Biologische producten kopen bij de boer in Garmerwolde

Biologische producten

Biologische producten van een boerderijwinkel, stalletje, versautomaat bij jou in Garmerwolde. Verser. Beter. Lekkerder. In de buurt.

Laten bezorgen

Bezorgopties

Bezorgopties

Afleveradres Aanpassen

Bezorgmoment (optioneel) Aanpassen

Bezorgmoment

Afleveradres

Jouw adressen

  1. Home
  2. /
  3. Garmerwolde
  4. /
  5. Biologische producten

Biologische producten kopen bij een boerderijwinkel in Garmerwolde en omgeving

Veel mensen zijn vandaag de dag bezig met gezond eten en een betere levensstijl. Meer en meer mensen kiezen er bewust voor om biologische producten bij de boer te kopen. Niet alleen omdat ze lekkerder en verser zijn, maar ook omdat deze beter zijn voor het milieu. Klimaatopwarming, weet je wel? 

Maar hoe vind je een boer in Garmerwolde en omstreken die biologische producten verkoopt en wat zijn de voordelen ervan? We leggen het je hieronder allemaal uit.

iologisch-bio-kopen-boer-boerderijwinkjel_1666668379.jpg 8.06 MB

Wat is biologisch?

Tijdens de productie van biologische producten staan twee zaken centraal, namelijk milieu en dierenwelzijn. Alle biologische producten in Nederland moeten voldoen aan de strikte normen van de Europese Verordening voor biologische productie. Zo krijgen dieren bijvoorbeeld meer ruimte tijdens hun leven op de boerderij en worden mestoverschotten zo veel mogelijk vermeden, wat dan weer positief is voor het milieu en ons drinkwater.

Hoe kan je biologische producten herkennen?

Als consument kan jij gemakkelijk biologische producten herkennen aan het EU-logo voor biologische productie. Dit logo staat duidelijk op de verpakking vermeld en betekent dat het product in kwestie onder de geldende normen geproduceerd is. Zo bestaat het in dat geval bijvoorbeeld voor minstens 95% uit biologische producten. Vind jij bij de boer in jouw buurt voedingsmiddelen met dit logo op? Dan weet je 100% zeker dat dit product biologisch geteeld of geproduceerd is. 

iologisch-bio-kopen-boer-boerderijwinkjel_1841148766.jpg 14.41 MB

Naast dit logo kan je in sommige gevallen nog andere logo’s terugvinden op de verpakking van biologische producten. Het EKO-keurmerk is hier een voorbeeld van. Dit logo geeft aan dat het product geteeld of gemaakt is door middel van biologische landbouw. Er zijn dan geen kunstmeststoffen en chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Is biologisch voedsel gezonder en veiliger?

Hoewel het (nog) niet is aangetoond dat biologische producten beter of gezonder zijn dan de ‘gewone’ producten uit de supermarkt, is het wel zo dat biologische producten over het algemeen veel minder restjes bevatten van bestrijdingsmiddelen. Biologisch geteelde voedingsmiddelen hebben een aantal voordelen waardoor ze gezonder zijn. Voorbeelden van deze voordelen zijn: meer aanwezige mineralen, meer vitamines en een hoge aanwezigheid van bioactieve stoffen.

biologisch-bio-kopen-boer-boerderijwinkjel_142498909.jpg 7.4 MB

De voordelen van biologische producten van de boer

We vertelden je net al kort over het gezonde aspect van biologische producten, maar biologische voedingsmiddelen van de boer kennen nog andere voordelen. Hieronder lees je enkele van de belangrijkste voordelen voor jou en het milieu.

Helaas is niet alles rozengeur en maneschijn. Er is namelijk één groot nadeel verbonden aan biologische landbouw, namelijk de vaak hogere prijs. Deze producten zijn duurder dan conventioneel gekweekte producten. Toch is dit niet per se een nadeel, omdat de meerprijs die je voor deze producten betaalt het meer dan waard is. Je krijgt namelijk ecologische, duurzame en verantwoorde producten op je bord, waarmee je bovendien de lokale economie gesteund hebt – mits je ze bij een boer in de buurt hebt gekocht.

biologisch-bio-kopen-boer-boerderijwinkel_111606098.jpg 4.34 MB

Biologisch en verantwoord kopen bij een boer in Garmerwolde

Bio zit in de lift, zoveel is wel duidelijk. Toch zijn niet alle biologische producten even ecologisch en verantwoord geproduceerd. Daarom kies je beter voor een boer in de regio om je inkopen te doen. Op deze manier zorg je voor een zo laag mogelijke uitstoot én kan je met je eigen ogen zien dat alles biologisch geteeld is. Bovendien krijg je ter plaatse de kans om al je vragen aan de boer zelf te stellen. Zo weet je precies wat er met de voedingsmiddelen is gebeurd. Handig toch?

Wat komt er allemaal kijken bij de biologische teelt van de boer?

Biologische teelt is een uitdaging voor elke boer. Het is heel wat moeilijker dan je zou denken. Daarom moeten we met z’n allen veel bewondering hebben voor de boer die biologisch verbouwt.

Boeren moeten zich ten eerste aan strenge regels houden om aan de voorwaarden van biologische teelt te voldoen. Zo mogen ze bijvoorbeeld geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken. Daarom moeten ze andere manieren bedenken om hun gewassen te beschermen tegen onkruid en ongedierte. Ook moeten ze werken met compost en meststoffen om hun gewassen te bemesten. Dit maakt dat biologische teelt niet gemakkelijk is en een (kleine) meerprijs heeft. 

Als je om die reden verse en onbespoten producten kan eten, is het die meerprijs meer dan waard!

iologisch-bio-kopen-boer-boerderijwinkjel_529914709.jpg 9.05 MB

Hoe vind ik een lokale boer bij mij in de buurt van Garmerwolde?

Biologische boerderijen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor mensen en dieren. Daarom is het belangrijk dat we met z’n allen nog meer lokaal bij een boer inkopen doen. Maar hoe kan ook jij een boer bij jou in de buurt vinden?

Dat is onze kracht en specialiteit. Onze missie is om de boer rechtstreeks in contact te brengen met lokale en loyale klanten, zodat ze wél een eerlijke prijs krijgen voor hun heerlijke producten. Zo hoef jij niet de hele buurt af te rijden op zoek naar een goede boer en ben jij verzekerd van de beste producten aan een eerlijke prijs.

Via onze website kan jij gemakkelijk lokale boeren vinden die biologisch fruit, groenten, vlees, melk, eieren, melk, zuivel en ander voedsel verkopen. Via onze site en app kun je bij de boer langsgaan, of kan je in sommige gevallen zelfs reserveren bij de boer. Zo ben je verzekerd dat je alle biologische producten krijgt die jij nodig hebt. Na je reservering kan je jouw bestelling bij de boer ophalen of bij jou thuis laten bezorgen. Handig, toch?

Bovenaan deze pagina vind je adressen van boerderijwinkels, boerderijen, kinderboerderijen, landwinkels, boomgaarden, stalletjes, boerderijautomaten en anders , waar je terecht kan voor aardappelen, groenten, fruit, kaas, eieren, melk, vlees, overig zuivel, biologische producten, streekproducten, bloemen en/of planten, boxen, recept-pakketten en kant-en-klaar, brood en meel, broodbeleg, honing, kerstpakketten, salades, sap en drank, smaakmakers, verse thee en/of kruiden, vis, wijn en ijs , direct afkomstig van de boer bij jou in de regio. Klik en ontdek!

Dit zeggen gebruikers over Lekkerder bij de Boer.

Gemiddelde beoordeling

4.4/5 366 reviews

2 maanden geleden

Altijd fijn, genieten van lokale producten zonder een urenlange speurtocht naar onbekende schatten. Met Lekkerder bij de Boer is het mogelijk om juist deze plekken te vinden.

Google icon Google
Evelien Smit

Evelien Smit

3 maanden geleden

Superorganisatie met een boerenhart! Wat mooi dat iedereen op een eenvoudige manier kan ontdekken waar al het lekkers van de agrarische sector te verkrijgen is. Onze melktap en boerenkaas wordt goed gevonden!

Google icon Google
Mariska van Diepenbeek

Mariska van Diepenbeek

3 maanden geleden

Geko is een top bedrijf

Google icon Google
G.

G.

3 maanden geleden

Ben vandaag weze kijken in het winkeltje en wat dingen gekocht prijs is goed en de producten ook toppie tot de volgende. Gr familie van de kerkhof haan

Google icon Google
Pascal Van de kerkhof

Pascal Van de kerkhof

3 maanden geleden

Top producten voor een normale prijs!!!!!

Google icon Google
Roel de zoeten

Roel de zoeten

3 maanden geleden

Heb inmiddels diverse bedrijven bezocht via Lekkerder bij de boer. Met veel genoegen en veel leuke en nuttige aankopen. Vandaag ging het echter fout bij Scholten Vleesvee in Dedemsvaart. …Meer

Google icon Google
Geert van der Tuuk

Geert van der Tuuk

4 maanden geleden

veel producten en direct van de boer! super

Google icon Facebook
Bio Kaasboerderij Langelaan

Bio Kaasboerderij Langelaan

4 maanden geleden

Het is niet alleen lekkerder bij de Boer, maar óók nog eens makkelijker! Wij zijn één van de deelnemende boerenbedrijven en Thomas heeft ons duidelijk uitgelegd hoe de site en de verkoop werkt. Hoe we onze producten kunnen aanbieden …Meer

Google icon Google
Itte Smink

Itte Smink

4 maanden geleden

Vandaag goed geholpen door Thomas en zijn we weer een stapje verder op het platform Lekkerder bij de Boer!

Google icon Google
diny Oomen

diny Oomen

4 maanden geleden

Veel keus, wat moois uit kunnen zoeken dat keurig is bezorgd. Dank!

Google icon Google
Frans G

Frans G

4 maanden geleden

TOP app, maakt t vinden van boeren verkoop super makkelijk!

Google icon Google
Tante Ans

Tante Ans

4 maanden geleden

Prima website. Mooi initiatief om bij de boer te kopen.

Google icon Google
Heleen

Heleen