Kamperen bij de Boer! Dat kan bij de boer in Roggel

Locatie

Huidige locatie

Kies je locatie om verkooppunten in de buurt te ontdekken

Kamperen bij de Boer in Roggel en omstreken

Geen verkooppunten binnen 15 km

  1. Home
  2. /
  3. Roggel
  4. /
  5. Kamperen bij de Boer

Je bent op zoek naar kamperen bij de boer in de buurt van Roggel? Helaas zijn er momenteel geen boerderijwinkels in de buurt van Roggel die deze faciliteit aanbieden.


Mocht je nu zelf een boerderijwinkel in Roggel ontdekken die kamperen bij de boer aanbiedt, maar die nog niet op ons platform staat, help de boer en andere consumenten dan door deze boer te wijzen op de mogelijkheden van Lekkerder bij de Boer. Ga naar de pagina Tip de Boer. Het invullen van dit formulier kost hooguit 5 minuten van je tijd.


Alvast bedankt.

Steeds meer mensen kiezen voor kamperen bij de boer. Boerencampings in de omgeving van Roggel zijn de afgelopen jaren dan ook bijzonder populair geworden. En gek is dat niet. Als je ziet hoeveel voordelen een boerencamping heeft, wil je eigenlijk niet meer anders. Door de kleinschaligheid is het er vooral heel gezellig en kinderen kunnen er fantastisch spelen. Vaak mogen ze ook nog eens met dieren knuffelen of ze aaien. Ook voor de portemonnee is kamperen bij de boer fijn. Meestal is het een stuk goedkoper dan een verblijf op een reguliere camping.

5fddcd9a3be2061420750bd7799fea0a0674f2b5.jpeg 374.92 KB

Wat is een boerencamping?

Vaak denken mensen dat een minicamping hetzelfde is als een boerencamping. Het klopt dat deze twee erg op elkaar lijken, maar toch is er een wezenlijk verschil. Een boerencamping is namelijk altijd gelegen bij een boerderij. Een stuk land of een stuk erf wordt door de boer ingericht als camping. Daarnaast heeft een minicamping doorgaans niet meer dan vijftien plaatsen. Bij een boerencamping kan dit gerust oplopen tot 40 of 50 plaatsen. Tot slot moeten eigenaren van een minicamping of boerencamping aan andere eisen voldoen. Dit heeft vooral te maken met de faciliteiten die aanwezig zijn.
 

De voordelen en nadelen van kamperen bij de boer in Roggel en omgeving

Kamperen bij de boer is een fantastische belevenis voor jong en oud. De rust en de ruimte, het contact met de boer én het boerenleven zijn echt een meerwaarde. Een grote groep mensen geniet en ontspant op een boerencamping veel meer dan op een massale en commerciële camping. Een camping waar voorzieningen worden opgedrongen,  grote zwembaden zijn en lawaaiige discotheken. Toch zitten er gerust ook nadelen aan kamperen bij de boer. Maar die zijn gemakkelijk op één hand te tellen. Hieronder zie je een overzicht; waarbij we natuurlijk eerst beginnen met de voordelen.

Voordelen boerencamping:

 ✓ De campings zijn kleinschalig en gemoedelijk
 ✓ Vergeleken met de reguliere campings is kamperen bij de boer relatief goedkoop
 ✓ Voor kinderen tot twaalf jaar valt er genoeg te beleven
 ✓ Er zijn altijd dieren in de buurt
 ✓ Je komt er echt tot rust
 ✓ Eigenaren van boerencampings zijn altijd zeer betrokken
 ✓ Je kunt volop genieten van het buitenleven
 ✓ Kamperen bij de boer is een bijzondere ervaring

Nadelen boerencamping:

 ✓ Soms heb je iets meer last van insecten
 ✓ Je kunt soms wat stankoverlast ervaren
 ✓ Soms is er lawaai van dieren of machines
 ✓ Er zijn minder faciliteiten 

Kamperen bij de boer met eigen caravan

Bij vrijwel de meeste boerencampings in de buurt van Roggel is het mogelijk om met je eigen caravan te komen. Toch is het verstandig om dit van tevoren te checken. Niet ieder terrein is hier geschikt voor. Dat geldt uiteraard ook voor een camper. De meeste mensen die kamperen bij de boer hebben een eigen tent of vouwwagen. Heb je zelf geen kampeermiddel, maar wil je wel kamperen bij de boer? Zoek dan eens op een boerencamping met huuraccommodaties. Sommige boeren hebben extra accommodaties op hun land of erf gezet. Hierbij kun je denken aan een safaritent, pipowagen, trekkershut, pod of zelfs soms een boomhut. 

kamperen-bij-de-boer-de-hinde_2727169925.jpeg 696.13 KB

Kamperen bij de boer is kindvriendelijk

Wil je echt een onvergetelijke vakantie voor je kinderen? Ga dan kamperen bij de boer. Als er ergens een plek is waar ze heerlijk kunnen spelen is het daar. Op de meeste boerencampings staan speelgoed tractors en skelters. Hier kunnen ze lekker mee over de camping crossen. Maar ook is er vaak de mogelijkheid om te helpen bij het voeren van de dieren of een rondje te rijden op een pony. En wat dacht je van vriendjes maken? Op een kleinere camping gaat dit doorgaans toch wat makkelijker. Samen heerlijk spelen op de speeltoestellen of lekker jumpen op de trampoline. Voor de allerkleinsten is kamperen bij de boer ook nog eens heel veilig. Ze kunnen veel gemakkelijker de weg vinden en hebben geen last van auto’s die af en aan het campingterrein oprijden.

Hoe duur is kamperen bij de boer?

Als je gaat kamperen bij de boer betaal je gemiddeld € 12,50 tot € 20,00 per overnachting. Meestal is deze prijs inclusief toeristenbelasting. Uiteraard hangt de prijs per overnachting af van de locatie van de boerencamping en de hoeveelheid faciliteiten die aanwezig zijn. Bij de eerder genoemde bedragen is uitgegaan van twee personen. Het spreekt voor zich dat een gezin met twee kinderen een hoger bedrag per nacht moet betalen.

Eten en drinken bij de boer

Wie gaat kamperen bij de boer in Roggel en omgeving zal versteld staan van de mogelijkheden. Je hoeft echt niet altijd de camping af om eten te kopen voor de avondmaaltijd. Steeds meer boerencampings hebben een boerderijwinkel waar je terecht kunt voor (h)eerlijke verse producten van hun eigen bedrijf. Hierbij kun je denken aan aardappelen, groenten en fruit. Maar ook voor kaas, melk, eieren, zuivel, biologische - en streekproducten kun je er doorgaans terecht. En denk je dat een terrasje pakken alleen maar mogelijk is in een stad in de buurt? Dan heb je het mis! Steeds vaker kan dit ook als je kampeert bij de boer. Met z’n tweetjes of samen met je gezin heerlijk genieten van een biologisch perensapje en zelfgemaakte appeltaart. Als dat geen vakantie is!

image.png 1.95 MB

Kamperen bij de boer tips

Ben je helemaal overtuigd en wil je graag kamperen bij de boer? Gewoon lekker doen! Je zult hier absoluut geen spijt van krijgen. Voor een goede voorbereiding geven wij je hier echter nog wel een aantal handige tips.

Tip 1: Kleding
Vergeet vooral geen oude kleren voor je kinderen mee te nemen. Stop hier meteen een set rubberen laarzen bij. Zo hoeven zij nergens om te denken en kunnen ze heerlijk ravotten op het boerenerf
 
Tip 2: Insecten
Op een boerencamping heb je soms wat vaker last van insecten. Neem dus een goede muggenspray mee en eventueel een hor of klamboe. Ook een netje is geen overbodige luxe. Handig om buiten over een bakje fruit of ander eten te spannen. Ruim vooral ook steeds je afwas op en rits slaapcabines dicht.

Tip 3: Oordoppen
Van overlast zul je niet snel last hebben als je gaat kamperen bij de boer. Er zijn geen discotheken en zeker ook geen grote groepen tieners die tot diep in de nacht over het terrein zwerven. Maar als je van uitslapen houdt, is het verstandig om een setje oordoppen mee te nemen. Meestal worden de koeien vroeg gemolken en kunnen schapen ook behoorlijk blaten als ze de boer in het vizier krijgen. Met dopjes in je oren draai jij je lekker nog een aantal keren om.
Reviews van gebruikers over de app en site van Lekkerder bij de Boer

Gemiddelde beoordeling

4.3/5 ★★★★★ 257 reviews
★★★★★

1 maand geleden

Mooi om lokaal te kopen

Google icon Google Play
★★★★★

2 maanden geleden

Ik zou willen dat ik een ervaring had, lijkt me heerlijk. Maar ik woon in Hongarije helaas pindakaas.

Google icon Google
Silversoul The Bookwitch

Silversoul The Bookwitch

★★★★★

3 maanden geleden

Hele handige app waardoor je snel weet op welke plekken je rechtstreeks bij boeren en tuinders je voedsel of bloemen kunt kopen! Top!

Google icon Google
Anneke Lugtenburg

Anneke Lugtenburg

★★★★★

3 maanden geleden

Fijn zo te kunnen kopen

Google icon Google Play
★★★★★

5 maanden geleden

Werkt zeer goed

Google icon Google Play
★★★★★

5 maanden geleden

Ideale app voor echt vers eten uit de buurt

Zo fijn om op een bewustere manier je voedsel te kunnen halen, en wat een mooie ontdekking van het boerenland! Alleen nog een handige optie om te kunnen filteren op dag zodat je kunt zien wat ‘nu open’ is zou het helemaal afmaken.

Google icon App Store
Miek973

Miek973

★★★★★

6 maanden geleden

Geweldige app

Wat een ideale app. Ik heb het al een aantal keer op socials gedeeld en bij familie en vrienden! Iedereen zou deze app moeten hebben zodat er nog meer aanbod op komt. Wij wonen dan wel in een buitengebied dus hier al meer keuze maar ik hoor nog wel eens uit de randstad dat de keuze beperkt is. Hopelijk sluiten meer verkooppunten zich aan zodat we allemaal lokaler en gezonder inkopen kunnen doen!!!

Google icon App Store
Allll44

Allll44

★★★★★

7 maanden geleden

Heerlijk en eerlijke groenten, zelfs vergeten groenten.

Google icon Google
Elizabeth Duijster

Elizabeth Duijster

★★★★★

7 maanden geleden

Wat een leuke appe zo weet je gelijk alles in de omgeving te vinden ik koop graag bij de boer dus dit is super handig

Google icon Google
Toos Boere

Toos Boere

★★★★★

7 maanden geleden

Wij kiezen voor Ulft dus binnenkort heen! Verder een mooie site en voor ieder wat wils vers bij de boer vandaan👍

Google icon Google
Remar Schaapveld-Rave

Remar Schaapveld-Rave

★★★★★

7 maanden geleden

Prima app werkt super en is ook goed voor de boer.

Google icon Google Play
★★★★★

7 maanden geleden

Geweldig app. Veel respect voor de boer dus wil ook daar mijn aardappelen, groenten, fruit, kaas, eieren en boter kopen. Koop lokaal en steun de boeren. Niet te vergelijken met de supermarkt troep

Google icon Google Play