Locatie

Huidige locatie

Kies je locatie om verkooppunten in de buurt te ontdekken

Hoofdafbeelding van ´t Werckpaert
 1. Home
 2. /
 3. Blaricum
 4. /
 5. ´t Werckpaert
★★★★★ 5 (2)

´t Werckpaert

Gesloten

Boerderijwinkel • Boerderij

Op onze zorgboerderij verkopen we sinds kort ook onze eigen producten. De hulpboeren (cliënten) zijn betrokken bij het verzorgen van de dieren, eieren rapen, verwerken van de oogst, het stickeren van de verpakkingen en de verkoop van de producten. Ons assortiment bestaat op het moment uit eieren, bloemen, groente, fruit, zelfgemaakte jam, en vlees.

Vlees

Het vlees is afkomstig van onze Blaarkop koeien, bonte schapen, en Kune Kune varkens. De Groninger Blaarkop is een authentiek ras, die naast vlees van hoge kwaliteit ook van groot belang zijn voor de biodiversiteit. De koeien lopen in de zomerperiode in de polder waar ze genieten van het gras, in de winter staan ze bij ons op stal en gaan ze wanneer het weer het toelaat overdag naar buiten. De kalfjes blijven het jaar door bij hun moeder.

De letterlijke betekenis van Kune Kune is vet en rond, en zo zien onze varkens er ook uit. Het ras komt oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland en wordt gekenmerkt door een kwastje onder zijn kin (‘piri piri’).

Eieren

Onze kippen leven in een kip caravan, dit is een mobiel hok op wielen met een ruime ren. Om de zoveel tijd wordt het hok verplaatst naar een volgend stuk land. Hierdoor hebben de kippen steeds weer nieuw gras om te eten en te bemesten, waardoor we de natuurlijke balans behouden en de bodem genoeg tijd geven om te herstellen. Op de boerderij hebben we verschillende soorten kippen rassen, wat voor een vrolijke variatie in kleur van de eierschil zorgt. Zo leggen de Araucana kippen groen gekleurde eieren, de Bresse kippen een wit ei en de legt de Marans kip eieren met een schitterende roodbruine kleur.

Groente, fruit & jam

In de moestuin op het weitje verbouwen we onze eigen groentes en bloemen die na de oogst worden verkocht in onze winkel. De groenten en fruit worden geteeld zonder het gebruik van kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Naast wortels, rode bietjes, knoflook, en aardappels verkopen we ook Oudhollandse groentesoorten zoals verse doperwten, koolrabi, snijbiet, en pastinaak. Het groente assortiment is natuurlijk seizoens-afhankelijk. In de kas telen we onder andere tomaten en komkommers en in de aanliggende fruittuin kunnen we in de zomer volop bessen plukken die later door Margriet tot jam worden verwerkt.

In samenwerking met een Blaricumse imker hebben wij ook een bijenkorf in onze moestuin staan. De bijen zorgen voor bestuiving in de tuin en van de pollen en nectar maken de bijen honing die vervolgens door de imker geperst worden en in onze winkel verkocht wordt.

We verkopen onder andere

Helaas biedt ´t Werckpaert geen online producten aan. Zou je graag producten met prijzen willen zien en deze via ons platform kunnen reserveren/bestellen? Geef de boer een seintje. Wij sturen namens jou een mailtje naar de boer.

Openingstijden

 • Maandag

  Gesloten

 • Dinsdag

  10:00 - 12:30

 • Woensdag

  Gesloten

 • Donderdag

  10:00 - 12:30

 • Vrijdag

  Gesloten

 • Zaterdag

  10:00 - 15:00

 • Zondag

  Gesloten

Beoordelingen

´t Werckpaert

★★★★★

Gebaseerd op 2 reviews

M

★★★★★ 4 maanden geleden

Hans

★★★★★ 6 maanden geleden

Aangemeld op 14-01-2021

Laatst aangepast op 14-07-2022

Disclaimer: Deze pagina wordt beheerd door de eigenaar of medewerker van desbetreffend boerderij verkooppunt. De boer beleeft vaak drukke tijden. Het kan daarom zijn dat de gegevens op deze pagina niet altijd actueel zijn. Daar kunnen wij van Lekkerder bij de Boer helaas niets aan doen. Zie ook onze Algemene Voorwaarden.