Vlooswijk Plattelandswinkel - Boerderijwinkel, Boerderij, Landwinkel en Boomgaard in Linschoten

Vlooswijk Plattelandswinkel.

Boerderijwinkel • Boerderij • Landwinkel • Boomgaard

Een familiebedrijf, als er iets van toepassing is op ons bedrijf, dan is dat het wel. Al drie generaties wordt er fruit geteeld, gesorteerd en verkocht door de familie Vlooswijk. In de loop der jaren zijn er ouders, ooms, tantes, broers en zussen, zoons en dochters en neven en nichten op allerlei manieren betrokken geweest bij ons bedrijf. En dat allemaal met hetzelfde doel, een lekkere en lokaal geteelde appel, peer, kers of aardbei aan de man te brengen.
Wanneer je ons bedrijf een bezoekje brengt dan kunnen we met recht zeggen dat de gehele familie Vlooswijk je van harte welkom heet!
Een stukje geschiedenis
Al in de jaren 50 van de vorige eeuw runde Cees Vlooswijk een melkveehouderij op het IJsselveld te Montfoort. Naast deze locatie bezat hij ook nog een stukje grond gelegen aan de huidige Reinaldaweg te Linschoten, hierop teelde hij kersen.
In de jaren 60 kwamen vier zonen van Cees in het bedrijf waarvan twee (Tom en Kees) zich steeds meer op het fruit gingen richten. De locatie op de Reinaldaweg werd uitgebreid en er verschenen appel- en perenbomen.


Toen deze locatie eenmaal groot genoeg was voor een volwaardig bedrijf werd het oorspronkelijke bedrijf in tweeën gesplitst en gingen Tom en Kees samen verder. In de tussentijd richte Tineke (de vrouw van Tom) zich op de verkoop van de geteelde producten uit eigen winkel. Langzaam groeide het bedrijf uit naar de huidige omvang, namelijk 14 hectare.


In de jaren 90 kwamen twee zoons van Tom in het bedrijf (Kees en Ad), zij besloten zich nog meer te richten op de verkoop uit eigen winkel. Deze werd dan ook uitgebreid, zowel betreft de ruimte als het assortiment. Ook werden er vanaf dat moment eigen aardbeien geteeld en leegstaande schuren omgebouwd tot caravanstalling. Later werden er koelcellen bijgebouwd en sinds enige tijd is er ook een sorteerlijn bijgekomen. Dit alles om het eigen geteelde fruit zo optimaal mogelijk in de winkel te krijgen.
Uiteindelijk werd de oude winkel te klein en werd deze in 2013 omgebouwd naar de huidige omvang. Na deze uitbreiding was er ook plaats om het assortiment aan te vullen met diverse producten van boeren en tuinders uit de omgeving waardoor er momenteel een compleet groente en fruit pakket aangeboden wordt.Ons bedrijf beschikt over 14 hectare grond waarvan 11 hectare fruitboomgaard.
Deze 11 hectare bestaat uit 4,5 hectare appels, 4,5 hectare peren, 1 hectare kersen, een halve hectare pruimen en een halve hectare aardbeien en rode bessen.
Bij de appels is Elstar het hoofdras met verder de rassen Goudreinette, Pinova, Wellant, Jonagold, Cox, Fuji, Delcorf en Santana.
De peren bestaan voornamelijk uit Conference maar we telen ook de Doyenne du Comice en Giezer Wildeman.
De kersenrassen zijn Burlat, Merchant, Kordia en Regina. De Burlat is een vroeg ras en de overige zijn late rassen. Dit om de kersen over een langere tijd aan te kunnen bieden. Pruimenrassen zijn Opal en Reine Victoria. De aardbeien - Elsanta en Sonata - worden buiten en in tunnelkassen geteeld om ook dit seizoen zo lang mogelijk te laten duren.

Vlooswijk Plattelandswinkel

M a Reinaldaweg 66
3461 AL Linschoten

Openingstijden

 • Maandag

  08:00 - 18:00

 • Dinsdag

  08:00 - 18:00

 • Woensdag

  08:00 - 18:00

 • Donderdag

  08:00 - 18:00

 • Vrijdag

  08:00 - 20:00

 • Zaterdag

  08:00 - 17:00

 • Zondag

  Gesloten

Aangemeld op 18-11-2020

Laatst aangepast op 02-07-2023

Disclaimer: Deze pagina wordt beheerd door de eigenaar of medewerker van desbetreffend boerderij verkooppunt. De boer beleeft vaak drukke tijden. Het kan daarom zijn dat de gegevens op deze pagina niet altijd actueel zijn. Daar kunnen wij van Lekkerder bij de Boer helaas niets aan doen. Zie ook onze Algemene Voorwaarden.

Schrijf als eerste een review voor
Vlooswijk Plattelandswinkel

Producten van andere boeren.

Laten bezorgen

Bezorgopties

Bezorgopties

Afleveradres Aanpassen

Bezorgmoment (optioneel) Aanpassen

Bezorgmoment

Afleveradres

Jouw adressen

Boerderijwinkels in de buurt.

Dit zeggen gebruikers over Lekkerder bij de Boer.

Gemiddelde beoordeling

4.4/5 381 reviews

2 maanden geleden

Altijd fijn, genieten van lokale producten zonder een urenlange speurtocht naar onbekende schatten. Met Lekkerder bij de Boer is het mogelijk om juist deze plekken te vinden.

Google icon Google
Evelien Smit

Evelien Smit

2 maanden geleden

Superorganisatie met een boerenhart! Wat mooi dat iedereen op een eenvoudige manier kan ontdekken waar al het lekkers van de agrarische sector te verkrijgen is. Onze melktap en boerenkaas wordt goed gevonden!

Google icon Google
Mariska van Diepenbeek

Mariska van Diepenbeek

2 maanden geleden

Geko is een top bedrijf

Google icon Google
G.

G.

2 maanden geleden

Ben vandaag weze kijken in het winkeltje en wat dingen gekocht prijs is goed en de producten ook toppie tot de volgende. Gr familie van de kerkhof haan

Google icon Google
Pascal Van de kerkhof

Pascal Van de kerkhof

2 maanden geleden

Top producten voor een normale prijs!!!!!

Google icon Google
Roel de zoeten

Roel de zoeten

2 maanden geleden

Heb inmiddels diverse bedrijven bezocht via Lekkerder bij de boer. Met veel genoegen en veel leuke en nuttige aankopen. Vandaag ging het echter fout bij Scholten Vleesvee in Dedemsvaart. …Meer

Google icon Google
Geert van der Tuuk

Geert van der Tuuk

3 maanden geleden

veel producten en direct van de boer! super

Google icon Facebook
Bio Kaasboerderij Langelaan

Bio Kaasboerderij Langelaan

3 maanden geleden

Het is niet alleen lekkerder bij de Boer, maar óók nog eens makkelijker! Wij zijn één van de deelnemende boerenbedrijven en Thomas heeft ons duidelijk uitgelegd hoe de site en de verkoop werkt. Hoe we onze producten kunnen aanbieden …Meer

Google icon Google
Itte Smink

Itte Smink

3 maanden geleden

Vandaag goed geholpen door Thomas en zijn we weer een stapje verder op het platform Lekkerder bij de Boer!

Google icon Google
diny Oomen

diny Oomen

3 maanden geleden

Veel keus, wat moois uit kunnen zoeken dat keurig is bezorgd. Dank!

Google icon Google
Frans G

Frans G

3 maanden geleden

TOP app, maakt t vinden van boeren verkoop super makkelijk!

Google icon Google
Tante Ans

Tante Ans

3 maanden geleden

Prima website. Mooi initiatief om bij de boer te kopen.

Google icon Google
Heleen

Heleen