Vlees kopen bij de boer - Hier kun je terecht!

Locatie

Huidige locatie

Kies je locatie om verkooppunten in de buurt te ontdekken

Vlees kopen bij de Boer

Binnen 15km van

  1. Home
  2. /
  3. Vlees

Vlees te koop bij de boer

Keuze uit meer dan 11 producten

Productfoto Vleespakket 5 kg ~ 100% puur rundvlees

75,00 per stuk

Vleespakket 5 kg ~ 100% puur rundvlees

11 km - Eetvandeboer.nl | HOOGENRAAD veehouderij vof

Productfoto Vleespakket 10 kg ~ 100% puur rundvlees

150,00 per stuk

Vleespakket 10 kg ~ 100% puur rundvlees

11 km - Eetvandeboer.nl | HOOGENRAAD veehouderij vof

Productfoto Kroketten (per doosje á 6 stuks)

7,50 per doos(je)

Kroketten (per doosje á 6 stuks)

11 km - Eetvandeboer.nl | HOOGENRAAD veehouderij vof

Productfoto Bitterballen (per doosje á 18 stuks)

8,50 per doos(je)

Bitterballen (per doosje á 18 stuks)

11 km - Eetvandeboer.nl | HOOGENRAAD veehouderij vof

Productfoto Rundvlees pakketten

13,75 per kg

Rundvlees pakketten

18 km - Van Vliet vlees

Productfoto 5 kg pakket

77,50 per stuk

5 kg pakket

23 km - Valleivlees

Productfoto 10 kg pakket

150,00 per stuk

10 kg pakket

23 km - Valleivlees

Productfoto 5 kg rundergehakt

67,50 per stuk

5 kg rundergehakt

23 km - Valleivlees

Productfoto Runderrookvlees

2,50 per 100g

Runderrookvlees

23 km - Valleivlees

Vlees kopen bij een boerderijwinkel in de buurt

Vlees kopen bij de boer: vers, duurzaam en betaalbaar

Als je op zoek bent naar hoogwaardig en smakelijk vlees, dan is het kopen van vlees bij de boer een uitstekende keuze. De meeste boerderijen bieden een breed scala aan vleesproducten aan, waaronder rund-, varkens-, kip- en lamsvlees. 

Het kopen van vlees rechtstreeks bij de boer heeft tal van voordelen ten opzichte van het kopen van vlees in de supermarkt of bij de slagerij. 

Morshoeve Vleesfoto's_GZ2A88491618686893764-Kopen-bij-de-Boer-Lekkerder-Boederijwinkel-Stalletje.jpg 2.81 MB

Welk vlees is er bij de boer te koop?

Als je vlees bij de boer koopt, dan heb je vaak de keuze uit verschillende soorten vlees. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor 

Het vlees dat je bij de boer koopt, is afkomstig van dieren die op de boerderij zijn opgegroeid. Dit betekent dat het vlees vaak verser is dan het vlees dat je in de supermarkt koopt. Bovendien hebben de dieren een beter leven gehad, omdat ze hebben kunnen genieten van de ruimte en het buitenleven.

Waarom is vlees kopen bij de boer voordeliger en beter dan via de supermarkt of slagerij?

Er zijn verschillende redenen waarom het kopen van vlees bij de boer voordeliger en beter is dan het kopen van vlees in de supermarkt of bij de slagerij.

1. Verser vlees: Het vlees dat je bij de boer koopt, is vaak veel verser dan het vlees dat je in de supermarkt of bij de slagerij koopt. Dit komt doordat het vlees rechtstreeks van de boerderij komt, waardoor het minder lang onderweg is geweest en minder lang in de koeling heeft gelegen.

2. Duurzamer: Het kopen van vlees bij de boer is duurzamer dan het kopen van vlees in de supermarkt of bij de slagerij. Dit komt doordat de boer zijn vlees lokaal verkoopt, waardoor er minder transport nodig is. Bovendien worden de dieren op de boerderij vaak op een duurzame manier gehouden, waardoor er minder sprake is van milieubelasting.

IMG_3542-Kopen-bij-de-Boer-Lekkerder-Boederijwinkel-Stalletje.jpg 1.49 MB

3. Beter leven voor de dieren: De dieren die op de boerderij worden gehouden, hebben vaak een beter leven gehad dan de dieren die in de intensieve veehouderij worden gehouden. Ze hebben meer ruimte, meer buitenlucht en beter voer gekregen.

4. Persoonlijk contact: Het kopen van vlees bij de boer zorgt voor persoonlijk contact tussen de klant en de boer. Hierdoor kun je als klant meer te weten komen over de manier waarop het vlees geproduceerd wordt en kun je eventuele vragen stellen over bijvoorbeeld het voer, de huisvesting en het slachtproces.

5. Betaalbaar: Het kopen van vlees bij de boer is vaak goedkoper dan het kopen van vlees in de supermarkt of bij de slagerij. Doordat er geen tussenpersonen zijn, kunnen de kosten laag worden gehouden en kunnen boeren hun vlees voor een scherpe prijs aanbieden.

Wat zijn de verschillen in prijs en kwaliteit?

Er zijn verschillen in prijs en kwaliteit tussen vlees dat je bij de boer koopt en vlees dat je in de supermarkt of bij de slagerij koopt. Over het algemeen is het vlees bij de boer goedkoper zijn dan het vlees in de supermarkt en de slagerij. Er is immers geen sprake van tussenhandel. Is dat er wel, omdat de boer het vlees afneemt van een collega-boer, dan is de marge wellicht minder maar is de prijs dikwijls nog altijd lager dan in de supermarkten.

Wat betreft de kwaliteit van het vlees, is het vlees bij de boer vaak van een hogere kwaliteit dan het vlees in de supermarkt. Dit komt doordat de dieren op de boerderij op een natuurlijke manier worden gehouden en goed voer krijgen. Hierdoor is het vlees vaak malser en smakelijker dan het vlees in de supermarkt.

Tips voor het kopen van vlees bij de boer

Als je vlees bij de boer wilt kopen, is er een aantal tips waar je rekening mee kunt houden:

1. Zoek naar een betrouwbare boerderij: Zoek naar een boerderij die betrouwbaar is en die zijn dieren op een goede manier houdt. Vraag eventueel naar keurmerken die aantonen dat het vlees op een duurzame manier is geproduceerd.

2. Bestel op tijd: Bestel het vlees op tijd, zodat je zeker weet dat het vlees beschikbaar is en dat je niet misgrijpt.

3. Weet wat je wilt: Weet van tevoren welk vlees je wilt hebben en hoeveel je nodig hebt. Zo voorkom je dat je te veel of te weinig vlees koopt.

4. Praat met de boer: Maak persoonlijk contact met de boer en vraag eventueel naar de manier waarop het vlees geproduceerd wordt. Zo weet je precies wat je koopt. Hierdoor kun je als klant meer te weten komen over de manier waarop het vlees geproduceerd wordt en kun je eventuele vragen stellen over bijvoorbeeld het voer, de huisvesting en het slachtproces.

5. Neem een koeltas mee: Neem een koeltas mee om het vlees gekoeld te houden tijdens het transport. Vries het vlees dat je niet direct bij aankomst eet, direct in. Dan behoudt het vlees het beste zijn structuur en voedingswaarden.

Uitgelicht Wagyu rund; hoogwaardige vleeskwaliteit en karakteristieke marmering
Folder-vlees-foto-Kopen-bij-de-Boer-Lekkerder-Boederijwinkel-Stalletje.jpg 300.63 KB

Wagyu runderen zijn afkomstig uit Japan en staan bekend om hun hoogwaardige vleeskwaliteit en karakteristieke marmering. In Nederland zijn er verschillende boeren die deze dieren houden en het vlees rechtstreeks aan consumenten verkopen.

Wagyu; gezonder dan ander rundvlees

Wagyu runderen worden gefokt vanwege hun unieke eigenschappen, waaronder het hoge vetgehalte in het vlees. Dit zorgt voor de karakteristieke marmering, waardoor het vlees malser en smaakvoller is dan ander rundvlees. Het vlees heeft ook een hoger percentage enkelvoudig onverzadigde vetzuren, wat het gezonder maakt dan ander rundvlees.

Wagyu vlees van de boer

In Nederland worden Wagyu runderen voornamelijk gehouden door kleinschalige boeren die zich richten op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Deze boeren voeren hun dieren vaak met natuurlijke voeding, zoals gras en hooi, om de kwaliteit van het vlees te maximaliseren. Het houden van Wagyu runderen is een intensieve en kostbare aangelegenheid, wat de hogere prijs van het vlees verklaart.

Het vlees van Wagyu runderen wordt vaak aangeboden in verschillende snitten, zoals biefstuk, ribeye en entrecote. Het is belangrijk om het vlees op de juiste manier te bereiden om optimaal van de smaak en textuur te kunnen genieten. Het vlees kan het best op kamertemperatuur worden gebracht voordat het wordt bereid en moet op hoog vuur kort worden gegrild of gebakken.

Vlees-folder-tessa-1-Kopen-bij-de-Boer-Lekkerder-Boederijwinkel-Stalletje.jpg 273.61 KB

De voordelen

Het kopen van Wagyu rundvlees rechtstreeks van een boer heeft voordelen. Ten eerste heb je als consument de zekerheid dat het vlees afkomstig is van een betrouwbare bron en van hoge kwaliteit is. Ten tweede kan je direct in contact komen met de boer en meer te weten komen over het productieproces. Daarnaast kan je vaak specifieke verzoeken doen, zoals het snijden van het vlees in bepaalde snitten of het rijpen van het vlees voor een bepaalde periode.

Tenslotte

Het kopen van vlees bij de boer is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar vers, duurzaam en betaalbaar vlees. Bij de boer kun je terecht voor verschillende soorten vlees, zoals rund-, varkens-, kip- en lamsvlees. Het vlees bij de boer is vaak goedkoper en van een hogere kwaliteit dan het vlees in de supermarkt en je weet precies waar het vlees vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Daarnaast is het kopen van vlees bij de boer ook nog eens goed voor de lokale economie.

Benieuwd naar andere producten? Bekijk dan ook aardappelen, groenten, fruit, kaas, eieren, melk, vlees, overig zuivel, biologische producten, streekproducten, bloemen en/of planten, boxen, recept-pakketten en kant-en-klaar, brood en meel, broodbeleg, honing, kerstpakketten, salades, sap en drank, smaakmakers, verse thee en/of kruiden, vis, wijn en ijs.

Reviews van gebruikers over de app en site van Lekkerder bij de Boer

Gemiddelde beoordeling

4.4/5 ★★★★★ 332 reviews
★★★★★

4 dagen geleden

Sinds het ontdekken van de app gebruiken wij de app heel vaak. Vooral als we op vakantie zijn, is het heel fijn om in de buurt van de camping de plaatselijke verkooppunten te steunen. De fietstochten worden erop afgestemd, zo wordt bepaald wat we die dag eten. Het is een Lekkerder, rode draad in onze vakantie, waarin we altijd buiten koken.

Google icon Facebook
Seasick Arno

Seasick Arno

★★★★★

4 dagen geleden

Geweldig

Dit is een must have voor iedereen die van puur natuur houdt. Als je ergens bent even de app checken en je heb zo een adres waar je eten kan komen. Dank voor jullie app.

Google icon App Store
LeidenZuid

LeidenZuid

★★★★★

4 dagen geleden

R

Iedereen zou een keer bij de boer in de buurt moeten gaan kijken!

Google icon App Store
ghityuop

ghityuop

★★★★★

5 dagen geleden

Superhandige app om alles bij de boer in de buurt te vinden. Ook handig op je vakantieadres, het werkt in heel Nederland. Veel lekkerder dan uit de supermarkt.

Google icon Facebook
Goverdien Steller

Goverdien Steller

★★★★★

1 week geleden

Ik ben zeer tevreden

Google icon Google Play
★★★★★

1 week geleden

Super blij me👍👍👍

Google icon Google Play
★★★★★

3 weken geleden

Super handige app

Google icon Google Play
★★★★★

1 maand geleden

Wat een super leuke app gisteren voor het eerst gebruikt echt top ik ga de app zeker veel gebruiken

Google icon Google Play
★★★★★

3 maanden geleden

Mooi om lokaal te kopen

Google icon Google Play
★★★★★

6 maanden geleden

Fijn zo te kunnen kopen

Google icon Google Play
★★★★★

7 maanden geleden

Werkt zeer goed

Google icon Google Play
★★★★★

8 maanden geleden

Ideale app voor echt vers eten uit de buurt

Zo fijn om op een bewustere manier je voedsel te kunnen halen, en wat een mooie ontdekking van het boerenland! Alleen nog een handige optie om te kunnen filteren op dag zodat je kunt zien wat ‘nu open’ is zou het helemaal afmaken.

Google icon App Store
Miek973

Miek973