De Fruithut Zeist - Anders in De Bilt

De Fruithut Zeist.

Anders

5+

Aan de Weteringlaan staat de Fruithut, de fruitwinkel waar al sinds 2012 kwaliteitsfruit verkocht word. Tegenwoordig verkoopt Ruben van der Wind (19) iedere zaterdag met passie het product dat op zijn vaders bedrijf geteeld wordt.

Werkhoven – Fruitteeltbedrijf Landrust

Fruitteeltbedrijf Landrust ligt in het Kromme Rijngebied. Onze boomgaarden liggen aan de oevers van de Kromme Rijn, doordat deze rivier vroeger vaak overstroomden is er zeer vruchtbare grond ontstaan. Deze stroomruggrond is zeer geschikt voor het telen van kwaliteitsfruit.

Toen mijn overgroot opa dit bedrijf begon (1940), was het een gemengd bedrijf met vee en 6 hectare fruit. Mijn opa en oma namen het bedrijf over in 1968 en breidden de teelttak van het bedrijf verder uit tot 16 hectare fruit. Ook maakte zij ruimte voor de koeling, sortering en de verkoop van het fruit. Naast de fruitteelt hebben zij ook de kalverhouderij opgericht, deze biedt plaats aan ca 400 witvleeskalveren.

In 2002 werd Fruitteeltbedrijf Landrust een V.O.F. waarna mijn vader en moeder het bedrijf in 2010 overnamen. Zij hebben de teelt uitgebreid naar 30 hectare fruit, ook begonnen zij de Fruithut. Deze zijn gevestigd in Werkhoven, Woudenberg en Zeist.

Zeist – De Fruithut

De Fruithut Zeist is begonnen in 2012, sinds die tijd verkopen wij ons fruit rechtstreeks van de teler aan de consument. Wij onderscheiden ons, doordat wij altijd streven naar een product van hoogwaardige kwaliteit. Hier hebben wij zelf volledig toezicht op, omdat wij ons product zelf telen, koelen, sorteren, verpakken en vervoeren.

De sortering gaat op basis van klassen: 1e klas fruit wordt direct verpakt en verkocht aan de consument, 2e klas fruit wordt verwerkt tot sap en wordt zo ook verkocht aan de consument. Hiermee benutten wij zo veel mogelijk van ons fruit, waardoor er zo min mogelijk verloren gaat.

Voorheen verkochten wij ons fruit in de hal van het daar voormalig gevestigde tuincentrum. Niet veel later realiseerde wij ons eigen winkeltje op hetzelfde terrein. Twee jaar geleden besloot ik de winkel over te nemen.

Nu, 3 jaar later draait de Fruithut op ‘volle toeren’. Mede door de coronagolf begin dit jaar is het aantal vaste klanten sterk gestegen. Ook de boerenprotesten eind vorig jaar hebben meegeholpen. De klant is de waarde van het regionale product en het belang van de steun aan de lokale ondernemer weer gaan zien.

Graag verwelkom ik u zaterdag in de Fruithut Zeist!

De Fruithut Zeist

Weteringlaan 3
3732 HZ De Bilt

Openingstijden

 • Maandag

  Gesloten

 • Dinsdag

  Gesloten

 • Woensdag

  Gesloten

 • Donderdag

  Gesloten

 • Vrijdag

  Gesloten

 • Zaterdag

  09:00 - 16:00

 • Zondag

  Gesloten

Aangemeld op 16-11-2021

Laatst aangepast op 12-04-2023

Disclaimer: Deze pagina wordt beheerd door de eigenaar of medewerker van desbetreffend boerderij verkooppunt. De boer beleeft vaak drukke tijden. Het kan daarom zijn dat de gegevens op deze pagina niet altijd actueel zijn. Daar kunnen wij van Lekkerder bij de Boer helaas niets aan doen. Zie ook onze Algemene Voorwaarden.

Schrijf als eerste een review voor
De Fruithut Zeist

Producten van andere boeren.

Laten bezorgen

Bezorgopties

Bezorgopties

Afleveradres Aanpassen

Bezorgmoment (optioneel) Aanpassen

Bezorgmoment

Afleveradres

Jouw adressen

Boerderijwinkels in de buurt.

Dit zeggen gebruikers over Lekkerder bij de Boer .

Gemiddelde beoordeling

4.4/5 380 reviews

1 week geleden

Altijd fijn, genieten van lokale producten zonder een urenlange speurtocht naar onbekende schatten. Met Lekkerder bij de Boer is het mogelijk om juist deze plekken te vinden.

Google icon Google
Evelien Smit

Evelien Smit

3 weken geleden

Superorganisatie met een boerenhart! Wat mooi dat iedereen op een eenvoudige manier kan ontdekken waar al het lekkers van de agrarische sector te verkrijgen is. Onze melktap en boerenkaas wordt goed gevonden!

Google icon Google
Mariska van Diepenbeek

Mariska van Diepenbeek

3 weken geleden

Geko is een top bedrijf

Google icon Google
G.

G.

4 weken geleden

Ben vandaag weze kijken in het winkeltje en wat dingen gekocht prijs is goed en de producten ook toppie tot de volgende. Gr familie van de kerkhof haan

Google icon Google
Pascal Van de kerkhof

Pascal Van de kerkhof

4 weken geleden

Top producten voor een normale prijs!!!!!

Google icon Google
Roel de zoeten

Roel de zoeten

1 maand geleden

Heb inmiddels diverse bedrijven bezocht via Lekkerder bij de boer. Met veel genoegen en veel leuke en nuttige aankopen. Vandaag ging het echter fout bij Scholten Vleesvee in Dedemsvaart. …Meer

Google icon Google
Geert van der Tuuk

Geert van der Tuuk

1 maand geleden

veel producten en direct van de boer! super

Google icon Facebook
Bio Kaasboerderij Langelaan

Bio Kaasboerderij Langelaan

2 maanden geleden

Het is niet alleen lekkerder bij de Boer, maar óók nog eens makkelijker! Wij zijn één van de deelnemende boerenbedrijven en Thomas heeft ons duidelijk uitgelegd hoe de site en de verkoop werkt. Hoe we onze producten kunnen aanbieden …Meer

Google icon Google
Itte Smink

Itte Smink

2 maanden geleden

Vandaag goed geholpen door Thomas en zijn we weer een stapje verder op het platform Lekkerder bij de Boer!

Google icon Google
diny Oomen

diny Oomen

2 maanden geleden

Veel keus, wat moois uit kunnen zoeken dat keurig is bezorgd. Dank!

Google icon Google
Frans G

Frans G

2 maanden geleden

TOP app, maakt t vinden van boeren verkoop super makkelijk!

Google icon Google
Tante Ans

Tante Ans

2 maanden geleden

Prima website. Mooi initiatief om bij de boer te kopen.

Google icon Google
Heleen

Heleen