Boomgaard in de buurt van Belfeld - Hét overzicht!

Locatie

Huidige locatie

Kies je locatie om verkooppunten in de buurt te ontdekken

Boomgaard in de buurt van Belfeld

3 verkooppunten binnen 15km

  1. Home
  2. /
  3. Belfeld
  4. /
  5. Boomgaard

Bezoek een boomgaard in Belfeld en omstreken

Nu open

Momenteel gesloten

Belang van boomgaarden in Nederland

Boomgaarden zijn van groot belang voor de landbouw in Nederland en vormen een essentieel onderdeel van het landschap. Ze dragen bij aan het behoud van biodiversiteit door het aantrekken van verschillende soorten dieren, zoals vogels, vlinders en bijen.

FB7AA0DA-9BDA-41A8-97A2-6AD566319C2F-Kopen-bij-de-Boer-Lekkerder-Boederijwinkel-Stalletje.jpeg 585.5 KB

Welke soorten fruit en noten worden er geteeld?

In Nederland worden voornamelijk fruitbomen geteeld, zoals appel-, peren-, kersen- en pruimenbomen, en notenbomen zoals walnoten en hazelnoten. Nederland is een belangrijke producent van appels en peren. Naast de bekende soorten fruit, zijn er ook minder bekende soorten fruit te vinden, zoals kweeperen en mispels.

Wanneer worden de gewassen geoogst?

De meeste gewassen in boomgaarden worden in het voorjaar geplant en in de herfst geoogst. De exacte timing van de oogst hangt af van het gewas en het weer. Appels worden bijvoorbeeld vaak in september en oktober geoogst, terwijl peren meestal in augustus en september worden geoogst.

Waar kan je producten kopen bij boomgaarden in de buurt van Belfeld?

Consumenten kunnen rechtstreeks naar boomgaarden gaan om verse producten te kopen. Veel boomgaarden hebben een eigen boerderijwinkel waar je fruit, noten, jams, sappen en andere producten kunt kopen. Ook zijn er vaak pluktuinen waar je zelf fruit kunt plukken.

PXL_20220727_091019423.MP-Kopen-bij-de-Boer-Lekkerder-Boederijwinkel-Stalletje.jpg 481.64 KB

Waar vind je boomgaarden in Nederland?

Boomgaarden zijn te vinden door het hele land, wellicht ook in de buurt van Belfeld, maar vooral in de Betuwe (Gelderland) en Limburg. In de Betuwe worden voornamelijk appels en peren geteeld, terwijl in Limburg voornamelijk fruitbomen en notenbomen op glooiende heuvels te vinden zijn.

Voordelen van een bezoek aan een boomgaard

Een bezoek aan een boomgaard is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Veel boomgaarden bieden rondleidingen aan waar je meer kunt leren over de teelt van fruit en noten. Pluktuinen zijn een leuke manier om zelf fruit te plukken en te genieten van verse, lokale producten.

Wandelroute-door-de-boomgaard-Kopen-bij-de-Boer-Lekkerder-Boederijwinkel-Stalletje.jpg 140.16 KB


Reviews van gebruikers over de app en site van Lekkerder bij de Boer

Gemiddelde beoordeling

4.4/5 356 reviews

4 maanden geleden

Super goed en alles is goed geregeld . Een app die zegt wanneer ze aangevuld zijn en als top op vuurpijl en mooie nieuwe kast die op.maar gemaakt is .... en toppers gemaakt hebben .. 👏👏😁

Google icon Google
Astrid Adriaanseb

Astrid Adriaanseb

4 maanden geleden

interessant!

Google icon Google Play

5 maanden geleden

Dankzij deze app kan ik in heel Nederland terecht bij de boer om mijn zuivel, kaas, eieren, groente, fruit en vlees te kopen. Geen supermarkt hiervoor meer nodig, want bij de boer is het Gezondste Voedsel!

Google icon Google Play

5 maanden geleden

Superorganisatie met een boerenhart! Wat mooi dat iedereen op een eenvoudige manier kan ontdekken waar al het lekkers van de agrarische sector te verkrijgen is. Onze melktap en boerenkaas wordt goed gevonden!

Google icon Google
Mariska van Diepenbeek

Mariska van Diepenbeek

5 maanden geleden

De app geeft een lekkernij aan produkten weer welke in de buurt gevonden kunnen worden. Hiermee kun je lokaal boodschappen lekkere en eerlijke boodschappen doen. Een kaart waar alle winkels en boeren zich bevinden zou ik wel handig vinden, dan is een fietsroute maken langs de winkels en boerderijen nog handiger. Vandaag in de biowinkeln in Klein Dongen geweest en van het weekend naar de molen in Dongen. Heerlijk op meerdere manieren.

Google icon Google
Rob Verdoold

Rob Verdoold

5 maanden geleden

Sinds het ontdekken van de app gebruiken wij de app heel vaak. Vooral als we op vakantie zijn, is het heel fijn om in de buurt van de camping de plaatselijke verkooppunten te steunen. De fietstochten worden erop afgestemd, zo wordt bepaald wat we die dag eten. Het is een Lekkerder, rode draad in onze vakantie, waarin we altijd buiten koken.

Google icon Google
Arno Vuist

Arno Vuist

5 maanden geleden

Boerderijwinkel Zuidland, wat een geweldig fijne mensen en wat een gezellig winkeltje. Als ik in de buurt ben ga ik altijd even buurten en haal ik heerlijke groente en fruit bij Yvonne. Het leuke vind ik dat ondanks ik er zeker niet om de hoek woon, zij mij altijd herkend. Ik lees de nieuwsbrief altijd en veel plezier en zo word ik als stadsmens toch wat meer bekend met het boerenleven. Super!

Google icon Google
marty buis

marty buis

5 maanden geleden

Jumbo? Lidl? Albert wie? Gewoon goeie, eerlijke en betaalbare producten van en bij de boer!! Meer smaak en verser dan bij de supermarkt en je steunt je lokale boerenbedrijven! Goed dat "Lekkerder bij Boer" zich inspant om boeren ook online een platform te bieden.......een aanrader voor iedereen die de boer een warm hart toedraagt!!

Google icon Google
AN

AN

5 maanden geleden

Afgelopen week kaas gehaald bij de boer. Heerlijke kaas welke een heerlijke smaak heeft en vers van het mes komt. Geen kaas wat eerst weken onderweg is maar verse kaas dus. Voorverpakte kaas in de supermarkt heeft al indroging aan de korst dus al een hele tijd onderweg. Dus de keus is dan niet zo moeilijk

Google icon Google
A.r. Potze

A.r. Potze

5 maanden geleden

Wat ik heel belangrijk vind is dat een dier een goed leven heeft gehad voordat het geslacht wordt en dat is bij de Veldhoeve kip het geval. Bovendien nog biologisch ook. De kip was heerlijk sappig en goed van smaak! Als tip: maak het vel los van het vlees en stop de boter en kruiden onder het vel. Voor mij alleen nog Veldhoevekip.

Google icon Google
Brigitte B

Brigitte B

5 maanden geleden

Super Biologisch altijd top. en is eerlijk lekker zondrr gif dus top niks als lof voor jullie site ga er zeker vaker bestellen en hoop natuurlijk dat ik reclame kan maken met die geweldig mooie hoodie;) succes verder met jullie winkel Vr groet Bianca

Google icon Google
Bianca van Roessel

Bianca van Roessel

5 maanden geleden

Ben sinds enige tijd met mijn vriendin bewuster boodschappen aan het doen en meer te denken aan de plaatselijke middenstanders. Deze zorgen voor een goede impuls en stimuleren de omgeving. Wij zijn daarom ontzettend blij, dat wij hier ook een bijdrage aan leveren op deze manier.

Google icon Google
Peter Stoop

Peter Stoop