Kamperen bij de Boer! Dat kan bij de boer in Diffelen

Kamperen bij de Boer in Diffelen en omstreken

1 verkooppunten binnen 15 km

  1. Home
  2. /
  3. Diffelen
  4. /
  5. Kamperen bij de Boer

Kamperen bij de Boer in de buurt van diffelen

Steeds meer mensen kiezen voor kamperen bij de boer. Boerencampings in de omgeving van Diffelen zijn de afgelopen jaren dan ook bijzonder populair geworden. En gek is dat niet. Als je ziet hoeveel voordelen een boerencamping heeft, wil je eigenlijk niet meer anders. Door de kleinschaligheid is het er vooral heel gezellig en kinderen kunnen er fantastisch spelen. Vaak mogen ze ook nog eens met dieren knuffelen of ze aaien. Ook voor de portemonnee is kamperen bij de boer fijn. Meestal is het een stuk goedkoper dan een verblijf op een reguliere camping.

5fddcd9a3be2061420750bd7799fea0a0674f2b5.jpeg 374.92 KB

Wat is een boerencamping?

Vaak denken mensen dat een minicamping hetzelfde is als een boerencamping. Het klopt dat deze twee erg op elkaar lijken, maar toch is er een wezenlijk verschil. Een boerencamping is namelijk altijd gelegen bij een boerderij. Een stuk land of een stuk erf wordt door de boer ingericht als camping. Daarnaast heeft een minicamping doorgaans niet meer dan vijftien plaatsen. Bij een boerencamping kan dit gerust oplopen tot 40 of 50 plaatsen. Tot slot moeten eigenaren van een minicamping of boerencamping aan andere eisen voldoen. Dit heeft vooral te maken met de faciliteiten die aanwezig zijn.
 

De voordelen en nadelen van kamperen bij de boer in Diffelen en omgeving

Kamperen bij de boer is een fantastische belevenis voor jong en oud. De rust en de ruimte, het contact met de boer én het boerenleven zijn echt een meerwaarde. Een grote groep mensen geniet en ontspant op een boerencamping veel meer dan op een massale en commerciële camping. Een camping waar voorzieningen worden opgedrongen,  grote zwembaden zijn en lawaaiige discotheken. Toch zitten er gerust ook nadelen aan kamperen bij de boer. Maar die zijn gemakkelijk op één hand te tellen. Hieronder zie je een overzicht; waarbij we natuurlijk eerst beginnen met de voordelen.

Voordelen boerencamping:

 ✓ De campings zijn kleinschalig en gemoedelijk
 ✓ Vergeleken met de reguliere campings is kamperen bij de boer relatief goedkoop
 ✓ Voor kinderen tot twaalf jaar valt er genoeg te beleven
 ✓ Er zijn altijd dieren in de buurt
 ✓ Je komt er echt tot rust en het is heerlijk slapen bij de boer.
✓ Eigenaren van boerencampings zijn altijd zeer betrokken
✓ Je kunt volop genieten van het buitenleven
✓ Kamperen bij de boer is een bijzondere ervaring

Nadelen boerencamping:

 ✓ Soms heb je iets meer last van insecten
 ✓ Je kunt soms wat stankoverlast ervaren
 ✓ Soms is er lawaai van dieren of machines
 ✓ Er zijn minder faciliteiten 

Kamperen bij de boer met eigen caravan

Bij vrijwel de meeste boerencampings in de buurt van Diffelen is het mogelijk om met je eigen caravan te komen. Toch is het verstandig om dit van tevoren te checken. Niet ieder terrein is hier geschikt voor. Dat geldt uiteraard ook voor een camper. De meeste mensen die kamperen bij de boer hebben een eigen tent of vouwwagen. Heb je zelf geen kampeermiddel, maar wil je wel kamperen bij de boer? Zoek dan eens op een boerencamping met huuraccommodaties. Sommige boeren hebben extra accommodaties op hun land of erf gezet. Hierbij kun je denken aan een safaritent, pipowagen, trekkershut, pod of zelfs soms een boomhut. 

kamperen-bij-de-boer-de-hinde_2727169925.jpeg 696.13 KB

Kamperen bij de boer is kindvriendelijk

Wil je echt een onvergetelijke vakantie voor je kinderen? Ga dan kamperen bij de boer. Als er ergens een plek is waar ze heerlijk kunnen spelen is het daar. Op de meeste boerencampings staan speelgoed tractors en skelters. Hier kunnen ze lekker mee over de camping crossen. Maar ook is er vaak de mogelijkheid om te helpen bij het voeren van de dieren of een rondje te rijden op een pony. En wat dacht je van vriendjes maken? Op een kleinere camping gaat dit doorgaans toch wat makkelijker. Samen heerlijk spelen op de speeltoestellen of lekker jumpen op de trampoline. Voor de allerkleinsten is kamperen bij de boer ook nog eens heel veilig. Ze kunnen veel gemakkelijker de weg vinden en hebben geen last van auto’s die af en aan het campingterrein oprijden.

Hoe duur is kamperen bij de boer?

Als je gaat kamperen bij de boer betaal je gemiddeld € 12,50 tot € 20,00 per overnachting. Meestal is deze prijs inclusief toeristenbelasting. Uiteraard hangt de prijs per overnachting af van de locatie van de boerencamping en de hoeveelheid faciliteiten die aanwezig zijn. Bij de eerder genoemde bedragen is uitgegaan van twee personen. Het spreekt voor zich dat een gezin met twee kinderen een hoger bedrag per nacht moet betalen.

Eten en drinken bij de boer

Wie gaat kamperen bij de boer in Diffelen en omgeving zal versteld staan van de mogelijkheden. Je hoeft echt niet altijd de camping af om eten te kopen voor de avondmaaltijd. Steeds meer boerencampings hebben een boerderijwinkel waar je terecht kunt voor (h)eerlijke verse producten van hun eigen bedrijf. Hierbij kun je denken aan aardappelen, groenten en fruit. Maar ook voor kaas, melk, eieren, zuivel, biologische - en streekproducten kun je er doorgaans terecht. En denk je dat een terrasje pakken alleen maar mogelijk is in een stad in de buurt? Dan heb je het mis! Steeds vaker kan dit ook als je kampeert bij de boer. Met z’n tweetjes of samen met je gezin heerlijk genieten van een biologisch perensapje en zelfgemaakte appeltaart. Als dat geen vakantie is!

image.png 1.95 MB

Kamperen bij de boer tips

Ben je helemaal overtuigd en wil je graag kamperen bij de boer? Gewoon lekker doen! Je zult hier absoluut geen spijt van krijgen. Voor een goede voorbereiding geven wij je hier echter nog wel een aantal handige tips.

Tip 1: Kleding
Vergeet vooral geen oude kleren voor je kinderen mee te nemen. Stop hier meteen een set rubberen laarzen bij. Zo hoeven zij nergens om te denken en kunnen ze heerlijk ravotten op het boerenerf
 
Tip 2: Insecten
Op een boerencamping heb je soms wat vaker last van insecten. Neem dus een goede muggenspray mee en eventueel een hor of klamboe. Ook een netje is geen overbodige luxe. Handig om buiten over een bakje fruit of ander eten te spannen. Ruim vooral ook steeds je afwas op en rits slaapcabines dicht.

Tip 3: Oordoppen
Van overlast zul je niet snel last hebben als je gaat kamperen bij de boer. Er zijn geen discotheken en zeker ook geen grote groepen tieners die tot diep in de nacht over het terrein zwerven. Maar als je van uitslapen houdt, is het verstandig om een setje oordoppen mee te nemen. Meestal worden de koeien vroeg gemolken en kunnen schapen ook behoorlijk blaten als ze de boer in het vizier krijgen. Met dopjes in je oren draai jij je lekker nog een aantal keren om.

Dit zeggen gebruikers over Lekkerder bij de Boer.

Gemiddelde beoordeling

4.4/5 366 reviews

3 maanden geleden

Altijd fijn, genieten van lokale producten zonder een urenlange speurtocht naar onbekende schatten. Met Lekkerder bij de Boer is het mogelijk om juist deze plekken te vinden.

Google icon Google
Evelien Smit

Evelien Smit

3 maanden geleden

Superorganisatie met een boerenhart! Wat mooi dat iedereen op een eenvoudige manier kan ontdekken waar al het lekkers van de agrarische sector te verkrijgen is. Onze melktap en boerenkaas wordt goed gevonden!

Google icon Google
Mariska van Diepenbeek

Mariska van Diepenbeek

3 maanden geleden

Geko is een top bedrijf

Google icon Google
G.

G.

3 maanden geleden

Ben vandaag weze kijken in het winkeltje en wat dingen gekocht prijs is goed en de producten ook toppie tot de volgende. Gr familie van de kerkhof haan

Google icon Google
Pascal Van de kerkhof

Pascal Van de kerkhof

3 maanden geleden

Top producten voor een normale prijs!!!!!

Google icon Google
Roel de zoeten

Roel de zoeten

3 maanden geleden

Heb inmiddels diverse bedrijven bezocht via Lekkerder bij de boer. Met veel genoegen en veel leuke en nuttige aankopen. Vandaag ging het echter fout bij Scholten Vleesvee in Dedemsvaart. …Meer

Google icon Google
Geert van der Tuuk

Geert van der Tuuk

4 maanden geleden

veel producten en direct van de boer! super

Google icon Facebook
Bio Kaasboerderij Langelaan

Bio Kaasboerderij Langelaan

4 maanden geleden

Het is niet alleen lekkerder bij de Boer, maar óók nog eens makkelijker! Wij zijn één van de deelnemende boerenbedrijven en Thomas heeft ons duidelijk uitgelegd hoe de site en de verkoop werkt. Hoe we onze producten kunnen aanbieden …Meer

Google icon Google
Itte Smink

Itte Smink

4 maanden geleden

Vandaag goed geholpen door Thomas en zijn we weer een stapje verder op het platform Lekkerder bij de Boer!

Google icon Google
diny Oomen

diny Oomen

4 maanden geleden

Veel keus, wat moois uit kunnen zoeken dat keurig is bezorgd. Dank!

Google icon Google
Frans G

Frans G

4 maanden geleden

TOP app, maakt t vinden van boeren verkoop super makkelijk!

Google icon Google
Tante Ans

Tante Ans

4 maanden geleden

Prima website. Mooi initiatief om bij de boer te kopen.

Google icon Google
Heleen

Heleen