De Fruithut Zeist - Anders in De Bilt

Locatie

Huidige locatie

Kies je locatie om verkooppunten in de buurt te ontdekken

Afbeelding voor De Fruithut Zeist
Hoofdafbeelding van De Fruithut Zeist
Hoofdafbeelding van De Fruithut Zeist
Hoofdafbeelding van De Fruithut Zeist
Hoofdafbeelding van De Fruithut Zeist
Hoofdafbeelding van De Fruithut Zeist
Hoofdafbeelding van De Fruithut Zeist
Hoofdafbeelding van De Fruithut Zeist
 1. Home
 2. /
 3. De Bilt
 4. /
 5. De Fruithut Zeist

De Fruithut Zeist

Gesloten

Anders

Aan de Weteringlaan staat de Fruithut, de fruitwinkel waar al sinds 2012 kwaliteitsfruit verkocht word. Tegenwoordig verkoopt Ruben van der Wind (19) iedere zaterdag met passie het product dat op zijn vaders bedrijf geteeld wordt.

Werkhoven – Fruitteeltbedrijf Landrust

Fruitteeltbedrijf Landrust ligt in het Kromme Rijngebied. Onze boomgaarden liggen aan de oevers van de Kromme Rijn, doordat deze rivier vroeger vaak overstroomden is er zeer vruchtbare grond ontstaan. Deze stroomruggrond is zeer geschikt voor het telen van kwaliteitsfruit.

Toen mijn overgroot opa dit bedrijf begon (1940), was het een gemengd bedrijf met vee en 6 hectare fruit. Mijn opa en oma namen het bedrijf over in 1968 en breidden de teelttak van het bedrijf verder uit tot 16 hectare fruit. Ook maakte zij ruimte voor de koeling, sortering en de verkoop van het fruit. Naast de fruitteelt hebben zij ook de kalverhouderij opgericht, deze biedt plaats aan ca 400 witvleeskalveren.

In 2002 werd Fruitteeltbedrijf Landrust een V.O.F. waarna mijn vader en moeder het bedrijf in 2010 overnamen. Zij hebben de teelt uitgebreid naar 30 hectare fruit, ook begonnen zij de Fruithut. Deze zijn gevestigd in Werkhoven, Woudenberg en Zeist.

Zeist – De Fruithut

De Fruithut Zeist is begonnen in 2012, sinds die tijd verkopen wij ons fruit rechtstreeks van de teler aan de consument. Wij onderscheiden ons, doordat wij altijd streven naar een product van hoogwaardige kwaliteit. Hier hebben wij zelf volledig toezicht op, omdat wij ons product zelf telen, koelen, sorteren, verpakken en vervoeren.

De sortering gaat op basis van klassen: 1e klas fruit wordt direct verpakt en verkocht aan de consument, 2e klas fruit wordt verwerkt tot sap en wordt zo ook verkocht aan de consument. Hiermee benutten wij zo veel mogelijk van ons fruit, waardoor er zo min mogelijk verloren gaat.

Voorheen verkochten wij ons fruit in de hal van het daar voormalig gevestigde tuincentrum. Niet veel later realiseerde wij ons eigen winkeltje op hetzelfde terrein. Twee jaar geleden besloot ik de winkel over te nemen.

Nu, 3 jaar later draait de Fruithut op ‘volle toeren’. Mede door de coronagolf begin dit jaar is het aantal vaste klanten sterk gestegen. Ook de boerenprotesten eind vorig jaar hebben meegeholpen. De klant is de waarde van het regionale product en het belang van de steun aan de lokale ondernemer weer gaan zien.

Graag verwelkom ik u zaterdag in de Fruithut Zeist!

We verkopen onder andere

De Fruithut Zeist biedt momenteel online geen producten aan. Zou je graag producten met prijzen willen zien en deze via lekkerder.nl kunnen reserveren/bestellen? Geef de boer een seintje. Wij sturen namens jou een mailtje naar de boer.

Openingstijden

 • Maandag

  Gesloten

 • Dinsdag

  Gesloten

 • Woensdag

  Gesloten

 • Donderdag

  Gesloten

 • Vrijdag

  Gesloten

 • Zaterdag

  09:00 - 16:00

 • Zondag

  Gesloten

Dit vinden klanten van De Fruithut Zeist

Dit verkooppunt heeft nog geen reviews.

Aangemeld op 16-11-2021

Laatst aangepast op 12-04-2023

Disclaimer: Deze pagina wordt beheerd door de eigenaar of medewerker van desbetreffend boerderij verkooppunt. De boer beleeft vaak drukke tijden. Het kan daarom zijn dat de gegevens op deze pagina niet altijd actueel zijn. Daar kunnen wij van Lekkerder bij de Boer helaas niets aan doen. Zie ook onze Algemene Voorwaarden.

Reviews van gebruikers over de app en site van Lekkerder bij de Boer

Gemiddelde beoordeling

4.4/5 356 reviews

4 maanden geleden

Super goed en alles is goed geregeld . Een app die zegt wanneer ze aangevuld zijn en als top op vuurpijl en mooie nieuwe kast die op.maar gemaakt is .... en toppers gemaakt hebben .. 👏👏😁

Google icon Google
Astrid Adriaanseb

Astrid Adriaanseb

4 maanden geleden

interessant!

Google icon Google Play

6 maanden geleden

Dankzij deze app kan ik in heel Nederland terecht bij de boer om mijn zuivel, kaas, eieren, groente, fruit en vlees te kopen. Geen supermarkt hiervoor meer nodig, want bij de boer is het Gezondste Voedsel!

Google icon Google Play

6 maanden geleden

Superorganisatie met een boerenhart! Wat mooi dat iedereen op een eenvoudige manier kan ontdekken waar al het lekkers van de agrarische sector te verkrijgen is. Onze melktap en boerenkaas wordt goed gevonden!

Google icon Google
Mariska van Diepenbeek

Mariska van Diepenbeek

6 maanden geleden

De app geeft een lekkernij aan produkten weer welke in de buurt gevonden kunnen worden. Hiermee kun je lokaal boodschappen lekkere en eerlijke boodschappen doen. Een kaart waar alle winkels en boeren zich bevinden zou ik wel handig vinden, dan is een fietsroute maken langs de winkels en boerderijen nog handiger. Vandaag in de biowinkeln in Klein Dongen geweest en van het weekend naar de molen in Dongen. Heerlijk op meerdere manieren.

Google icon Google
Rob Verdoold

Rob Verdoold

6 maanden geleden

Sinds het ontdekken van de app gebruiken wij de app heel vaak. Vooral als we op vakantie zijn, is het heel fijn om in de buurt van de camping de plaatselijke verkooppunten te steunen. De fietstochten worden erop afgestemd, zo wordt bepaald wat we die dag eten. Het is een Lekkerder, rode draad in onze vakantie, waarin we altijd buiten koken.

Google icon Google
Arno Vuist

Arno Vuist

6 maanden geleden

Boerderijwinkel Zuidland, wat een geweldig fijne mensen en wat een gezellig winkeltje. Als ik in de buurt ben ga ik altijd even buurten en haal ik heerlijke groente en fruit bij Yvonne. Het leuke vind ik dat ondanks ik er zeker niet om de hoek woon, zij mij altijd herkend. Ik lees de nieuwsbrief altijd en veel plezier en zo word ik als stadsmens toch wat meer bekend met het boerenleven. Super!

Google icon Google
marty buis

marty buis

6 maanden geleden

Jumbo? Lidl? Albert wie? Gewoon goeie, eerlijke en betaalbare producten van en bij de boer!! Meer smaak en verser dan bij de supermarkt en je steunt je lokale boerenbedrijven! Goed dat "Lekkerder bij Boer" zich inspant om boeren ook online een platform te bieden.......een aanrader voor iedereen die de boer een warm hart toedraagt!!

Google icon Google
AN

AN

6 maanden geleden

Afgelopen week kaas gehaald bij de boer. Heerlijke kaas welke een heerlijke smaak heeft en vers van het mes komt. Geen kaas wat eerst weken onderweg is maar verse kaas dus. Voorverpakte kaas in de supermarkt heeft al indroging aan de korst dus al een hele tijd onderweg. Dus de keus is dan niet zo moeilijk

Google icon Google
A.r. Potze

A.r. Potze

6 maanden geleden

Wat ik heel belangrijk vind is dat een dier een goed leven heeft gehad voordat het geslacht wordt en dat is bij de Veldhoeve kip het geval. Bovendien nog biologisch ook. De kip was heerlijk sappig en goed van smaak! Als tip: maak het vel los van het vlees en stop de boter en kruiden onder het vel. Voor mij alleen nog Veldhoevekip.

Google icon Google
Brigitte B

Brigitte B

6 maanden geleden

Super Biologisch altijd top. en is eerlijk lekker zondrr gif dus top niks als lof voor jullie site ga er zeker vaker bestellen en hoop natuurlijk dat ik reclame kan maken met die geweldig mooie hoodie;) succes verder met jullie winkel Vr groet Bianca

Google icon Google
Bianca van Roessel

Bianca van Roessel

6 maanden geleden

Ben sinds enige tijd met mijn vriendin bewuster boodschappen aan het doen en meer te denken aan de plaatselijke middenstanders. Deze zorgen voor een goede impuls en stimuleren de omgeving. Wij zijn daarom ontzettend blij, dat wij hier ook een bijdrage aan leveren op deze manier.

Google icon Google
Peter Stoop

Peter Stoop