Vlees van Gijs - Boerderijwinkel en Boerderij in Ouderkerk a/d Amstel

Locatie

Huidige locatie

Kies je locatie om verkooppunten in de buurt te ontdekken

Afbeelding voor Vlees van Gijs
Hoofdafbeelding van Vlees van Gijs
 1. Home
 2. /
 3. Vlees van Gijs

Vlees van Gijs

Op afspraak

Boerderijwinkel • Boerderij

Het begon in 1915
Onze boerderij Boschlust heeft mijn overgrootvader in 1915 aangekocht. In 1925 bouwde hij een nieuw huis waar hij samen met mijn grootvader ging wonen en startte met boeren. Ze zijn begonnen met varkens, schapen, en melkvee waarvan toen ook al de betere koeien voor het vlees verkocht werden aan de slagers in de regio.

Meer varkens naast het melkvee
Mijn vader nam de boerderij in 1967 over en hij breidde de varkensstal uit tot wel 400 stuks. Hij bleef ook het melkvee houden welke dagelijks nog met de hand gemolken moest worden. Helaas werd mijn vader in 1976 slechtziend en moest hij stoppen met melken. Toen, als jochie van 6, had ik al bewondering hoe mijn vader, met extra hulp, toch de zaak draaiende kon houden.

Nieuwe stallen in 1990
In 1990, ik was toen 19 jaar oud, is er een nieuwe koeienstal achter het woonhuis gebouwd. We konden toen niet met melken beginnen vanwege het melkquotum en zijn daarom met vleesvee begonnen.

Van etensresten naar modern voersysteem
In 1993 hebben we een nieuwe varkensstal gebouwd met een modern voersysteem. De jaren daarvoor werden de varkens nog gevoerd met etensresten uit de Amsterdamse ziekenhuizen. Deze etensresten werden daar 3x per week opgehaald en daarna aan de varkens gevoerd. Door gewijzigde regelgeving was dit echter niet langer toegestaan en moest er noodgedwongen een nieuwe varkensstal gebouwd worden.

Het stokje definitief overgenomen in 1999
In 1999 heb ik het hele bedrijf overgenomen van mijn ouders. Samen met mijn vrouw Elly en onze 3 kinderen zijn we langzaam gaan uitbreiden met nog meer koeien. In 2010 zijn we helemaal gestopt met het houden van varkens.

Start diervriendelijke stallen en duurzame bedrijfsvoering
Na definitief afscheid te hebben genomen van de varkens hebben we modernere stallen gebouwd voor het diervriendelijk en duurzaam houden van ons vee. Onze Blonde d’ Aquitaines koeien staan nu in ruime hokken op een strobed. Van april tot en met oktober /november lopen alle dieren buiten. We hebben op dit moment 75 moeder koeien op een totale veestapel van ±200 runderen.

Stoppen voor de mooie kudde
Inmiddels zijn de vrij in de wei rondlopende koeien bekend in Ouderkerk en omgeving. Fietsers, auto’s en zelfs roeiers stoppen om de moeders met kalfjes maar uiteraard ook de stieren te bewonderen en op de plaat vast te leggen.

Ons bedrijf daadwerkelijk in bedrijf zien?
Uiteraard kunt u ook eens langskomen om te kijken hoe wij ons vee houden. Onze boerderij is makkelijk bereikbaar; zowel per auto als openbaar vervoer. Graag vertellen we bezoekers de ins en outs over onze dieren.

P.S. Bel ons wel even voor een afspraak; in ons drukke bestaan kunnen we dan tijd voor u inplannen.

We verkopen onder andere

Helaas biedt Vlees van Gijs geen online-producten aan. Zou je graag producten met prijzen willen zien en deze via lekkerder.nl kunnen reserveren/bestellen? Geef de boer een seintje. Wij sturen namens jou een mailtje naar de boer.

Openingstijden

 • Maandag

  Op afspraak

 • Dinsdag

  Op afspraak

 • Woensdag

  Op afspraak

 • Donderdag

  Op afspraak

 • Vrijdag

  Op afspraak

 • Zaterdag

  Op afspraak

 • Zondag

  Op afspraak

Dit vinden klanten van Vlees van Gijs

Dit verkooppunt heeft nog geen reviews.

Aangemeld op 04-04-2020

Laatst aangepast op 06-04-2023

Disclaimer: Deze pagina wordt beheerd door de eigenaar of medewerker van desbetreffend boerderij verkooppunt. De boer beleeft vaak drukke tijden. Het kan daarom zijn dat de gegevens op deze pagina niet altijd actueel zijn. Daar kunnen wij van Lekkerder bij de Boer helaas niets aan doen. Zie ook onze Algemene Voorwaarden.

Reviews van gebruikers over de app en site van Lekkerder bij de Boer

Gemiddelde beoordeling

4.4/5 355 reviews

2 maanden geleden

Super goed en alles is goed geregeld . Een app die zegt wanneer ze aangevuld zijn en als top op vuurpijl en mooie nieuwe kast die op.maar gemaakt is .... en toppers gemaakt hebben .. 👏👏😁

Google icon Google
Astrid Adriaanseb

Astrid Adriaanseb

2 maanden geleden

interessant!

Google icon Google Play

4 maanden geleden

Dankzij deze app kan ik in heel Nederland terecht bij de boer om mijn zuivel, kaas, eieren, groente, fruit en vlees te kopen. Geen supermarkt hiervoor meer nodig, want bij de boer is het Gezondste Voedsel!

Google icon Google Play

3 maanden geleden

Superorganisatie met een boerenhart! Wat mooi dat iedereen op een eenvoudige manier kan ontdekken waar al het lekkers van de agrarische sector te verkrijgen is. Onze melktap en boerenkaas wordt goed gevonden!

Google icon Google
Mariska van Diepenbeek

Mariska van Diepenbeek

3 maanden geleden

De app geeft een lekkernij aan produkten weer welke in de buurt gevonden kunnen worden. Hiermee kun je lokaal boodschappen lekkere en eerlijke boodschappen doen. Een kaart waar alle winkels en boeren zich bevinden zou ik wel handig vinden, dan is een fietsroute maken langs de winkels en boerderijen nog handiger. Vandaag in de biowinkeln in Klein Dongen geweest en van het weekend naar de molen in Dongen. Heerlijk op meerdere manieren.

Google icon Google
Rob Verdoold

Rob Verdoold

3 maanden geleden

Sinds het ontdekken van de app gebruiken wij de app heel vaak. Vooral als we op vakantie zijn, is het heel fijn om in de buurt van de camping de plaatselijke verkooppunten te steunen. De fietstochten worden erop afgestemd, zo wordt bepaald wat we die dag eten. Het is een Lekkerder, rode draad in onze vakantie, waarin we altijd buiten koken.

Google icon Google
Arno Vuist

Arno Vuist

3 maanden geleden

Boerderijwinkel Zuidland, wat een geweldig fijne mensen en wat een gezellig winkeltje. Als ik in de buurt ben ga ik altijd even buurten en haal ik heerlijke groente en fruit bij Yvonne. Het leuke vind ik dat ondanks ik er zeker niet om de hoek woon, zij mij altijd herkend. Ik lees de nieuwsbrief altijd en veel plezier en zo word ik als stadsmens toch wat meer bekend met het boerenleven. Super!

Google icon Google
marty buis

marty buis

3 maanden geleden

Jumbo? Lidl? Albert wie? Gewoon goeie, eerlijke en betaalbare producten van en bij de boer!! Meer smaak en verser dan bij de supermarkt en je steunt je lokale boerenbedrijven! Goed dat "Lekkerder bij Boer" zich inspant om boeren ook online een platform te bieden.......een aanrader voor iedereen die de boer een warm hart toedraagt!!

Google icon Google
AN

AN

3 maanden geleden

Afgelopen week kaas gehaald bij de boer. Heerlijke kaas welke een heerlijke smaak heeft en vers van het mes komt. Geen kaas wat eerst weken onderweg is maar verse kaas dus. Voorverpakte kaas in de supermarkt heeft al indroging aan de korst dus al een hele tijd onderweg. Dus de keus is dan niet zo moeilijk

Google icon Google
A.r. Potze

A.r. Potze

3 maanden geleden

Wat ik heel belangrijk vind is dat een dier een goed leven heeft gehad voordat het geslacht wordt en dat is bij de Veldhoeve kip het geval. Bovendien nog biologisch ook. De kip was heerlijk sappig en goed van smaak! Als tip: maak het vel los van het vlees en stop de boter en kruiden onder het vel. Voor mij alleen nog Veldhoevekip.

Google icon Google
Brigitte B

Brigitte B

3 maanden geleden

Super Biologisch altijd top. en is eerlijk lekker zondrr gif dus top niks als lof voor jullie site ga er zeker vaker bestellen en hoop natuurlijk dat ik reclame kan maken met die geweldig mooie hoodie;) succes verder met jullie winkel Vr groet Bianca

Google icon Google
Bianca van Roessel

Bianca van Roessel

3 maanden geleden

Ben sinds enige tijd met mijn vriendin bewuster boodschappen aan het doen en meer te denken aan de plaatselijke middenstanders. Deze zorgen voor een goede impuls en stimuleren de omgeving. Wij zijn daarom ontzettend blij, dat wij hier ook een bijdrage aan leveren op deze manier.

Google icon Google
Peter Stoop

Peter Stoop