Kinderboerderij in de buurt van Belfeld - Hét overzicht!

Locatie

Huidige locatie

Kies je locatie om verkooppunten in de buurt te ontdekken

Kinderboerderij in de buurt van Belfeld

1 verkooppunt binnen 15km

  1. Home
  2. /
  3. Belfeld
  4. /
  5. Kinderboerderij

Bezoek een kinderboerderij in Belfeld en omstreken

Nu open

Vers eten kopen bij de kinderboerderij in Belfeld

Een uitje met de kinderen en na afloop meteen (h)eerlijke verse producten van de boer mee naar huis? Ga dan naar de kinderboerderij in Belfeld en omgeving! Een fantastische plek voor kinderen en een leuke omgeving om je dagelijkse boodschappen te scoren. Want zeg nou zelf; is het shoppen op een boerderij niet veel leuker dan in een overvolle supermarkt? Bovendien ben je ook nog eens gegarandeerd van gezond voedsel voor een eerlijke prijs. 

1.png 3.21 MB

Wat is een kinderboerderij?

Het woord zegt het natuurlijk al; de kinderboerderij is een boerderij speciaal voor kinderen. Zo’n boerderij is openbaar toegankelijk voor iedereen, maar je ziet er vooral ouders met kinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar. Op de kinderboerderij kunnen kinderen kennismaken met verschillende soorten dieren. De meest voorkomende dieren die je tegen kunt komen, zijn:

✓ Schapen
✓ Geiten
✓ Koeien
✓ Paarden
✓ Varkens
✓ Kippen
✓ Konijnen
✓ Ganzen
✓ Eenden
 
Uiteraard kun je met kinderen jonger dan vier jaar ook al naar een kinderboerderij n Belfeld gaan. Het is echter nog leuker als je kind goed kan lopen. Zo kan jouw zoon of dochter heerlijk rondscharrelen tussen de dieren en ze eventueel eten geven of aaien. Als kinderen wat groter worden, mogen ze vaak wat zwaardere en moeilijkere klusjes doen. 

Wat kun je doen op de kinderboerderij?

Veel kinderen hebben een speciaal gevoel voor dieren en vinden het heerlijk om ze te knuffelen en te aaien. Zij kunnen dit dan ook volop doen op de kinderboerderij. Soms is het ook mogelijk om te helpen bij het uitmesten van de stallen of de geiten te borstelen. Tussendoor kan er heerlijk gespeeld worden op één van de speeltoestellen die vaak aanwezig zijn of lekker even uitrazen in de hooischuur. En is je kind gek op paarden? Zoek dan een kinderboerderij waar het mogelijk is om op een paard te rijden.

2.png 2.89 MB

Regels op de kinderboerderij

Om het voor de dieren en voor de bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken, hebben veel kinderboerderijen een aantal regels opgesteld. Als je een bezoek brengt aan de boerderij, kun je er dan ook van uitgaan dat onderstaande regels meestal van toepassing zijn:

 Het is niet toegestaan dieren op te jagen
 Vriendelijk zijn voor de dieren
 Zuinig omgaan met de aanwezige spullen
 Honden aan de lijn
 Dieren niet op eigen initiatief zelf meegebracht voedsel geven
 Niet roken
 Het erf schoonhouden en afval in de prullenbak gooien

Als iedereen zich hier aan houdt, blijft de kinderboerderij een heel fijne omgeving voor jong en oud.

Waar op letten bij bezoek aan een kinderboerderij?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ben je nog nooit op een kinderboerderij geweest? Dan is het goed om te weten waar je op moet letten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je kind zijn of haar handjes wast na het aaien van de dieren. Het kan zijn dat een dier ziektekiemen bij zicht draagt waar een mens ziek van kan worden. Het dier zelf zal daar geen last van hebben. Houd je kind dan ook tegen als hij of zij de dieren kusjes wil geven. Ook op die manier kunnen er namelijk ziektekiemen overgedragen worden. Als laatste is het belangrijk dat je let op eventuele waarschuwingsbordjes. Staat daarop dat je een bepaald dier niet mag aaien of geen eten mag geven? Doe dat dan ook niet.

Wat is het doel van een kinderboerderij?

Als kinderen actief mee mogen doen op de kinderboerderij leren ze meteen van alles over de natuur en het milieu. Het doel van een kinderboerderij is dan ook niet alleen maar kennismaken met de dieren. Meestal bevinden kinderboerderijen zich in de middelgrote en grote plaatsen en steden, zoals Belfeld. Juist kinderen uit de stad krijgen op die manier de gelegenheid om te ontdekken waar ons voedsel vandaan komt. Het is daarom extra leuk om na afloop een rondje te doen door de boerderijwinkel. Overleg eens met je kind wat jullie de aankomende week gaan eten en zoek dit met elkaar uit.

3.png 3.53 MB

Een boerderijwinkel op de kinderboerderij

Je kind zal zijn of haar ogen uitkijken. Het assortiment op een kinderboerderij kan namelijk behoorlijk groot zijn. Niet alleen koop je er aardappelen, groenten of fruit, maar ook eieren, kaas, melk, vlees, zuivel, streekproducten en biologische producten zijn beschikbaar in de boerderijwinkel. En zeker bij een kinderboerderij welke een winkel heeft met een groot assortiment, kun je ook voor onderstaande boodschappen terecht:

IJs
Brood en meel
Broodbeleg
Honing
Kerstpakketten
Salades
Sap en drank
Smaakmakers
Verse thee en/of kruiden
Vis
Wijn
Boxen, Recept-pakketten & Kant- en klaar

Indien de kinderboerderij ook nog een pluktuin heeft, kun je prachtige en verse bloemen plukken. Skip die supermarkt op de terugweg dus maar. Bij de boer op de kinderboerderij kun je de tassen vullen!

Lekkerder bij de boer

Steeds meer kinderboerderijen openen op hun terrein een boerderijwinkel. Bezoekers kunnen hier terecht voor de meest uiteenlopende verse producten. Wij van Lekkerder bij de Boer streven ernaar om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de boerderijwinkel en willen ze laten beseffen dat het heel gewoon is om daar je dagelijkse boodschappen te halen. Nu steeds meer kinderboerderijen uitbreiden met een ambachtelijke winkel op hun terrein, is onze missie deze te vermelden op onze website en in de app. Voor wie nog een leuk uitje zoekt  met de kinderen en meteen voedsel bij de boer wil kopen, is het dan nog makkelijker om een goed adres te vinden.

4.png 2.88 MB

Tip de boer!

Kom jij weleens op een kinderboerderij en is daar ook een boerderijwinkel bij? Meld ons dat dan via dit handige formulier. Wij zijn je dankbaar en de boer natuurlijk ook. Mocht je naar aanleiding van dit artikel inspiratie gekregen hebben om samen met je kind een kinderboerderij te bezoeken? Kijk dan voor ons uit of de door jou bezochte boerderij een winkel heeft. Vergeet uiteraard niet om na het shoppen dit nog even aan ons door te geven. Met elkaar maken wij heel Nederland bewust van (h)eerlijke en gezonde voeding bij de boer. 
 


Reviews van gebruikers over de app en site van Lekkerder bij de Boer

Gemiddelde beoordeling

4.4/5 356 reviews

4 maanden geleden

Super goed en alles is goed geregeld . Een app die zegt wanneer ze aangevuld zijn en als top op vuurpijl en mooie nieuwe kast die op.maar gemaakt is .... en toppers gemaakt hebben .. 👏👏😁

Google icon Google
Astrid Adriaanseb

Astrid Adriaanseb

4 maanden geleden

interessant!

Google icon Google Play

5 maanden geleden

Dankzij deze app kan ik in heel Nederland terecht bij de boer om mijn zuivel, kaas, eieren, groente, fruit en vlees te kopen. Geen supermarkt hiervoor meer nodig, want bij de boer is het Gezondste Voedsel!

Google icon Google Play

5 maanden geleden

Superorganisatie met een boerenhart! Wat mooi dat iedereen op een eenvoudige manier kan ontdekken waar al het lekkers van de agrarische sector te verkrijgen is. Onze melktap en boerenkaas wordt goed gevonden!

Google icon Google
Mariska van Diepenbeek

Mariska van Diepenbeek

5 maanden geleden

De app geeft een lekkernij aan produkten weer welke in de buurt gevonden kunnen worden. Hiermee kun je lokaal boodschappen lekkere en eerlijke boodschappen doen. Een kaart waar alle winkels en boeren zich bevinden zou ik wel handig vinden, dan is een fietsroute maken langs de winkels en boerderijen nog handiger. Vandaag in de biowinkeln in Klein Dongen geweest en van het weekend naar de molen in Dongen. Heerlijk op meerdere manieren.

Google icon Google
Rob Verdoold

Rob Verdoold

5 maanden geleden

Sinds het ontdekken van de app gebruiken wij de app heel vaak. Vooral als we op vakantie zijn, is het heel fijn om in de buurt van de camping de plaatselijke verkooppunten te steunen. De fietstochten worden erop afgestemd, zo wordt bepaald wat we die dag eten. Het is een Lekkerder, rode draad in onze vakantie, waarin we altijd buiten koken.

Google icon Google
Arno Vuist

Arno Vuist

5 maanden geleden

Boerderijwinkel Zuidland, wat een geweldig fijne mensen en wat een gezellig winkeltje. Als ik in de buurt ben ga ik altijd even buurten en haal ik heerlijke groente en fruit bij Yvonne. Het leuke vind ik dat ondanks ik er zeker niet om de hoek woon, zij mij altijd herkend. Ik lees de nieuwsbrief altijd en veel plezier en zo word ik als stadsmens toch wat meer bekend met het boerenleven. Super!

Google icon Google
marty buis

marty buis

5 maanden geleden

Jumbo? Lidl? Albert wie? Gewoon goeie, eerlijke en betaalbare producten van en bij de boer!! Meer smaak en verser dan bij de supermarkt en je steunt je lokale boerenbedrijven! Goed dat "Lekkerder bij Boer" zich inspant om boeren ook online een platform te bieden.......een aanrader voor iedereen die de boer een warm hart toedraagt!!

Google icon Google
AN

AN

5 maanden geleden

Afgelopen week kaas gehaald bij de boer. Heerlijke kaas welke een heerlijke smaak heeft en vers van het mes komt. Geen kaas wat eerst weken onderweg is maar verse kaas dus. Voorverpakte kaas in de supermarkt heeft al indroging aan de korst dus al een hele tijd onderweg. Dus de keus is dan niet zo moeilijk

Google icon Google
A.r. Potze

A.r. Potze

5 maanden geleden

Wat ik heel belangrijk vind is dat een dier een goed leven heeft gehad voordat het geslacht wordt en dat is bij de Veldhoeve kip het geval. Bovendien nog biologisch ook. De kip was heerlijk sappig en goed van smaak! Als tip: maak het vel los van het vlees en stop de boter en kruiden onder het vel. Voor mij alleen nog Veldhoevekip.

Google icon Google
Brigitte B

Brigitte B

5 maanden geleden

Super Biologisch altijd top. en is eerlijk lekker zondrr gif dus top niks als lof voor jullie site ga er zeker vaker bestellen en hoop natuurlijk dat ik reclame kan maken met die geweldig mooie hoodie;) succes verder met jullie winkel Vr groet Bianca

Google icon Google
Bianca van Roessel

Bianca van Roessel

5 maanden geleden

Ben sinds enige tijd met mijn vriendin bewuster boodschappen aan het doen en meer te denken aan de plaatselijke middenstanders. Deze zorgen voor een goede impuls en stimuleren de omgeving. Wij zijn daarom ontzettend blij, dat wij hier ook een bijdrage aan leveren op deze manier.

Google icon Google
Peter Stoop

Peter Stoop