Kinderboerderij bij jou in de buurt - Hét overzicht!

Locatie

Huidige locatie

Kies je locatie om verkooppunten in de buurt te ontdekken

Kinderboerderij bij jou in de buurt

2 verkooppunten binnen 25km

  1. Home
  2. /
  3. Kinderboerderij

Bezoek een kinderboerderij in de buurt

Momenteel gesloten

Vers eten kopen bij de kinderboerderij

Een uitje met de kinderen en na afloop meteen (h)eerlijke verse producten van de boer mee naar huis? Ga dan naar de kinderboerderij! Een fantastische plek voor kinderen en een leuke omgeving om je dagelijkse boodschappen te scoren. Want zeg nou zelf; is het shoppen op een boerderij niet veel leuker dan in een overvolle supermarkt? Bovendien ben je ook nog eens gegarandeerd van gezond voedsel voor een eerlijke prijs. 

1.png 3.21 MB

Wat is een kinderboerderij?

Het woord zegt het natuurlijk al; de kinderboerderij is een boerderij speciaal voor kinderen. Zo’n boerderij is openbaar toegankelijk voor iedereen, maar je ziet er vooral ouders met kinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar. Op de kinderboerderij kunnen kinderen kennismaken met verschillende soorten dieren. De meest voorkomende dieren die je tegen kunt komen, zijn:

✓ Schapen
✓ Geiten
✓ Koeien
✓ Paarden
✓ Varkens
✓ Kippen
✓ Konijnen
✓ Ganzen
✓ Eenden
 
Uiteraard kun je met kinderen jonger dan vier jaar ook al naar een kinderboerderij gaan. Het is echter nog leuker als je kind goed kan lopen. Zo kan jouw zoon of dochter heerlijk rondscharrelen tussen de dieren en ze eventueel eten geven of aaien. Als kinderen wat groter worden, mogen ze vaak wat zwaardere en moeilijkere klusjes doen. 

Wat kun je doen op de kinderboerderij?

Veel kinderen hebben een speciaal gevoel voor dieren en vinden het heerlijk om ze te knuffelen en te aaien. Zij kunnen dit dan ook volop doen op de kinderboerderij. Soms is het ook mogelijk om te helpen bij het uitmesten van de stallen of de geiten te borstelen. Tussendoor kan er heerlijk gespeeld worden op één van de speeltoestellen die vaak aanwezig zijn of lekker even uitrazen in de hooischuur. En is je kind gek op paarden? Zoek dan een kinderboerderij waar het mogelijk is om op een paard te rijden.

2.png 2.89 MB

Regels op de kinderboerderij

Om het voor de dieren en voor de bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken, hebben veel kinderboerderijen een aantal regels opgesteld. Als je een bezoek brengt aan de boerderij, kun je er dan ook van uitgaan dat onderstaande regels meestal van toepassing zijn:

 Het is niet toegestaan dieren op te jagen
 Vriendelijk zijn voor de dieren
 Zuinig omgaan met de aanwezige spullen
 Honden aan de lijn
 Dieren niet op eigen initiatief zelf meegebracht voedsel geven
 Niet roken
 Het erf schoonhouden en afval in de prullenbak gooien

Als iedereen zich hier aan houdt, blijft de kinderboerderij een heel fijne omgeving voor jong en oud.

Waar op letten bij bezoek aan een kinderboerderij?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ben je nog nooit op een kinderboerderij geweest? Dan is het goed om te weten waar je op moet letten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je kind zijn of haar handjes wast na het aaien van de dieren. Het kan zijn dat een dier ziektekiemen bij zicht draagt waar een mens ziek van kan worden. Het dier zelf zal daar geen last van hebben. Houd je kind dan ook tegen als hij of zij de dieren kusjes wil geven. Ook op die manier kunnen er namelijk ziektekiemen overgedragen worden. Als laatste is het belangrijk dat je let op eventuele waarschuwingsbordjes. Staat daarop dat je een bepaald dier niet mag aaien of geen eten mag geven? Doe dat dan ook niet.

Wat is het doel van een kinderboerderij?

Als kinderen actief mee mogen doen op de kinderboerderij leren ze meteen van alles over de natuur en het milieu. Het doel van een kinderboerderij is dan ook niet alleen maar kennismaken met de dieren. Meestal bevinden kinderboerderijen zich in de middelgrote en grote steden. Juist kinderen uit de stad krijgen op die manier de gelegenheid om te ontdekken waar ons voedsel vandaan komt. Het is daarom extra leuk om na afloop een rondje te doen door de boerderijwinkel. Overleg eens met je kind wat jullie de aankomende week gaan eten en zoek dit met elkaar uit.

3.png 3.53 MB

Een boerderijwinkel op de kinderboerderij

Je kind zal zijn of haar ogen uitkijken. Het assortiment op een kinderboerderij kan namelijk behoorlijk groot zijn. Niet alleen koop je er aardappelen, groenten of fruit, maar ook eieren, kaas, melk, vlees, zuivel, streekproducten en biologische producten zijn beschikbaar in de boerderijwinkel. En zeker bij een kinderboerderij welke een winkel heeft met een groot assortiment, kun je ook voor onderstaande boodschappen terecht:

IJs
Brood en meel
Broodbeleg
Honing
Kerstpakketten
Salades
Sap en drank
Smaakmakers
Verse thee en/of kruiden
Vis
Wijn
Boxen, Recept-pakketten & Kant- en klaar

Indien de kinderboerderij ook nog een pluktuin heeft, kun je prachtige en verse bloemen plukken. Skip die supermarkt op de terugweg dus maar. Bij de boer op de kinderboerderij kun je de tassen vullen!

Lekkerder bij de boer

Steeds meer kinderboerderijen openen op hun terrein een boerderijwinkel. Bezoekers kunnen hier terecht voor de meest uiteenlopende verse producten. Wij van Lekkerder bij de Boer streven ernaar om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de boerderijwinkel en willen ze laten beseffen dat het heel gewoon is om daar je dagelijkse boodschappen te halen. Nu steeds meer kinderboerderijen uitbreiden met een ambachtelijke winkel op hun terrein, is onze missie deze te vermelden op onze website en in de app. Voor wie nog een leuk uitje zoekt  met de kinderen en meteen voedsel bij de boer wil kopen, is het dan nog makkelijker om een goed adres te vinden.

4.png 2.88 MB

Tip de boer!

Kom jij weleens op een kinderboerderij en is daar ook een boerderijwinkel bij? Meld ons dat dan via dit handige formulier. Wij zijn je dankbaar en de boer natuurlijk ook. Mocht je naar aanleiding van dit artikel inspiratie gekregen hebben om samen met je kind een kinderboerderij te bezoeken? Kijk dan voor ons uit of de door jou bezochte boerderij een winkel heeft. Vergeet uiteraard niet om na het shoppen dit nog even aan ons door te geven. Met elkaar maken wij heel Nederland bewust van (h)eerlijke en gezonde voeding bij de boer. 
 

Reviews van gebruikers over de app en site van Lekkerder bij de Boer

Gemiddelde beoordeling

4.4/5 ★★★★★ 332 reviews
★★★★★

4 dagen geleden

Sinds het ontdekken van de app gebruiken wij de app heel vaak. Vooral als we op vakantie zijn, is het heel fijn om in de buurt van de camping de plaatselijke verkooppunten te steunen. De fietstochten worden erop afgestemd, zo wordt bepaald wat we die dag eten. Het is een Lekkerder, rode draad in onze vakantie, waarin we altijd buiten koken.

Google icon Facebook
Seasick Arno

Seasick Arno

★★★★★

4 dagen geleden

Geweldig

Dit is een must have voor iedereen die van puur natuur houdt. Als je ergens bent even de app checken en je heb zo een adres waar je eten kan komen. Dank voor jullie app.

Google icon App Store
LeidenZuid

LeidenZuid

★★★★★

4 dagen geleden

R

Iedereen zou een keer bij de boer in de buurt moeten gaan kijken!

Google icon App Store
ghityuop

ghityuop

★★★★★

5 dagen geleden

Superhandige app om alles bij de boer in de buurt te vinden. Ook handig op je vakantieadres, het werkt in heel Nederland. Veel lekkerder dan uit de supermarkt.

Google icon Facebook
Goverdien Steller

Goverdien Steller

★★★★★

1 week geleden

Ik ben zeer tevreden

Google icon Google Play
★★★★★

1 week geleden

Super blij me👍👍👍

Google icon Google Play
★★★★★

3 weken geleden

Super handige app

Google icon Google Play
★★★★★

1 maand geleden

Wat een super leuke app gisteren voor het eerst gebruikt echt top ik ga de app zeker veel gebruiken

Google icon Google Play
★★★★★

3 maanden geleden

Mooi om lokaal te kopen

Google icon Google Play
★★★★★

6 maanden geleden

Fijn zo te kunnen kopen

Google icon Google Play
★★★★★

7 maanden geleden

Werkt zeer goed

Google icon Google Play
★★★★★

8 maanden geleden

Ideale app voor echt vers eten uit de buurt

Zo fijn om op een bewustere manier je voedsel te kunnen halen, en wat een mooie ontdekking van het boerenland! Alleen nog een handige optie om te kunnen filteren op dag zodat je kunt zien wat ‘nu open’ is zou het helemaal afmaken.

Google icon App Store
Miek973

Miek973