Locatie

Huidige locatie

Kies je locatie om verkooppunten in de buurt te ontdekken

Hoofdafbeelding van De Fruithut Zeist
 1. Home
 2. /
 3. De Bilt
 4. /
 5. De Fruithut Zeist

De Fruithut Zeist

Gesloten

Anders

Aan de Weteringlaan staat de Fruithut, de fruitwinkel waar al sinds 2012 kwaliteitsfruit verkocht word. Tegenwoordig verkoopt Ruben van der Wind (19) iedere zaterdag met passie het product dat op zijn vaders bedrijf geteeld wordt.

Werkhoven – Fruitteeltbedrijf Landrust

Fruitteeltbedrijf Landrust ligt in het Kromme Rijngebied. Onze boomgaarden liggen aan de oevers van de Kromme Rijn, doordat deze rivier vroeger vaak overstroomden is er zeer vruchtbare grond ontstaan. Deze stroomruggrond is zeer geschikt voor het telen van kwaliteitsfruit.

Toen mijn overgroot opa dit bedrijf begon (1940), was het een gemengd bedrijf met vee en 6 hectare fruit. Mijn opa en oma namen het bedrijf over in 1968 en breidden de teelttak van het bedrijf verder uit tot 16 hectare fruit. Ook maakte zij ruimte voor de koeling, sortering en de verkoop van het fruit. Naast de fruitteelt hebben zij ook de kalverhouderij opgericht, deze biedt plaats aan ca 400 witvleeskalveren.

In 2002 werd Fruitteeltbedrijf Landrust een V.O.F. waarna mijn vader en moeder het bedrijf in 2010 overnamen. Zij hebben de teelt uitgebreid naar 30 hectare fruit, ook begonnen zij de Fruithut. Deze zijn gevestigd in Werkhoven, Woudenberg en Zeist.

Zeist – De Fruithut

De Fruithut Zeist is begonnen in 2012, sinds die tijd verkopen wij ons fruit rechtstreeks van de teler aan de consument. Wij onderscheiden ons, doordat wij altijd streven naar een product van hoogwaardige kwaliteit. Hier hebben wij zelf volledig toezicht op, omdat wij ons product zelf telen, koelen, sorteren, verpakken en vervoeren.

De sortering gaat op basis van klassen: 1e klas fruit wordt direct verpakt en verkocht aan de consument, 2e klas fruit wordt verwerkt tot sap en wordt zo ook verkocht aan de consument. Hiermee benutten wij zo veel mogelijk van ons fruit, waardoor er zo min mogelijk verloren gaat.

Voorheen verkochten wij ons fruit in de hal van het daar voormalig gevestigde tuincentrum. Niet veel later realiseerde wij ons eigen winkeltje op hetzelfde terrein. Twee jaar geleden besloot ik de winkel over te nemen.

Nu, 3 jaar later draait de Fruithut op ‘volle toeren’. Mede door de coronagolf begin dit jaar is het aantal vaste klanten sterk gestegen. Ook de boerenprotesten eind vorig jaar hebben meegeholpen. De klant is de waarde van het regionale product en het belang van de steun aan de lokale ondernemer weer gaan zien.

Graag verwelkom ik u zaterdag in de Fruithut Zeist!

We verkopen onder andere

Helaas biedt De Fruithut Zeist geen online producten aan. Zou je graag producten met prijzen willen zien en deze via ons platform kunnen reserveren/bestellen? Geef de boer een seintje. Wij sturen namens jou een mailtje naar de boer.

Openingstijden

 • Maandag

  Gesloten

 • Dinsdag

  Gesloten

 • Woensdag

  Gesloten

 • Donderdag

  Gesloten

 • Vrijdag

  Gesloten

 • Zaterdag

  09:00 - 16:00

 • Zondag

  Gesloten

Beoordelingen

De Fruithut Zeist

Dit verkooppunt heeft nog geen reviews.

Aangemeld op 16-11-2021

Laatst aangepast op 16-05-2022

Disclaimer: Deze pagina wordt beheerd door de eigenaar of medewerker van desbetreffend boerderij verkooppunt. De boer beleeft vaak drukke tijden. Het kan daarom zijn dat de gegevens op deze pagina niet altijd actueel zijn. Daar kunnen wij van Lekkerder bij de Boer helaas niets aan doen. Zie ook onze Algemene Voorwaarden.