(Boeren)kaas kopen bij de boer in Lienden

(Boeren)kaas

(Boeren)kaas van een boerderijwinkel, stalletje, versautomaat bij jou in Lienden. Verser. Beter. Lekkerder. In de buurt.

Laten bezorgen

Bezorgopties

Bezorgopties

Afleveradres Aanpassen

Bezorgmoment (optioneel) Aanpassen

Bezorgmoment

Afleveradres

Jouw adressen

 1. Home
 2. /
 3. Lienden
 4. /
 5. (Boeren)kaas

(Boeren)kaas kopen bij een boerderijwinkel in Lienden en omgeving

Afbeelding Natuurlijk GRUUN

Natuurlijk GRUUN

Ommeren

1km

Afbeelding Christi's Boerderijwinkel

Christi's Boerderijwinkel

Lienden

2km

Afbeelding Ecoboerderij De Haan

Ecoboerderij De Haan

Ingen

2km

Afbeelding De Verschzaak

De Verschzaak

Ochten

5km

Afbeelding Boerderij het Binnenveld
Bij Boerderij het Binnenveld kun je handig en snel hun producten online bestellen, zelf afhalen of thuis laten bezorgen. Boerderij het Binnenveld is een Exclusieve Partner van Lekkerder bij de Boer. Als betalend lid ondersteunen ze actief ons doel om lokale landbouw te promoten en hebben ze toegang tot speciale voordelen, waaronder verhoogde zichtbaarheid. Deze badge erkent hun extra inzet en bijdrage aan het versterken van de afzet van lokaal geteeld voedsel voor de gemeenschap in de regio Rhenen en omstreken.

Boerderij het Binnenveld

Rhenen

6km

Afbeelding Bij Boer Janssen 🧑‍🌾

Bij Boer Janssen 🧑‍🌾

Boven-Leeuwen

7km

Afbeelding Geitenbedrijf De Rimboe

Geitenbedrijf De Rimboe

Rhenen

7km

Afbeelding Melkgeitenhouderij Zuylestein - De Geitenkeet
Bij Melkgeitenhouderij Zuylestein - De Geitenkeet kun je handig en snel hun producten online bestellen, zelf afhalen of thuis laten bezorgen.

Melkgeitenhouderij Zuylestein - De Geitenkeet

Leersum

8km

Afbeelding Landwinkel de Heus

Landwinkel de Heus

Zoelen

8km

Afbeelding Moestuin landwinkel Landgoed Zuylestein

Moestuin landwinkel Landgoed Zuylestein

Leersum

8km

Afbeelding Landwinkel de Eekhoeve

Landwinkel de Eekhoeve

Veenendaal

8km

Afbeelding Boerderijwinkel Buitenhorst Vers & Smakelijk
Bij Boerderijwinkel Buitenhorst Vers & Smakelijk kun je handig en snel hun producten online bestellen, zelf afhalen of thuis laten bezorgen. Boerderijwinkel Buitenhorst Vers & Smakelijk is een Exclusieve Partner van Lekkerder bij de Boer. Als betalend lid ondersteunen ze actief ons doel om lokale landbouw te promoten en hebben ze toegang tot speciale voordelen, waaronder verhoogde zichtbaarheid. Deze badge erkent hun extra inzet en bijdrage aan het versterken van de afzet van lokaal geteeld voedsel voor de gemeenschap in de regio Bennekom en omstreken.

Boerderijwinkel Buitenhorst Vers & Smakelijk

Bennekom

9km

Afbeelding Van Dam scharrelkipbedrijf en winkel

Van Dam scharrelkipbedrijf en winkel

Opheusden

9km

Afbeelding Melktap Groene Grens

Melktap Groene Grens

Ede

10km

Afbeelding Foxyfarm

Foxyfarm

Altforst

10km

Afbeelding Boerderijwinkel van Steenbergen

Boerderijwinkel van Steenbergen

Bennekom

11km

Afbeelding Westerkloeke, biologische winkel

Westerkloeke, biologische winkel

Dreumel

11km

Afbeelding Kaasboerderij de Katwinkel

Kaasboerderij de Katwinkel

Leersum

12km

Afbeelding De BoerderEI automaat

De BoerderEI automaat

Woudenberg

12km

Afbeelding Kaasboerderij Ravenswaard

Kaasboerderij Ravenswaard

Afferden

12km

Afbeelding IJs- en Zuivelboerderij JoLo
Bij IJs- en Zuivelboerderij JoLo kun je handig en snel hun producten online bestellen, zelf afhalen of thuis laten bezorgen.

IJs- en Zuivelboerderij JoLo

Dreumel

13km

Afbeelding Boerderij Winkel Wadenoijen

Boerderij Winkel Wadenoijen

Wadenoijen

13km

Afbeelding Boerderij Winkel Wadenoijen

Boerderij Winkel Wadenoijen

Wadenoijen

13km

Afbeelding Boerderij ‘de Groote Lageweide’

Boerderij ‘de Groote Lageweide’

Woudenberg

13km

Afbeelding Theunissen & Peters

Theunissen & Peters

Horssen

13km

Afbeelding Buitengenieters
Bij Buitengenieters kun je handig en snel hun producten online bestellen, zelf afhalen of thuis laten bezorgen.

Buitengenieters

Wadenoijen

14km

Afbeelding Melkveebedrijf ’t Broek
Melkveebedrijf ’t Broek is een Exclusieve Partner van Lekkerder bij de Boer. Als betalend lid ondersteunen ze actief ons doel om lokale landbouw te promoten en hebben ze toegang tot speciale voordelen, waaronder verhoogde zichtbaarheid. Deze badge erkent hun extra inzet en bijdrage aan het versterken van de afzet van lokaal geteeld voedsel voor de gemeenschap in de regio Woudenberg en omstreken.

Melkveebedrijf ’t Broek

Woudenberg

14km

Afbeelding Landwinkel en Schenkerij de Kersenhut

Landwinkel en Schenkerij de Kersenhut

Cothen

14km

Afbeelding Boerderijautomaat Het Hoekje
Boerderijautomaat Het Hoekje is een Exclusieve Partner van Lekkerder bij de Boer. Als betalend lid ondersteunen ze actief ons doel om lokale landbouw te promoten en hebben ze toegang tot speciale voordelen, waaronder verhoogde zichtbaarheid. Deze badge erkent hun extra inzet en bijdrage aan het versterken van de afzet van lokaal geteeld voedsel voor de gemeenschap in de regio Maarsbergen en omstreken.

Boerderijautomaat Het Hoekje

Maarsbergen

15km

Afbeelding Da's Lekker

Da's Lekker

Renkum

15km

Afbeelding Bij Ons boerderijwinkel & kaasmakerij
Bij Bij Ons boerderijwinkel & kaasmakerij kun je handig en snel hun producten online bestellen, zelf afhalen of thuis laten bezorgen. Bij Ons boerderijwinkel & kaasmakerij is een Exclusieve Partner van Lekkerder bij de Boer. Als betalend lid ondersteunen ze actief ons doel om lokale landbouw te promoten en hebben ze toegang tot speciale voordelen, waaronder verhoogde zichtbaarheid. Deze badge erkent hun extra inzet en bijdrage aan het versterken van de afzet van lokaal geteeld voedsel voor de gemeenschap in de regio Doorn en omstreken.

Bij Ons boerderijwinkel & kaasmakerij

Doorn

15km

Boerenkaas uit Lienden: ambachtelijk, lokaal en lekker

Nederland staat bekend om zijn kaasproductie. Van de bekende Goudse kaas tot de Friese Nagelkaas, het land kent een rijke geschiedenis van kaasmaken. Hoewel de meeste Nederlandse kaas tegenwoordig wordt geproduceerd in fabrieken, zijn er nog steeds boeren die hun eigen kaas maken. En het mooie is: je kunt deze kaas rechtstreeks bij de boerderijwinkel kopen.

Wat is boerenkaas en waarom is het zo bijzonder?

Boerenkaas is kaas die op traditionele wijze wordt gemaakt op de boerderij. Dit betekent dat de melk rechtstreeks van de eigen koeien wordt gebruikt en dat de kaas op ambachtelijke wijze wordt bereid. Boerenkaas is dus lokaal geproduceerd, zonder tussenkomst van grote zuivelfabrieken. Hierdoor heeft boerenkaas een unieke smaak die niet te vergelijken is met fabriekskaas.

Bovendien is boerenkaas gezonder dan fabriekskaas. Doordat de melk rechtstreeks van de koeien komt, bevat deze meer gezonde voedingsstoffen en minder toevoegingen dan melk die is geproduceerd voor de massaproductie van kaas.

De verschillende soorten boerenkaas

Boerenkaas is verkrijgbaar in verschillende smaken en varianten. Hieronder lichten we de meest populaire soorten boerenkaas in de buurt van Lienden uit.

 1. Goudse kaas
  De bekendste soort boerenkaas is de Goudse kaas. Deze kaas wordt gemaakt van koemelk en heeft een milde, nootachtige smaak. De kaas is verkrijgbaar in verschillende leeftijden, van jong tot oud. Jonge Goudse kaas is zacht en romig, terwijl oude Goudse kaas een pittige, brokkelige smaak heeft.

  beemster-kaas-kopen-bij-de-boer.jpeg 3.04 MB


  Beemster kaas is een bekend merk van Goudse kaas die zijn oorsprong vindt in de Beemster polder in Noord-Holland.

  De Beemster polder is een bijzonder gebied dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat vanwege de unieke droogmakerij die in de 17e eeuw werd aangelegd. De vruchtbare grond in de polder is ideaal voor het grazen van koeien, wat zorgt voor de productie van heerlijke boerenkaas.

  Beemster kaas wordt nog steeds op traditionele wijze gemaakt, met melk van koeien die grazen in de Beemster polder. De kaas heeft een unieke en volle smaak, die het resultaat is van de speciale kruiden en het rijpingsproces.
  Beemster kaas is verkrijgbaar in verschillende varianten, van jong tot oud, en wordt vaak gebruikt in gerechten of gewoon op brood. 
 2. Leidse kaas
  Leidse kaas is een variant van Goudse kaas die wordt gekruid met komijnzaad. Hierdoor heeft de kaas een iets andere smaak en een karakteristieke gele kleur. Leidse kaas is verkrijgbaar in jonge en oude varianten.
 3. Boeren nagelkaas
  Boeren nagelkaas is een traditionele kaas uit Friesland. De kaas is op smaak gebracht met kruidnagel en heeft een stevige, iets droge structuur. Boeren nagelkaas is verkrijgbaar in jonge en oude varianten.
 4. Boerenkaas met kruiden
  Boerenkaas kan worden gekruid met verschillende kruiden, zoals brandnetel, fenegriek en selderij. Hierdoor krijgt de kaas een unieke smaak. Boerenkaas met kruiden is verkrijgbabaar in verschillende varianten en leeftijden, afhankelijk van de gebruikte kruiden en de rijpingstijd.
 5. Geitenkaas
  Naast koeienmelk wordt boerenkaas ook gemaakt van geitenmelk. Geitenkaas heeft een wat mildere smaak dan koeienkaas en is verkrijgbaar in verschillende varianten, van jong tot oud.

Verschil tussen boerenkaas en gewone kaas

Wat is boerenkaas en wat maakt het anders dan gewone kaas?

Gewone kaas wordt meestal gemaakt van gepasteuriseerde melk. Pasteurisatie is een proces waarbij de melk wordt verhit om eventuele schadelijke bacteriën te doden. Dit vermindert het risico op voedselvergiftiging en zorgt ervoor dat de kaas langer houdbaar blijft. Gewone kaas wordt meestal in grote fabrieken gemaakt en ondergaat een gestandaardiseerd productieproces. Het resultaat is een consistente kaas die altijd hetzelfde smaakt en er hetzelfde uitziet.

Boerenkaas daarentegen wordt gemaakt van ongepasteuriseerde melk, ook wel rauwe melk genoemd. Dit betekent dat de melk niet wordt verhit voordat deze wordt gebruikt om kaas te maken. Rauwe melk bevat van nature bacteriën die nodig zijn voor het fermentatieproces, wat resulteert in een unieke smaak en textuur. Boerenkaas wordt meestal op kleine schaal geproduceerd op boerderijen en elk stuk kaas kan verschillen in smaak en uiterlijk.

kaas-van-de-boerderij-bio-boer-verduyn.jpeg 808.81 KB

Een ander verschil tussen gewone kaas en boerenkaas is de manier waarop de kaas wordt gemaakt. Bij de productie van gewone kaas wordt vaak gebruik gemaakt van industriële processen en moderne technologieën om het productieproces te versnellen en te automatiseren. Bij boerenkaas wordt echter vaak gebruik gemaakt van traditionele methoden en technieken die al eeuwenlang worden gebruikt. Dit kan leiden tot een langzamer productieproces, maar resulteert wel in een ambachtelijke kaas met een unieke smaak en textuur.

Een ander belangrijk verschil tussen gewone kaas en boerenkaas is de voeding van de dieren die de melk produceren. Bij gewone kaas worden de dieren meestal gevoed met gecommercialiseerd veevoer, terwijl bij boerenkaas de dieren meestal grazen op weilanden en graslanden en hun natuurlijke voeding eten. Dit kan een verschil maken in de smaak en de kwaliteit van de melk en de kaas die daarvan wordt gemaakt.

In het kort kan gezegd worden dat boerenkaas een ambachtelijke kaas is die wordt gemaakt van ongepasteuriseerde melk met behulp van traditionele methoden en technieken waarbij de dieren vaak grazen op natuurlijke voedingsbronnen. Boerenkaas kan daarom een unieke smaak en textuur hebben die verschilt van gewone kaas. Gewone kaas wordt daarentegen meestal geproduceerd op grote schaal met behulp van moderne technologieën en gecommercialiseerd veevoer.

Hoewel boerenkaas vaak als een luxeproduct wordt beschouwd vanwege de ambachtelijke productie en de unieke smaak, kan het ook duurder zijn dan gewone kaas. Dit komt omdat de productie vaak kleinschalig is en de regelgeving minder streng, waardoor er meer risico's op het gebied van voedselveiligheid kunnen zijn.

Al met al biedt boerenkaas een andere ervaring dan gewone kaas en kan het een interessante optie zijn voor fijnproevers die op zoek zijn naar een unieke smaak en textuur. Het is echter belangrijk om op te merken dat boerenkaas niet altijd beschikbaar is en dat de productie ervan afhankelijk is van factoren zoals het seizoen, de weersomstandigheden en de beschikbaarheid van rauwe melk.

Tot slot zijn er ook verschillen in de regelgeving omtrent gewone kaas en boerenkaas. Gewone kaas wordt geproduceerd volgens strenge regels en voorschriften om de voedselveiligheid te garanderen. Boerenkaas wordt echter geproduceerd volgens minder strenge regels, wat kan leiden tot meer variatie in smaak en uiterlijk, maar ook tot meer risico's op het gebied van voedselveiligheid.

kaas-maken-door-de-boer.jpg 111.75 KB

Tal van kaasboerderijen in de omgeving van Lienden

Boerenkaas is een bijzonder en lokaal product dat je rechtstreeks bij de boerderijwinkel kunt kopen. Nederland kent een rijke geschiedenis van kaasmaken en er zijn tal van kaasboerderijen door het hele land te vinden waar je terecht kunt voor de lekkerste boerenkaas. Van Goudse kaas tot boeren nagelkaas en geitenkaas: er is voor elk wat wils. Dus ga op ontdekkingstocht en bezoek een van deze kaasboerderijen om te proeven van de authentieke smaken en de passie van de boeren te ervaren.

Behoud van traditionele ambachten

Het is ook belangrijk om te vermelden dat het kopen van boerenkaas direct bij de boerderijwinkel in de buurt van Lienden niet alleen zorgt voor een smaakvolle en lokale ervaring, maar ook bijdraagt aan het behoud van de traditionele ambachten en het ondersteunen van de lokale economie

Bovendien weet je precies waar je kaas vandaan komt en hoe deze is geproduceerd, wat bijdraagt aan een bewustere en duurzamere keuze.
Dus de volgende keer dat je op zoek bent naar een bijzondere kaas, overweeg dan om naar een kaasboerderij of boerderijwinkel te gaan en te genieten van een unieke en authentieke ervaring.

Benieuwd naar andere producten van de boer? Bekijk dan ook aardappelen, groenten, fruit, kaas, eieren, melk, vlees, overig zuivel, biologische producten, streekproducten, bloemen en/of planten, boxen, recept-pakketten en kant-en-klaar, brood en meel, broodbeleg, honing, kerstpakketten, salades, sap en drank, smaakmakers, verse thee en/of kruiden, vis, wijn en ijs.Dit zeggen gebruikers over Lekkerder bij de Boer.

Gemiddelde beoordeling

4.4/5 366 reviews

2 maanden geleden

Altijd fijn, genieten van lokale producten zonder een urenlange speurtocht naar onbekende schatten. Met Lekkerder bij de Boer is het mogelijk om juist deze plekken te vinden.

Google icon Google
Evelien Smit

Evelien Smit

3 maanden geleden

Superorganisatie met een boerenhart! Wat mooi dat iedereen op een eenvoudige manier kan ontdekken waar al het lekkers van de agrarische sector te verkrijgen is. Onze melktap en boerenkaas wordt goed gevonden!

Google icon Google
Mariska van Diepenbeek

Mariska van Diepenbeek

3 maanden geleden

Geko is een top bedrijf

Google icon Google
G.

G.

3 maanden geleden

Ben vandaag weze kijken in het winkeltje en wat dingen gekocht prijs is goed en de producten ook toppie tot de volgende. Gr familie van de kerkhof haan

Google icon Google
Pascal Van de kerkhof

Pascal Van de kerkhof

3 maanden geleden

Top producten voor een normale prijs!!!!!

Google icon Google
Roel de zoeten

Roel de zoeten

3 maanden geleden

Heb inmiddels diverse bedrijven bezocht via Lekkerder bij de boer. Met veel genoegen en veel leuke en nuttige aankopen. Vandaag ging het echter fout bij Scholten Vleesvee in Dedemsvaart. …Meer

Google icon Google
Geert van der Tuuk

Geert van der Tuuk

4 maanden geleden

veel producten en direct van de boer! super

Google icon Facebook
Bio Kaasboerderij Langelaan

Bio Kaasboerderij Langelaan

4 maanden geleden

Het is niet alleen lekkerder bij de Boer, maar óók nog eens makkelijker! Wij zijn één van de deelnemende boerenbedrijven en Thomas heeft ons duidelijk uitgelegd hoe de site en de verkoop werkt. Hoe we onze producten kunnen aanbieden …Meer

Google icon Google
Itte Smink

Itte Smink

4 maanden geleden

Vandaag goed geholpen door Thomas en zijn we weer een stapje verder op het platform Lekkerder bij de Boer!

Google icon Google
diny Oomen

diny Oomen

4 maanden geleden

Veel keus, wat moois uit kunnen zoeken dat keurig is bezorgd. Dank!

Google icon Google
Frans G

Frans G

4 maanden geleden

TOP app, maakt t vinden van boeren verkoop super makkelijk!

Google icon Google
Tante Ans

Tante Ans

4 maanden geleden

Prima website. Mooi initiatief om bij de boer te kopen.

Google icon Google
Heleen

Heleen