Boerderij De Groene Oerbron - Anders in Uitgeest

Boerderij De Groene Oerbron.

Anders

7+

Puur rundvlees: onze dieren krijgen geen antibiotica, eten kruiden van het land en komen minimaal 7 maanden van het jaar buiten.

Goed leven, Kwaliteit & Altijd vers
De familie Groen runt ruim 360 jaar een melkveebedrijf in Uitgeest, dat over gaat van vader op zoon. Sinds de jaren '90 zijn we bezig met terug te gaan naar de oerbron, zo natuurlijk mogelijk werken en alle kennis die de natuur ons biedt toe te passen.
Zo gebruiken we voor ons vee geen antibiotica en geen g.m.o. (genetisch gemodificeerd organisme) krachtvoeders. Ook gebruiken we op het land geen kunstmest.

Als de dieren medicijnen nodig hebben maken we deze zelf op een natuurlijke manier zoals de natuurvolken dat vroeger deden. De voeding die de dieren krijgen, is zoals zij dat van oorsprong ook kregen. Niet gebaseerd op kwantiteit maar op kwaliteit.
De kalveren krijgen een speciale brok: ecologisch kalvervoer met 30 tot 40 verschillende kruiden.

Door deze manier van werken en leven is het vlees van ons vee erg gezond. Er worden geen kunstmatige toevoegingen gebruikt na de slacht, zoals geur-/kleur-en smaakstoffen, geen E-stoffen en geen conserveringsmiddelen. Het vlees blijft zo puur-natuur net als vroeger, en dat proef je.

Kazen
Met het bereiken van zeer hoge melk kwaliteit laten wij met veel passie, liefde, trots en vakmanschap op een ambachtelijke manier prachtige kaas maken. Bij het maken van de kazen worden deze op een biologische wijze onderhouden. De hoogwaardige kwaliteit van de natuur proef je terug in onze kazen.

Boerderij De Groene Oerbron

Ziendijk 4
1911 MX Uitgeest

Openingstijden

 • Maandag

  Op afspraak

 • Dinsdag

  Op afspraak

 • Woensdag

  Op afspraak

 • Donderdag

  Op afspraak

 • Vrijdag

  Op afspraak

 • Zaterdag

  Op afspraak

 • Zondag

  Gesloten

Aangemeld op 22-12-2022

Laatst aangepast op 29-05-2023

Disclaimer: Deze pagina wordt beheerd door de eigenaar of medewerker van desbetreffend boerderij verkooppunt. De boer beleeft vaak drukke tijden. Het kan daarom zijn dat de gegevens op deze pagina niet altijd actueel zijn. Daar kunnen wij van Lekkerder bij de Boer helaas niets aan doen. Zie ook onze Algemene Voorwaarden.

Dit vinden klanten van
Boerderij De Groene Oerbron

5,0

1 review

Tanja Heuverkamp

3 weken geleden

Supermooi bedrijf geheel biologisch en heeft mooie producten!

Producten van andere boeren.

Laten bezorgen

Bezorgopties

Bezorgopties

Afleveradres Aanpassen

Bezorgmoment (optioneel) Aanpassen

Bezorgmoment

Afleveradres

Jouw adressen

Boerderijwinkels in de buurt.