Fruit kopen bij de boer - Hier kun je terecht!

Locatie

Huidige locatie

Kies je locatie om verkooppunten in de buurt te ontdekken

Fruit kopen bij de Boer

Binnen 15km van

  1. Home
  2. /
  3. Fruit

Fruit te koop bij de boer

Keuze uit meer dan 11 producten

Fruit kopen bij een boerderijwinkel in de buurt

Voordelen van fruit kopen bij de boer

Als je fruit koopt bij de boer, dan koop je fruit dat vers van het land komt. Dit fruit is vaak net geplukt en dus veel verser dan het fruit dat in de supermarkt ligt. Doordat het fruit niet eerst getransporteerd hoeft te worden en niet in koelcellen hoeft te liggen, behoudt het zijn smaak en voedingsstoffen veel beter.

Naast het feit dat het fruit bij de boer verser is, is het ook nog eens vaak goedkoper. Dit komt doordat de boer zijn fruit direct aan de consument verkoopt, zonder tussenkomst van de groothandel of supermarkt. Hierdoor zijn er geen extra kosten en kan de boer het fruit goedkoper aanbieden.

aardbeien-kopen-bij-de-boer_1105494491.jpg 17.6 MB
Bij veel boeren kun je ook terecht voor zelfpluk. Dit houdt in dat je zelf het fruit van de bomen mag plukken. Dit is niet alleen leuk voor kinderen, maar het zorgt er ook voor dat je alleen het fruit meeneemt dat je nodig hebt. Hierdoor hoef je geen grote hoeveelheden fruit te kopen en voorkom je voedselverspilling.

Verschillen tussen fruit kopen bij de boer of in de supermarkt

Er zijn verschillende redenen waarom het kopen van fruit bij de boer beter kan zijn dan het kopen van fruit in de supermarkt. Hieronder benoemen we de belangrijkste verschillen.

Versheid: Zoals hierboven al benoemd, is het fruit bij de boer vaak verser dan het fruit in de supermarkt. Het fruit ligt niet in koelcellen en is niet eerst getransporteerd, waardoor het zijn smaak en voedingsstoffen beter behoudt.

druiven-kopen-bij-de-boer_560286625.jpg 2.81 MB
Prijs: Het fruit bij de boer is vaak goedkoper dan het fruit in de supermarkt. Doordat de boer zijn fruit direct aan de consument verkoopt, zonder tussenkomst van de groothandel of supermarkt, zijn er geen extra kosten en kan de boer het fruit goedkoper aanbieden.

Keuze: In de supermarkt is er vaak meer keuze in fruitsoorten dan bij de boer. Dit komt doordat supermarkten groter zijn en meer ruimte hebben voor verschillende soorten fruit. Bij de boer kun je vaak alleen terecht voor fruit dat in het seizoen is.

Verpakking: Het fruit in de supermarkt is vaak verpakt in plastic of kartonnen doosjes. Bij de boer kun je het fruit zelf meenemen in je eigen tas of mand, waardoor er geen extra verpakking nodig is.

Milieu: Het kopen van fruit bij de boer is beter voor het milieu dan het kopen van fruit in de supermarkt. Doordat het fruit niet eerst getransporteerd hoeft te worden en er geen extra verpakking nodig is, wordt er minder CO2 uitgestoten en wordt er minder plastic gebruikt. Bovendien kunnen veel boeren biologisch fruit aanbieden, wat betekent dat er geen pesticiden worden gebruikt en er minder schade aan het milieu wordt toegebracht.

Service: Bij de boer kun je vaak rekenen op een persoonlijke service. Je kunt vragen stellen aan de boer over de fruitsoorten en het oogsten. Bovendien kan de boer je tips geven over hoe je het fruit het beste kunt bewaren en gebruiken. In de supermarkt is er vaak minder persoonlijke aandacht voor de klant.

Verschillende soorten fruit per seizoen

In Nederland zijn er per seizoen verschillende soorten fruit verkrijgbaar. In de lente zijn bijvoorbeeld aardbeien, kersen en rabarber populair. In de zomer zijn er volop bessen, zoals aalbessen, frambozen, blauwe bessen en bramen. Ook zijn er in de zomer veel steenvruchten te vinden, zoals perziken, abrikozen en pruimen. In de herfst zijn er volop appels en peren, maar ook druiven en vijgen zijn in deze tijd van het jaar verkrijgbaar. In de winter zijn citrusvruchten zoals sinaasappels, mandarijnen en grapefruits populair, maar ook exotisch fruit zoals mango's en ananassen zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

De voordelen van seizoensfruit

Het eten van seizoensfruit heeft verschillende voordelen. Zo zijn seizoensvruchten niet alleen vers en vol van smaak, maar ook voedzaam en gezond. Seizoensfruit bevat namelijk meer vitaminen, mineralen en antioxidanten dan fruit dat niet in het seizoen is. Bovendien zijn seizoensvruchten duurzaam en goed voor het milieu, omdat ze niet van ver ingevlogen hoeven te worden. 

peren-kopen-bij-de-boer_1806155098.jpg 8.02 MB

Gezond en duurzaam eten

Door te kiezen voor seizoensfruit, kun je op een gemakkelijke manier gezond en duurzaam eten. Bovendien zorgen seizoensvruchten voor variatie in je maaltijden en kunnen ze voor inspiratie zorgen in de keuken. Er zijn talloze recepten te vinden waarin seizoensfruit de hoofdrol speelt en waarin je kunt experimenteren met smaken en texturen.

Rechtstreeks fruit kopen bij de boer

Een extra voordeel van het kiezen voor seizoensfruit is dat je het vaak rechtstreeks kunt kopen bij de boer. Dit heeft verschillende voordelen. Zo weet je zeker dat het fruit vers en van goede kwaliteit is, omdat het vaak nog dezelfde dag is geplukt. Bovendien steun je lokale boeren en draag je bij aan de lokale economie. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu, omdat er minder transport nodig is. Het kan ook nog eens voordeliger zijn, omdat er geen tussenhandel is die de prijzen opdrijft.

Kortom, seizoensfruit heeft niet alleen voordelen voor je gezondheid en het milieu, maar ook voor de lokale economie en je portemonnee. Door rechtstreeks bij de boer te kopen, kun je nog meer profiteren van de voordelen van seizoensfruit.

Bovenaan deze pagina vind je adressen van boerderijwinkels, boerderijen, kinderboerderijen, landwinkels, boomgaarden, stalletjes, boerderijautomaten en anders , waar je terecht kan voor aardappelen, groenten, fruit, kaas, eieren, melk, vlees, overig zuivel, biologische producten, streekproducten, bloemen en/of planten, boxen, recept-pakketten en kant-en-klaar, brood en meel, broodbeleg, honing, kerstpakketten, salades, sap en drank, smaakmakers, verse thee en/of kruiden, vis, wijn en ijs , direct afkomstig van de boer bij jou in de regio. Klik en ontdek!

Reviews van gebruikers over de app en site van Lekkerder bij de Boer

Gemiddelde beoordeling

4.4/5 356 reviews

4 maanden geleden

Super goed en alles is goed geregeld . Een app die zegt wanneer ze aangevuld zijn en als top op vuurpijl en mooie nieuwe kast die op.maar gemaakt is .... en toppers gemaakt hebben .. 👏👏😁

Google icon Google
Astrid Adriaanseb

Astrid Adriaanseb

4 maanden geleden

interessant!

Google icon Google Play

6 maanden geleden

Dankzij deze app kan ik in heel Nederland terecht bij de boer om mijn zuivel, kaas, eieren, groente, fruit en vlees te kopen. Geen supermarkt hiervoor meer nodig, want bij de boer is het Gezondste Voedsel!

Google icon Google Play

6 maanden geleden

Superorganisatie met een boerenhart! Wat mooi dat iedereen op een eenvoudige manier kan ontdekken waar al het lekkers van de agrarische sector te verkrijgen is. Onze melktap en boerenkaas wordt goed gevonden!

Google icon Google
Mariska van Diepenbeek

Mariska van Diepenbeek

6 maanden geleden

De app geeft een lekkernij aan produkten weer welke in de buurt gevonden kunnen worden. Hiermee kun je lokaal boodschappen lekkere en eerlijke boodschappen doen. Een kaart waar alle winkels en boeren zich bevinden zou ik wel handig vinden, dan is een fietsroute maken langs de winkels en boerderijen nog handiger. Vandaag in de biowinkeln in Klein Dongen geweest en van het weekend naar de molen in Dongen. Heerlijk op meerdere manieren.

Google icon Google
Rob Verdoold

Rob Verdoold

6 maanden geleden

Sinds het ontdekken van de app gebruiken wij de app heel vaak. Vooral als we op vakantie zijn, is het heel fijn om in de buurt van de camping de plaatselijke verkooppunten te steunen. De fietstochten worden erop afgestemd, zo wordt bepaald wat we die dag eten. Het is een Lekkerder, rode draad in onze vakantie, waarin we altijd buiten koken.

Google icon Google
Arno Vuist

Arno Vuist

6 maanden geleden

Boerderijwinkel Zuidland, wat een geweldig fijne mensen en wat een gezellig winkeltje. Als ik in de buurt ben ga ik altijd even buurten en haal ik heerlijke groente en fruit bij Yvonne. Het leuke vind ik dat ondanks ik er zeker niet om de hoek woon, zij mij altijd herkend. Ik lees de nieuwsbrief altijd en veel plezier en zo word ik als stadsmens toch wat meer bekend met het boerenleven. Super!

Google icon Google
marty buis

marty buis

6 maanden geleden

Jumbo? Lidl? Albert wie? Gewoon goeie, eerlijke en betaalbare producten van en bij de boer!! Meer smaak en verser dan bij de supermarkt en je steunt je lokale boerenbedrijven! Goed dat "Lekkerder bij Boer" zich inspant om boeren ook online een platform te bieden.......een aanrader voor iedereen die de boer een warm hart toedraagt!!

Google icon Google
AN

AN

6 maanden geleden

Afgelopen week kaas gehaald bij de boer. Heerlijke kaas welke een heerlijke smaak heeft en vers van het mes komt. Geen kaas wat eerst weken onderweg is maar verse kaas dus. Voorverpakte kaas in de supermarkt heeft al indroging aan de korst dus al een hele tijd onderweg. Dus de keus is dan niet zo moeilijk

Google icon Google
A.r. Potze

A.r. Potze

6 maanden geleden

Wat ik heel belangrijk vind is dat een dier een goed leven heeft gehad voordat het geslacht wordt en dat is bij de Veldhoeve kip het geval. Bovendien nog biologisch ook. De kip was heerlijk sappig en goed van smaak! Als tip: maak het vel los van het vlees en stop de boter en kruiden onder het vel. Voor mij alleen nog Veldhoevekip.

Google icon Google
Brigitte B

Brigitte B

6 maanden geleden

Super Biologisch altijd top. en is eerlijk lekker zondrr gif dus top niks als lof voor jullie site ga er zeker vaker bestellen en hoop natuurlijk dat ik reclame kan maken met die geweldig mooie hoodie;) succes verder met jullie winkel Vr groet Bianca

Google icon Google
Bianca van Roessel

Bianca van Roessel

6 maanden geleden

Ben sinds enige tijd met mijn vriendin bewuster boodschappen aan het doen en meer te denken aan de plaatselijke middenstanders. Deze zorgen voor een goede impuls en stimuleren de omgeving. Wij zijn daarom ontzettend blij, dat wij hier ook een bijdrage aan leveren op deze manier.

Google icon Google
Peter Stoop

Peter Stoop