Suzan Plantaardig - Kwekerij in Oudelande
 1. Home
 2. /
 3. Oudelande
 4. /
 5. Suzan Plantaardig

Suzan Plantaardig

Kwekerij

Wilhelminastraat 8
4436 AG
Oudelande

Zelf afhalen

Bezorgopties

Bezorgopties

Afhaalmoment (optioneel) Aanpassen

Afhaalmoment

Afleveradres

Jouw adressen

Suzan Plantaardig

Kwekerij

5+

Mijn eetbare tuin is volop in ontwikkeling. Ik ben vorig jaar september begonnen met de aanleg volgens de no dig methode*.

Hierdoor krijgt het bodemleven wat het nodig heeft en krijg je gezonde, sterke planten met een fantastische smaak.

Alles is onbespoten.

Ik verbouw verschillende groenten, volgend seizoen komen daar kruiden en bloemen bij.

Ook voor een prachtig boeket kun je dan bij mij terecht.

* No Dig-Methode nader uitgelegd

De "No Dig"-methode is een benadering van tuinieren die, zoals de naam al suggereert, het graven of spitten van de aarde minimaliseert of elimineert. Het is een techniek die nadrukkelijk rekening houdt met het behoud en de bevordering van de natuurlijke bodemstructuur en -organismen.

Principes van No Dig-Tuinieren

Het centrale principe achter de No Dig-methode is het niet verstoren van de bodemstructuren en -organismen om zo een gezondere en meer vruchtbare grond te bevorderen. In de natuur wordt de bodem gevoed en beschermd door vallend organisch materiaal zoals bladeren en ander plantaardig afval, dat langzaam wordt afgebroken door het bodemleven.

Toepassing in de Praktijk

In praktijk wordt bij No Dig-tuinieren compost en mulch direct op het oppervlak van de bodem aangebracht. Dit levert de noodzakelijke voedingsstoffen voor de planten en helpt tegelijkertijd om onkruid te onderdrukken en het vocht in de bodem vast te houden. Het doel is om een omgeving te creëren die gunstig is voor nuttige bodemorganismen zoals wormen, die op hun beurt de bodemstructuur verbeteren en planten helpen floreren.

Voordelen van de Methode

De No Dig-methode is niet alleen gemakkelijker voor de tuinier (omdat spitten hard werk is), maar het bevordert ook een rijk en gezond bodemleven, wat resulteert in een vruchtbare, veerkrachtige tuin. Deze aanpak werkt in harmonie met de natuurlijke cycli en processen van het ecosysteem, waardoor planten in optimale omstandigheden kunnen groeien en ontwikkelen.

Suzan Plantaardig

Wilhelminastraat 8
4436 AG Oudelande

Openingstijden

 • Maandag

  Op afspraak

 • Dinsdag

  Op afspraak

 • Woensdag

  Op afspraak

 • Donderdag

  Op afspraak

 • Vrijdag

  Op afspraak

 • Zaterdag

  Op afspraak

 • Zondag

  Op afspraak

Aangemeld op 04-10-2023

Laatst aangepast op 18-02-2024

Disclaimer: Deze pagina wordt beheerd door de eigenaar of medewerker van desbetreffend boerderij verkooppunt. De boer beleeft vaak drukke tijden. Het kan daarom zijn dat de gegevens op deze pagina niet altijd actueel zijn. Daar kunnen wij van Lekkerder bij de Boer helaas niets aan doen. Zie ook onze Algemene Voorwaarden.

Schrijf als eerste een review voor
Suzan Plantaardig