Boerderijwinkels bij jou in de buurt - Kopen bij de Boer

7 redenen om te kopen bij boerderijwinkels

1. In meerdere opzichten beter voor het milieu

Fietsen door het veld

Producten hoeven geen wereldreis af te leggen om bij jou in de keuken terecht te komen. Zo bespaar je op schadelijke uitstoot van het transport én je producten hoeven minder uitvoerig of helemaal niet verpakt te worden. Kies je dan zelf ook nog voor de fiets, benenwagen of elektrisch vervoer om je producten bij de boer op te halen, dan is de milieuwinst helemaal top!

2. Je kent de herkomst van je eten

De boerderijwinkel om de hoek. Daar komt jouw eten vandaan. Niet uit een onbekend land met onbekende teler die met onbekende bestrijdingsmiddelen werkt en medewerkers heeft die in onbekende omstandigheden werken.

Land met tractor

Je kunt de akkers waar jouw product groeit met eigen ogen zien en alles wat je nog meer wilt weten, direct vragen aan de boer.

3. Eerlijke prijs

De transporteur, tussenhandelaar, verpakker en supermarkt. Iedereen pikt een graantje mee en de boer zit vaak na al het harde werken met een minimale marge opgescheept. Maar niet wanneer je jouw producten rechtstreeks bij een boerderijwinkel koopt. Dan verkoopt de boer zijn verse en (h)eerlijke product rechtstreeks aan jou, zelfs vaak nog aan een lagere prijs dan in de supermarkt.

4. Altijd vers van de boerderij

Aardbeien plukken

De producten van de boer komen veelal net van het land en zijn dus supervers. Ze hebben niet te lijden gehad aan transportomstandigheden en te lange wachttijden in een magazijn. Zeker bij seizoensgebonden producten zoals asperges en aardbeien proef je het verschil.

5. Het allerlekkerst

Een boer weet vaak als beste hoe hij met zijn product iets lekkers kan creëren. Probeer de appelsap van een fruitteler maar eens, of de kaas, yoghurt en vla van een zuivelboerderij. Zoveel lekkerder dan die uit de supermarkt!

Fruit

6. Supergezond

Verse producten, direct van de boer, zijn gezond voor je lichaam. De voedingswaarde is optimaal. En niet alleen dat: ze geven je ook mentaal een opkikker. Lekker op je fietsje naar de boer, genietend van het uitzicht en de frisse lucht, krijg je een instant goed gevoel. Daarna heerlijk genieten van gezonde, verse producten die je op een duurzame wijze voor een eerlijke prijs hebt gekocht, doet daar nog een schepje bovenop.

7. Vooral ook gezellig

Tot slot, en zeker niet het minst belangrijk: kopen bij de boer is vooral ook gezellig. Je komt wat te weten van de boer bij jou om de hoek.

Jongetje met groenten

De boer maakt graag een praatje en vertelt je interessante dingen over zijn producten. Je leert er dus ook nog wat van. Deze gezellige praatjes op de boerderij zorgen er bovendien voor dat je elkaar een beetje leert kennen en dat je iedere keer met veel plezier je inkopen weer gaat doen bij die gezellige boer.

Ps. Heb je onze handige app voor iOS of Android al gedownload? Doen!