehad dan de dieren die in de intensieve veehouderij worden gehouden. Ze hebben meer ruimte, meer buitenlucht en beter voer gekregen.

4. Persoonlijk contact: Het kopen van vlees bij de boer zorgt voor persoonlijk contact tussen de klant en de boer. Hierdoor kun je als klant meer te weten komen over de manier waarop het vlees geproduceerd wordt en kun je eventuele vragen stellen over bijvoorbeeld het voer, de huisvesting en het slachtproces.

5. Betaalbaar: Het kopen van vlees bij de boer is vaak betaalbaarder dan het kopen van vlees in de supermarkt of bij de slagerij. Doordat er geen tussenpersonen zijn, kunnen de kosten laag worden gehouden en kunnen boeren hun vlees voor een scherpe prijs aanbieden.

Wat zijn de verschillen in prijs en kwaliteit?

Er zijn verschillen in prijs en kwaliteit tussen vlees dat je bij de boer koopt en vlees dat je in de supermarkt of bij de slagerij koopt. Over het algemeen is het vlees bij de boer goedkoper dan het vlees in de supermarkt. Dit komt omdat er geen sprake is van tussenhandel.

Wat betreft de kwaliteit van het vlees, is het vlees bij de boer vaak van een hogere kwaliteit dan het vlees in de supermarkt. Dit komt doordat de dieren op de boerderij op een natuurlijke manier worden gehouden en goed voer krijgen. Hierdoor is het vlees vaak malser en smakelijker dan het vlees in de supermarkt.

Tips voor het kopen van vlees bij de boer

Als je vlees bij de boer wilt kopen, is er een aantal tips waar je rekening mee kunt houden:

1. Zoek naar een betrouwbare boerderij in de buurt van Apeldoorn: Zoek naar een boerderij die betrouwbaar is en die zijn dieren op een goede manier houdt. Vraag eventueel naar keurmerken die aantonen dat het vlees op een duurzame manier is geproduceerd.

2. Bestel op tijd: Bestel het vlees op tijd, zodat je zeker weet dat het vlees beschikbaar is en dat je niet misgrijpt.

3. Weet wat je wilt: Weet van tevoren welk vlees je wilt hebben en hoeveel je nodig hebt. Zo voorkom je dat je te veel of te weinig vlees koopt.

4. Praat met de boer: Maak persoonlijk contact met de boer en vraag eventueel naar de manier waarop het vlees geproduceerd wordt. Zo weet je precies wat je koopt. Hierdoor kun je als klant meer te weten komen over de manier waarop het vlees geproduceerd wordt en kun je eventuele vragen stellen over bijvoorbeeld het voer, de huisvesting en het slachtproces.

5. Neem een koeltas mee: Neem een koeltas mee om het vlees gekoeld te houden tijdens het transport. Vries het vlees dat je niet direct bij aankomst eet, direct in. Dan behoudt het vlees het beste zijn structuur en voedingswaarden.

Uitgelicht Wagyu rund; hoogwaardige vleeskwaliteit en karakteristieke marmering
Folder-vlees-foto-Kopen-bij-de-Boer-Lekkerder-Boederijwinkel-Stalletje.jpg 300.63 KB

Wagyu runderen zijn afkomstig uit Japan en staan bekend om hun hoogwaardige vleeskwaliteit en karakteristieke marmering. In Nederland zijn er verschillende boeren die deze dieren houden en het vlees rechtstreeks aan consumenten verkopen.

Wagyu; gezonder dan ander rundvlees

Wagyu runderen worden gefokt vanwege hun unieke eigenschappen, waaronder het hoge vetgehalte in het vlees. Dit zorgt voor de karakteristieke marmering, waardoor het vlees malser en smaakvoller is dan ander rundvlees. Het vlees heeft ook een hoger percentage enkelvoudig onverzadigde vetzuren, wat het gezonder maakt dan ander rundvlees.

Wagyu vlees van de boer

In Nederland worden Wagyu runderen voornamelijk gehouden door kleinschalige boeren die zich richten op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Deze boeren voeren hun dieren vaak met natuurlijke voeding, zoals gras en hooi, om de kwaliteit van het vlees te maximaliseren. Het houden van Wagyu runderen is een intensieve en kostbare aangelegenheid, wat de hogere prijs van het vlees verklaart.

Het vlees van Wagyu runderen wordt vaak aangeboden in verschillende snitten, zoals biefstuk, ribeye en entrecote. Het is belangrijk om het vlees op de juiste manier te bereiden om optimaal van de smaak en textuur te kunnen genieten. Het vlees kan het best op kamertemperatuur worden gebracht voordat het wordt bereid en moet op hoog vuur kort worden gegrild of gebakken.

Vlees-folder-tessa-1-Kopen-bij-de-Boer-Lekkerder-Boederijwinkel-Stalletje.jpg 273.61 KB

De voordelen

Het kopen van Wagyu rundvlees rechtstreeks van een boer heeft voordelen. Ten eerste heb je als consument de zekerheid dat het vlees afkomstig is van een betrouwbare bron en van hoge kwaliteit is. Ten tweede kan je direct in contact komen met de boer en meer te weten komen over het productieproces. Daarnaast kan je vaak specifieke verzoeken doen, zoals het snijden van het vlees in bepaalde snitten of het rijpen van het vlees voor een bepaalde periode.

Tenslotte

Het kopen van vlees bij de boer in Apeldoorn en omstreken is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar vers, duurzaam en betaalbaar vlees. Bij de boer kun je terecht voor verschillende soorten vlees, zoals rund-, varkens-, kip- en lamsvlees. Het vlees bij de boer is vaak goedkoper en van een hogere kwaliteit dan het vlees in de supermarkt en je weet precies waar het vlees vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Daarnaast is het kopen van vlees bij de boer ook nog eens goed voor de lokale economie.

Benieuwd naar andere producten? Bekijk dan ook aardappelen, groenten, fruit, kaas, eieren, melk, vlees, overig zuivel, biologische producten, streekproducten, bloemen en/of planten, boxen, recept-pakketten en kant-en-klaar, brood en meel, broodbeleg, honing, kerstpakketten, salades, sap en drank, smaakmakers, verse thee en/of kruiden, vis, wijn en ijs.


Dit zeggen gebruikers over Lekkerder bij de Boer.

Gemiddelde beoordeling

4.4/5 366 reviews

2 maanden geleden

Altijd fijn, genieten van lokale producten zonder een urenlange speurtocht naar onbekende schatten. Met Lekkerder bij de Boer is het mogelijk om juist deze plekken te vinden.

Google icon Google
Evelien Smit

Evelien Smit

3 maanden geleden

Superorganisatie met een boerenhart! Wat mooi dat iedereen op een eenvoudige manier kan ontdekken waar al het lekkers van de agrarische sector te verkrijgen is. Onze melktap en boerenkaas wordt goed gevonden!

Google icon Google
Mariska van Diepenbeek

Mariska van Diepenbeek

3 maanden geleden

Geko is een top bedrijf

Google icon Google
G.

G.

3 maanden geleden

Ben vandaag weze kijken in het winkeltje en wat dingen gekocht prijs is goed en de producten ook toppie tot de volgende. Gr familie van de kerkhof haan

Google icon Google
Pascal Van de kerkhof

Pascal Van de kerkhof

3 maanden geleden

Top producten voor een normale prijs!!!!!

Google icon Google
Roel de zoeten

Roel de zoeten

3 maanden geleden

Heb inmiddels diverse bedrijven bezocht via Lekkerder bij de boer. Met veel genoegen en veel leuke en nuttige aankopen. Vandaag ging het echter fout bij Scholten Vleesvee in Dedemsvaart. …Meer

Google icon Google
Geert van der Tuuk

Geert van der Tuuk

4 maanden geleden

veel producten en direct van de boer! super

Google icon Facebook
Bio Kaasboerderij Langelaan

Bio Kaasboerderij Langelaan

4 maanden geleden

Het is niet alleen lekkerder bij de Boer, maar óók nog eens makkelijker! Wij zijn één van de deelnemende boerenbedrijven en Thomas heeft ons duidelijk uitgelegd hoe de site en de verkoop werkt. Hoe we onze producten kunnen aanbieden …Meer

Google icon Google
Itte Smink

Itte Smink

4 maanden geleden

Vandaag goed geholpen door Thomas en zijn we weer een stapje verder op het platform Lekkerder bij de Boer!

Google icon Google
diny Oomen

diny Oomen

4 maanden geleden

Veel keus, wat moois uit kunnen zoeken dat keurig is bezorgd. Dank!

Google icon Google
Frans G

Frans G

4 maanden geleden

TOP app, maakt t vinden van boeren verkoop super makkelijk!

Google icon Google
Tante Ans

Tante Ans

4 maanden geleden

Prima website. Mooi initiatief om bij de boer te kopen.

Google icon Google
Heleen

Heleen