Vlees kopen bij de boer in Belfeld

Locatie

Huidige locatie

Kies je locatie om verkooppunten in de buurt te ontdekken

Vlees kopen bij de Boer in Belfeld

Binnen 15km

  1. Home
  2. /
  3. Belfeld
  4. /
  5. Vlees

Vlees te koop bij de boer

Keuze uit meer dan 94 producten

35,45 per kg

Tomahawk steak

23,95 per kg

Sukade aan 't stuk

18,50 per kg

Stoofvleespakket

27,25 per kg

Runderschnitzel

15,25 per kg

Runderschenkel (ossobuco)

18,50 per kg

Rundersaucijzen (worsten) - gekruid

30,50 per kg

Toscaanse steaks

18,50 per kg

Worstringen (zacht gekruid)

27,25 per kg

Achtermuis (kalfsvlees)

30,50 per kg

Kalfsentrecôte

14,15 per kg

Kalfsgehakt (ongekruid)

Vlees kopen bij een boerderijwinkel in Belfeld en omgeving

Vlees kopen bij de boer: vers, duurzaam en betaalbaar

Als je op zoek bent naar hoogwaardig en smakelijk vlees, dan is het kopen van vlees bij de boer in de buurt van Belfeld een uitstekende keuze. De meeste boerderijen bieden een breed scala aan vleesproducten aan, waaronder rund-, varkens-, kip- en lamsvlees. 

Het kopen van vlees rechtstreeks bij de boer heeft tal van voordelen ten opzichte van het kopen van vlees in de supermarkt of bij de slagerij. 

Morshoeve Vleesfoto's_GZ2A88491618686893764-Kopen-bij-de-Boer-Lekkerder-Boederijwinkel-Stalletje.jpg 2.81 MB

Welk vlees is er bij de boer in Belfeld te koop?

Als je vlees bij de boer koopt, dan heb je vaak de keuze uit verschillende soorten vlees. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor 

Het vlees dat je bij de boer koopt, is afkomstig van dieren die op de boerderij zijn opgegroeid. Dit betekent dat het vlees vaak verser is dan het vlees dat je in de supermarkt koopt. Bovendien hebben de dieren een beter leven gehad, omdat ze hebben kunnen genieten van de ruimte en het buitenleven.

Waarom is vlees kopen bij de boer voordeliger en beter dan via de supermarkt of slagerij?

Er zijn verschillende redenen waarom het kopen van vlees bij de boer voordeliger en beter is dan het kopen van vlees in de supermarkt of bij de slagerij.

1. Verser vlees: Het vlees dat je bij de boer koopt, is vaak veel verser dan het vlees dat je in de supermarkt of bij de slagerij koopt. Dit komt doordat het vlees rechtstreeks van de boerderij komt, waardoor het minder lang onderweg is geweest en minder lang in de koeling heeft gelegen.

2. Duurzamer: Het kopen van vlees bij de boer is duurzamer dan het kopen van vlees in de supermarkt of bij de slagerij. Dit komt doordat de boer zijn vlees lokaal verkoopt, waardoor er minder transport nodig is. Bovendien worden de dieren op de boerderij vaak op een duurzame manier gehouden, waardoor er minder sprake is van milieubelasting.

IMG_3542-Kopen-bij-de-Boer-Lekkerder-Boederijwinkel-Stalletje.jpg 1.49 MB

3. Beter leven voor de dieren: De dieren die op de boerderij worden gehouden, hebben vaak een beter leven gehad dan de dieren die in de intensieve veehouderij worden gehouden. Ze hebben meer ruimte, meer buitenlucht en beter voer gekregen.

4. Persoonlijk contact: Het kopen van vlees bij de boer zorgt voor persoonlijk contact tussen de klant en de boer. Hierdoor kun je als klant meer te weten komen over de manier waarop het vlees geproduceerd wordt en kun je eventuele vragen stellen over bijvoorbeeld het voer, de huisvesting en het slachtproces.

5. Betaalbaar: Het kopen van vlees bij de boer is vaak betaalbaarder dan het kopen van vlees in de supermarkt of bij de slagerij. Doordat er geen tussenpersonen zijn, kunnen de kosten laag worden gehouden en kunnen boeren hun vlees voor een scherpe prijs aanbieden.

Wat zijn de verschillen in prijs en kwaliteit?

Er zijn verschillen in prijs en kwaliteit tussen vlees dat je bij de boer koopt en vlees dat je in de supermarkt of bij de slagerij koopt. Over het algemeen is het vlees bij de boer goedkoper dan het vlees in de supermarkt. Dit komt omdat er geen sprake is van tussenhandel.

Wat betreft de kwaliteit van het vlees, is het vlees bij de boer vaak van een hogere kwaliteit dan het vlees in de supermarkt. Dit komt doordat de dieren op de boerderij op een natuurlijke manier worden gehouden en goed voer krijgen. Hierdoor is het vlees vaak malser en smakelijker dan het vlees in de supermarkt.

Tips voor het kopen van vlees bij de boer

Als je vlees bij de boer wilt kopen, is er een aantal tips waar je rekening mee kunt houden:

1. Zoek naar een betrouwbare boerderij in de buurt van Belfeld: Zoek naar een boerderij die betrouwbaar is en die zijn dieren op een goede manier houdt. Vraag eventueel naar keurmerken die aantonen dat het vlees op een duurzame manier is geproduceerd.

2. Bestel op tijd: Bestel het vlees op tijd, zodat je zeker weet dat het vlees beschikbaar is en dat je niet misgrijpt.

3. Weet wat je wilt: Weet van tevoren welk vlees je wilt hebben en hoeveel je nodig hebt. Zo voorkom je dat je te veel of te weinig vlees koopt.

4. Praat met de boer: Maak persoonlijk contact met de boer en vraag eventueel naar de manier waarop het vlees geproduceerd wordt. Zo weet je precies wat je koopt. Hierdoor kun je als klant meer te weten komen over de manier waarop het vlees geproduceerd wordt en kun je eventuele vragen stellen over bijvoorbeeld het voer, de huisvesting en het slachtproces.

5. Neem een koeltas mee: Neem een koeltas mee om het vlees gekoeld te houden tijdens het transport. Vries het vlees dat je niet direct bij aankomst eet, direct in. Dan behoudt het vlees het beste zijn structuur en voedingswaarden.

Uitgelicht Wagyu rund; hoogwaardige vleeskwaliteit en karakteristieke marmering
Folder-vlees-foto-Kopen-bij-de-Boer-Lekkerder-Boederijwinkel-Stalletje.jpg 300.63 KB

Wagyu runderen zijn afkomstig uit Japan en staan bekend om hun hoogwaardige vleeskwaliteit en karakteristieke marmering. In Nederland zijn er verschillende boeren die deze dieren houden en het vlees rechtstreeks aan consumenten verkopen.

Wagyu; gezonder dan ander rundvlees

Wagyu runderen worden gefokt vanwege hun unieke eigenschappen, waaronder het hoge vetgehalte in het vlees. Dit zorgt voor de karakteristieke marmering, waardoor het vlees malser en smaakvoller is dan ander rundvlees. Het vlees heeft ook een hoger percentage enkelvoudig onverzadigde vetzuren, wat het gezonder maakt dan ander rundvlees.

Wagyu vlees van de boer

In Nederland worden Wagyu runderen voornamelijk gehouden door kleinschalige boeren die zich richten op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Deze boeren voeren hun dieren vaak met natuurlijke voeding, zoals gras en hooi, om de kwaliteit van het vlees te maximaliseren. Het houden van Wagyu runderen is een intensieve en kostbare aangelegenheid, wat de hogere prijs van het vlees verklaart.

Het vlees van Wagyu runderen wordt vaak aangeboden in verschillende snitten, zoals biefstuk, ribeye en entrecote. Het is belangrijk om het vlees op de juiste manier te bereiden om optimaal van de smaak en textuur te kunnen genieten. Het vlees kan het best op kamertemperatuur worden gebracht voordat het wordt bereid en moet op hoog vuur kort worden gegrild of gebakken.

Vlees-folder-tessa-1-Kopen-bij-de-Boer-Lekkerder-Boederijwinkel-Stalletje.jpg 273.61 KB

De voordelen

Het kopen van Wagyu rundvlees rechtstreeks van een boer heeft voordelen. Ten eerste heb je als consument de zekerheid dat het vlees afkomstig is van een betrouwbare bron en van hoge kwaliteit is. Ten tweede kan je direct in contact komen met de boer en meer te weten komen over het productieproces. Daarnaast kan je vaak specifieke verzoeken doen, zoals het snijden van het vlees in bepaalde snitten of het rijpen van het vlees voor een bepaalde periode.

Tenslotte

Het kopen van vlees bij de boer in Belfeld en omstreken is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar vers, duurzaam en betaalbaar vlees. Bij de boer kun je terecht voor verschillende soorten vlees, zoals rund-, varkens-, kip- en lamsvlees. Het vlees bij de boer is vaak goedkoper en van een hogere kwaliteit dan het vlees in de supermarkt en je weet precies waar het vlees vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Daarnaast is het kopen van vlees bij de boer ook nog eens goed voor de lokale economie.

Benieuwd naar andere producten? Bekijk dan ook aardappelen, groenten, fruit, kaas, eieren, melk, vlees, overig zuivel, biologische producten, streekproducten, bloemen en/of planten, boxen, recept-pakketten en kant-en-klaar, brood en meel, broodbeleg, honing, kerstpakketten, salades, sap en drank, smaakmakers, verse thee en/of kruiden, vis, wijn en ijs.


Reviews van gebruikers over de app en site van Lekkerder bij de Boer

Gemiddelde beoordeling

4.4/5 356 reviews

4 maanden geleden

Super goed en alles is goed geregeld . Een app die zegt wanneer ze aangevuld zijn en als top op vuurpijl en mooie nieuwe kast die op.maar gemaakt is .... en toppers gemaakt hebben .. 👏👏😁

Google icon Google
Astrid Adriaanseb

Astrid Adriaanseb

4 maanden geleden

interessant!

Google icon Google Play

5 maanden geleden

Dankzij deze app kan ik in heel Nederland terecht bij de boer om mijn zuivel, kaas, eieren, groente, fruit en vlees te kopen. Geen supermarkt hiervoor meer nodig, want bij de boer is het Gezondste Voedsel!

Google icon Google Play

5 maanden geleden

Superorganisatie met een boerenhart! Wat mooi dat iedereen op een eenvoudige manier kan ontdekken waar al het lekkers van de agrarische sector te verkrijgen is. Onze melktap en boerenkaas wordt goed gevonden!

Google icon Google
Mariska van Diepenbeek

Mariska van Diepenbeek

5 maanden geleden

De app geeft een lekkernij aan produkten weer welke in de buurt gevonden kunnen worden. Hiermee kun je lokaal boodschappen lekkere en eerlijke boodschappen doen. Een kaart waar alle winkels en boeren zich bevinden zou ik wel handig vinden, dan is een fietsroute maken langs de winkels en boerderijen nog handiger. Vandaag in de biowinkeln in Klein Dongen geweest en van het weekend naar de molen in Dongen. Heerlijk op meerdere manieren.

Google icon Google
Rob Verdoold

Rob Verdoold

5 maanden geleden

Sinds het ontdekken van de app gebruiken wij de app heel vaak. Vooral als we op vakantie zijn, is het heel fijn om in de buurt van de camping de plaatselijke verkooppunten te steunen. De fietstochten worden erop afgestemd, zo wordt bepaald wat we die dag eten. Het is een Lekkerder, rode draad in onze vakantie, waarin we altijd buiten koken.

Google icon Google
Arno Vuist

Arno Vuist

5 maanden geleden

Boerderijwinkel Zuidland, wat een geweldig fijne mensen en wat een gezellig winkeltje. Als ik in de buurt ben ga ik altijd even buurten en haal ik heerlijke groente en fruit bij Yvonne. Het leuke vind ik dat ondanks ik er zeker niet om de hoek woon, zij mij altijd herkend. Ik lees de nieuwsbrief altijd en veel plezier en zo word ik als stadsmens toch wat meer bekend met het boerenleven. Super!

Google icon Google
marty buis

marty buis

5 maanden geleden

Jumbo? Lidl? Albert wie? Gewoon goeie, eerlijke en betaalbare producten van en bij de boer!! Meer smaak en verser dan bij de supermarkt en je steunt je lokale boerenbedrijven! Goed dat "Lekkerder bij Boer" zich inspant om boeren ook online een platform te bieden.......een aanrader voor iedereen die de boer een warm hart toedraagt!!

Google icon Google
AN

AN

5 maanden geleden

Afgelopen week kaas gehaald bij de boer. Heerlijke kaas welke een heerlijke smaak heeft en vers van het mes komt. Geen kaas wat eerst weken onderweg is maar verse kaas dus. Voorverpakte kaas in de supermarkt heeft al indroging aan de korst dus al een hele tijd onderweg. Dus de keus is dan niet zo moeilijk

Google icon Google
A.r. Potze

A.r. Potze

5 maanden geleden

Wat ik heel belangrijk vind is dat een dier een goed leven heeft gehad voordat het geslacht wordt en dat is bij de Veldhoeve kip het geval. Bovendien nog biologisch ook. De kip was heerlijk sappig en goed van smaak! Als tip: maak het vel los van het vlees en stop de boter en kruiden onder het vel. Voor mij alleen nog Veldhoevekip.

Google icon Google
Brigitte B

Brigitte B

5 maanden geleden

Super Biologisch altijd top. en is eerlijk lekker zondrr gif dus top niks als lof voor jullie site ga er zeker vaker bestellen en hoop natuurlijk dat ik reclame kan maken met die geweldig mooie hoodie;) succes verder met jullie winkel Vr groet Bianca

Google icon Google
Bianca van Roessel

Bianca van Roessel

5 maanden geleden

Ben sinds enige tijd met mijn vriendin bewuster boodschappen aan het doen en meer te denken aan de plaatselijke middenstanders. Deze zorgen voor een goede impuls en stimuleren de omgeving. Wij zijn daarom ontzettend blij, dat wij hier ook een bijdrage aan leveren op deze manier.

Google icon Google
Peter Stoop

Peter Stoop