Fruit kopen bij de boer in Diffelen

Fruit

Fruit van een boerderijwinkel, stalletje, versautomaat bij jou in Diffelen. Verser. Beter. Lekkerder. In de buurt.

Laten bezorgen

Bezorgopties

Bezorgopties

Afleveradres Aanpassen

Bezorgmoment (optioneel) Aanpassen

Bezorgmoment

Afleveradres

Jouw adressen

  1. Home
  2. /
  3. Diffelen
  4. /
  5. Fruit

Fruit kopen bij een boerderijwinkel in Diffelen en omgeving

Voordelen van fruit kopen bij de boer in Diffelen

Als je fruit koopt bij de boer, dan koop je fruit dat vers van het land komt. Dit fruit is vaak net geplukt en dus veel verser dan het fruit dat in de supermarkt ligt. Doordat het fruit niet eerst getransporteerd hoeft te worden en niet in koelcellen hoeft te liggen, behoudt het zijn smaak en voedingsstoffen veel beter.

Naast het feit dat het fruit bij de boer verser is, is het ook nog eens vaak goedkoper. Dit komt doordat de boer zijn fruit direct aan de consument verkoopt, zonder tussenkomst van de groothandel of supermarkt. Hierdoor zijn er geen extra kosten en kan de boer het fruit goedkoper aanbieden.

aardbeien-kopen-bij-de-boer_1105494491.jpg 17.6 MB
Bij veel boeren in de omgeving van Diffelen kun je ook terecht voor zelfpluk. Dit houdt in dat je zelf het fruit van de bomen mag plukken. Dit is niet alleen leuk voor kinderen, maar het zorgt er ook voor dat je alleen het fruit meeneemt dat je nodig hebt. Hierdoor hoef je geen grote hoeveelheden fruit te kopen en voorkom je voedselverspilling.

Verschillen tussen fruit kopen bij de boer of in de supermarkt

Er zijn verschillende redenen waarom het kopen van fruit bij de boer beter kan zijn dan het kopen van fruit in de supermarkt. Hieronder benoemen we de belangrijkste verschillen.

Versheid: Zoals hierboven al benoemd, is het fruit bij de boer vaak verser dan het fruit in de supermarkt. Het fruit ligt niet in koelcellen en is niet eerst getransporteerd, waardoor het zijn smaak en voedingsstoffen beter behoudt.

druiven-kopen-bij-de-boer_560286625.jpg 2.81 MB
Prijs: Het fruit bij de boer is vaak goedkoper dan het fruit in de supermarkt. Doordat de boer zijn fruit direct aan de consument verkoopt, zonder tussenkomst van de groothandel of supermarkt, zijn er geen extra kosten en kan de boer het fruit goedkoper aanbieden.

Keuze: In de supermarkt is er vaak meer keuze in fruitsoorten dan bij de boer. Dit komt doordat supermarkten groter zijn en meer ruimte hebben voor verschillende soorten fruit. Bij de boer kun je vaak alleen terecht voor fruit dat in het seizoen is.

Verpakking: Het fruit in de supermarkt is vaak verpakt in plastic of kartonnen doosjes. Bij de boer kun je het fruit zelf meenemen in je eigen tas of mand, waardoor er geen extra verpakking nodig is.

Milieu: Het kopen van fruit bij de boer in Diffelen en omgeving is beter voor het milieu dan het kopen van fruit in de supermarkt. Doordat het fruit niet eerst getransporteerd hoeft te worden en er geen extra verpakking nodig is, wordt er minder CO2 uitgestoten en wordt er minder plastic gebruikt. Bovendien kunnen veel boeren biologisch fruit aanbieden, wat betekent dat er geen pesticiden worden gebruikt en er minder schade aan het milieu wordt toegebracht.

Service: Bij de boer kun je vaak rekenen op een persoonlijke service. Je kunt vragen stellen aan de boer over de fruitsoorten en het oogsten. Bovendien kan de boer je tips geven over hoe je het fruit het beste kunt bewaren en gebruiken. In de supermarkt is er vaak minder persoonlijke aandacht voor de klant.

Verschillende soorten fruit per seizoen

In Diffelen en omgeving zijn er per seizoen verschillende soorten fruit verkrijgbaar. In de lente zijn bijvoorbeeld aardbeien, kersen en rabarber populair. In de zomer zijn er volop bessen, zoals aalbessen, frambozen, blauwe bessen en bramen. Ook zijn er in de zomer veel steenvruchten te vinden, zoals perziken, abrikozen en pruimen. In de herfst zijn er volop appels en peren, maar ook druiven en vijgen zijn in deze tijd van het jaar verkrijgbaar. In de winter zijn citrusvruchten zoals sinaasappels, mandarijnen en grapefruits populair, maar ook exotisch fruit zoals mango's en ananassen zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

De voordelen van seizoensfruit

Het eten van seizoensfruit heeft verschillende voordelen. Zo zijn seizoensvruchten niet alleen vers en vol van smaak, maar ook voedzaam en gezond. Seizoensfruit bevat namelijk meer vitaminen, mineralen en antioxidanten dan fruit dat niet in het seizoen is. Bovendien zijn seizoensvruchten duurzaam en goed voor het milieu, omdat ze niet van ver ingevlogen hoeven te worden. 

peren-kopen-bij-de-boer_1806155098.jpg 8.02 MB

Gezond en duurzaam eten

Door te kiezen voor seizoensfruit, kun je op een gemakkelijke manier gezond en duurzaam eten. Bovendien zorgen seizoensvruchten voor variatie in je maaltijden en kunnen ze voor inspiratie zorgen in de keuken. Er zijn talloze recepten te vinden waarin seizoensfruit de hoofdrol speelt en waarin je kunt experimenteren met smaken en texturen.

Rechtstreeks fruit kopen bij de boer in Diffelen

Een extra voordeel van het kiezen voor seizoensfruit is dat je het vaak rechtstreeks kunt kopen bij de boer. Dit heeft verschillende voordelen. Zo weet je zeker dat het fruit vers en van goede kwaliteit is, omdat het vaak nog dezelfde dag is geplukt. Bovendien steun je lokale boeren en draag je bij aan de lokale economie. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu, omdat er minder transport nodig is. Het kan ook nog eens voordeliger zijn, omdat er geen tussenhandel is die de prijzen opdrijft.

Kortom, seizoensfruit heeft niet alleen voordelen voor je gezondheid en het milieu, maar ook voor de lokale economie en je portemonnee. Door rechtstreeks bij de boer te kopen, kun je nog meer profiteren van de voordelen van seizoensfruit.

Bovenaan deze pagina vind je adressen van boerderijwinkels, boerderijen, kinderboerderijen, landwinkels, boomgaarden, stalletjes, boerderijautomaten en anders , waar je terecht kan voor aardappelen, groenten, fruit, kaas, eieren, melk, vlees, overig zuivel, biologische producten, streekproducten, bloemen en/of planten, boxen, recept-pakketten en kant-en-klaar, brood en meel, broodbeleg, honing, kerstpakketten, salades, sap en drank, smaakmakers, verse thee en/of kruiden, vis, wijn en ijs , direct afkomstig van de boer bij jou in de regio. Klik en ontdek!


Dit zeggen gebruikers over Lekkerder bij de Boer.

Gemiddelde beoordeling

4.4/5 366 reviews

3 maanden geleden

Altijd fijn, genieten van lokale producten zonder een urenlange speurtocht naar onbekende schatten. Met Lekkerder bij de Boer is het mogelijk om juist deze plekken te vinden.

Google icon Google
Evelien Smit

Evelien Smit

3 maanden geleden

Superorganisatie met een boerenhart! Wat mooi dat iedereen op een eenvoudige manier kan ontdekken waar al het lekkers van de agrarische sector te verkrijgen is. Onze melktap en boerenkaas wordt goed gevonden!

Google icon Google
Mariska van Diepenbeek

Mariska van Diepenbeek

3 maanden geleden

Geko is een top bedrijf

Google icon Google
G.

G.

3 maanden geleden

Ben vandaag weze kijken in het winkeltje en wat dingen gekocht prijs is goed en de producten ook toppie tot de volgende. Gr familie van de kerkhof haan

Google icon Google
Pascal Van de kerkhof

Pascal Van de kerkhof

3 maanden geleden

Top producten voor een normale prijs!!!!!

Google icon Google
Roel de zoeten

Roel de zoeten

3 maanden geleden

Heb inmiddels diverse bedrijven bezocht via Lekkerder bij de boer. Met veel genoegen en veel leuke en nuttige aankopen. Vandaag ging het echter fout bij Scholten Vleesvee in Dedemsvaart. …Meer

Google icon Google
Geert van der Tuuk

Geert van der Tuuk

4 maanden geleden

veel producten en direct van de boer! super

Google icon Facebook
Bio Kaasboerderij Langelaan

Bio Kaasboerderij Langelaan

4 maanden geleden

Het is niet alleen lekkerder bij de Boer, maar óók nog eens makkelijker! Wij zijn één van de deelnemende boerenbedrijven en Thomas heeft ons duidelijk uitgelegd hoe de site en de verkoop werkt. Hoe we onze producten kunnen aanbieden …Meer

Google icon Google
Itte Smink

Itte Smink

4 maanden geleden

Vandaag goed geholpen door Thomas en zijn we weer een stapje verder op het platform Lekkerder bij de Boer!

Google icon Google
diny Oomen

diny Oomen

4 maanden geleden

Veel keus, wat moois uit kunnen zoeken dat keurig is bezorgd. Dank!

Google icon Google
Frans G

Frans G

4 maanden geleden

TOP app, maakt t vinden van boeren verkoop super makkelijk!

Google icon Google
Tante Ans

Tante Ans

4 maanden geleden

Prima website. Mooi initiatief om bij de boer te kopen.

Google icon Google
Heleen

Heleen