Boerderijwinkel in de buurt van Garmerwolde - Hét overzicht!

Boerderijwinkel in de buurt van Garmerwolde

47 verkooppunten binnen 25km

  1. Home
  2. /
  3. Garmerwolde
  4. /
  5. Boerderijwinkel

Bezoek een boerderijwinkel in Garmerwolde en omstreken

Afbeelding Boerderijwinkeltje Garmerwolde
Boerderijwinkeltje Garmerwolde is een Exclusieve Partner van Lekkerder bij de Boer. Als betalend lid ondersteunen ze actief ons doel om lokale landbouw te promoten en hebben ze toegang tot speciale voordelen, waaronder verhoogde zichtbaarheid. Deze badge erkent hun extra inzet en bijdrage aan het versterken van de afzet van lokaal geteeld voedsel voor de gemeenschap in de regio Garmerwolde en omstreken.

Boerderijwinkeltje Garmerwolde

Garmerwolde

Binnen 1km

Afbeelding Wilma's ERF
Wilma's ERF is een Exclusieve Partner van Lekkerder bij de Boer. Als betalend lid ondersteunen ze actief ons doel om lokale landbouw te promoten en hebben ze toegang tot speciale voordelen, waaronder verhoogde zichtbaarheid. Deze badge erkent hun extra inzet en bijdrage aan het versterken van de afzet van lokaal geteeld voedsel voor de gemeenschap in de regio Onnen en omstreken.

Wilma's ERF

Onnen

12km

Afbeelding De Ei Halte
Bij De Ei Halte kun je handig en snel hun producten online bestellen, zelf afhalen of thuis laten bezorgen. De Ei Halte is een Exclusieve Partner van Lekkerder bij de Boer. Als betalend lid ondersteunen ze actief ons doel om lokale landbouw te promoten en hebben ze toegang tot speciale voordelen, waaronder verhoogde zichtbaarheid. Deze badge erkent hun extra inzet en bijdrage aan het versterken van de afzet van lokaal geteeld voedsel voor de gemeenschap in de regio Sappemeer en omstreken.

De Ei Halte

Sappemeer

12km

Afbeelding Melktap Paterswolde
Melktap Paterswolde is een Exclusieve Partner van Lekkerder bij de Boer. Als betalend lid ondersteunen ze actief ons doel om lokale landbouw te promoten en hebben ze toegang tot speciale voordelen, waaronder verhoogde zichtbaarheid. Deze badge erkent hun extra inzet en bijdrage aan het versterken van de afzet van lokaal geteeld voedsel voor de gemeenschap in de regio Paterswolde en omstreken.

Melktap Paterswolde

Paterswolde

12km

Afbeelding Samen op de tuin
Bij Samen op de tuin kun je handig en snel hun producten online bestellen, zelf afhalen of thuis laten bezorgen. Samen op de tuin is een Exclusieve Partner van Lekkerder bij de Boer. Als betalend lid ondersteunen ze actief ons doel om lokale landbouw te promoten en hebben ze toegang tot speciale voordelen, waaronder verhoogde zichtbaarheid. Deze badge erkent hun extra inzet en bijdrage aan het versterken van de afzet van lokaal geteeld voedsel voor de gemeenschap in de regio Zuidbroek en omstreken.

Samen op de tuin

Zuidbroek

15km

Afbeelding Agrishop

Agrishop

Garmerwolde

Binnen 1km

Afbeelding Dagbesteding Noorddijk

Dagbesteding Noorddijk

gemeente Groningen

2km

Afbeelding De Wie-Len

De Wie-Len

Bedum

4km

Afbeelding Zuivelboerderij de Driesprong

Zuivelboerderij de Driesprong

Noordwolde

5km

Afbeelding Geitenhouderij Ter Veen

Geitenhouderij Ter Veen

gemeente Groningen

9km

Afbeelding Biologische boerderij Eikemaheert

Biologische boerderij Eikemaheert

Loppersum

10km

Afbeelding Winsumer Zuivel

Winsumer Zuivel

Winsum

11km

Afbeelding Hoeve Zuidwending
Bij Hoeve Zuidwending kun je handig en snel hun producten online bestellen, zelf afhalen of thuis laten bezorgen.

Hoeve Zuidwending

Den Horn

12km

Afbeelding Bij Overzet

Bij Overzet

Wirdum

12km

Afbeelding Groentekwekerij Noordlaren

Groentekwekerij Noordlaren

Noordlaren

13km

Afbeelding Damster Boeren Zuivel & Vlees

Damster Boeren Zuivel & Vlees

Appingedam

14km

Afbeelding Boerderijwinkel Dallinga

Boerderijwinkel Dallinga

Zuidbroek

14km

Afbeelding Hoevemiddelhorst

Hoevemiddelhorst

Peize

15km

Afbeelding Keet KOE-tje
Keet KOE-tje is een Exclusieve Partner van Lekkerder bij de Boer. Als betalend lid ondersteunen ze actief ons doel om lokale landbouw te promoten en hebben ze toegang tot speciale voordelen, waaronder verhoogde zichtbaarheid. Deze badge erkent hun extra inzet en bijdrage aan het versterken van de afzet van lokaal geteeld voedsel voor de gemeenschap in de regio Peize en omstreken.

Keet KOE-tje

Peize

16km

Afbeelding Biologische boerderijwinkel arkema
Biologische boerderijwinkel arkema is een Exclusieve Partner van Lekkerder bij de Boer. Als betalend lid ondersteunen ze actief ons doel om lokale landbouw te promoten en hebben ze toegang tot speciale voordelen, waaronder verhoogde zichtbaarheid. Deze badge erkent hun extra inzet en bijdrage aan het versterken van de afzet van lokaal geteeld voedsel voor de gemeenschap in de regio Noordbroek en omstreken.

Biologische boerderijwinkel arkema

Noordbroek

16km

Afbeelding De Blauwe Koe
De Blauwe Koe is een Exclusieve Partner van Lekkerder bij de Boer. Als betalend lid ondersteunen ze actief ons doel om lokale landbouw te promoten en hebben ze toegang tot speciale voordelen, waaronder verhoogde zichtbaarheid. Deze badge erkent hun extra inzet en bijdrage aan het versterken van de afzet van lokaal geteeld voedsel voor de gemeenschap in de regio Oldehove en omstreken.

De Blauwe Koe

Oldehove

16km

Afbeelding Rino's
Rino's is een Exclusieve Partner van Lekkerder bij de Boer. Als betalend lid ondersteunen ze actief ons doel om lokale landbouw te promoten en hebben ze toegang tot speciale voordelen, waaronder verhoogde zichtbaarheid. Deze badge erkent hun extra inzet en bijdrage aan het versterken van de afzet van lokaal geteeld voedsel voor de gemeenschap in de regio Warffum en omstreken.

Rino's

Warffum

16km

Afbeelding West Angus & Meer

West Angus & Meer

Leutingewolde

18km

Afbeelding AGF Holwierde

AGF Holwierde

Holwierde

19km

Afbeelding Mts. Knotnerus Bruins

Mts. Knotnerus Bruins

Eenrum

19km

Afbeelding Aspergeboerderij Doornbosch

Aspergeboerderij Doornbosch

Borgercompagnie

19km

Afbeelding Mobiele fruitpers Golden Raand

Mobiele fruitpers Golden Raand

Uithuizen

19km

Afbeelding Landgoedboerderij Oosterheerdt

Landgoedboerderij Oosterheerdt

Leek

20km

Afbeelding Slagerij van Wijk/Longhornbeef Boerderijwinkel
Slagerij van Wijk/Longhornbeef Boerderijwinkel is een Exclusieve Partner van Lekkerder bij de Boer. Als betalend lid ondersteunen ze actief ons doel om lokale landbouw te promoten en hebben ze toegang tot speciale voordelen, waaronder verhoogde zichtbaarheid. Deze badge erkent hun extra inzet en bijdrage aan het versterken van de afzet van lokaal geteeld voedsel voor de gemeenschap in de regio Niekerk en omstreken.

Slagerij van Wijk/Longhornbeef Boerderijwinkel

Niekerk

20km

Afbeelding De Scharrelderij
De Scharrelderij is een Exclusieve Partner van Lekkerder bij de Boer. Als betalend lid ondersteunen ze actief ons doel om lokale landbouw te promoten en hebben ze toegang tot speciale voordelen, waaronder verhoogde zichtbaarheid. Deze badge erkent hun extra inzet en bijdrage aan het versterken van de afzet van lokaal geteeld voedsel voor de gemeenschap in de regio Kiel-Windeweer en omstreken.

De Scharrelderij

Kiel-Windeweer

20km

Afbeelding Bioschuur

Bioschuur

Meeden

21km

Afbeelding Landwinkel Ol Diek

Landwinkel Ol Diek

Nieuwolda

21km

Afbeelding Fruitteeltbedrijf Oudebosch

Fruitteeltbedrijf Oudebosch

Niehove

21km

Afbeelding Fruitteeltbedrijf Oudebos

Fruitteeltbedrijf Oudebos

Niehove

21km

Afbeelding Waddenvarkens

Waddenvarkens

Uithuizermeeden

22km

Afbeelding Natuurboerderij Blakervelderhoeve
Natuurboerderij Blakervelderhoeve is een Exclusieve Partner van Lekkerder bij de Boer. Als betalend lid ondersteunen ze actief ons doel om lokale landbouw te promoten en hebben ze toegang tot speciale voordelen, waaronder verhoogde zichtbaarheid. Deze badge erkent hun extra inzet en bijdrage aan het versterken van de afzet van lokaal geteeld voedsel voor de gemeenschap in de regio Langelo en omstreken.

Natuurboerderij Blakervelderhoeve

Langelo

22km

Afbeelding Overgaauw De Kippenboer

Overgaauw De Kippenboer

Tolbert

22km

Afbeelding Heidi’s Melktap en fiets/wandel rustpunt

Heidi’s Melktap en fiets/wandel rustpunt

Steenbergen

22km

Afbeelding Puur Poolswijk

Puur Poolswijk

Nieuw-Roden

22km

Afbeelding Het Taphuisje

Het Taphuisje

Meeden

23km

Afbeelding Hoeve Roorda

Hoeve Roorda

Niebert

23km

Afbeelding Noorderlanden Galloways

Noorderlanden Galloways

Scheemda

23km

Afbeelding Boerderij Koops

Boerderij Koops

Eexterveen

25km

Afbeelding Boer’n Jonker

Boer’n Jonker

Jonkersvaart

25km

Afbeelding Familie Wierenga

Familie Wierenga

Munnekezijl

25km

Afbeelding Pluimveebedrijf Niestijl

Pluimveebedrijf Niestijl

Veendam

25km

Afbeelding Bio boerderij Horaholm

Bio boerderij Horaholm

Hornhuizen

25km

Boerderijwinkel in de buurt van Garmerwolde

Cijfers van marktbureau GfK en het Centraal Bureau voor de Statistiek laten duidelijk zien dat boerderijwinkels in Garmerwolde en omgeving steeds populairder worden. Sowieso zijn er steeds meer boerenbedrijven die producten op hun eigen bedrijf gaan verkopen. Maar ook de consument weet vaker de weg naar de boer te vinden. Meerdere keren per jaar kopen zij hun dagelijkse boodschappen bij de boer.

_TCS6958.jpeg 355.51 KB
Wat is een boerderijwinkel?

Een boerderijwinkel is een winkel die de boer heeft gevestigd op zijn eigen erf. Er zijn verschillende soorten. Zo heb je kleine boerderijwinkels die vooral producten verkopen van het eigen bedrijf. Maar er zijn ook grotere boerderijwinkels. Daar is het assortiment breder en worden er naast eigen producten ook producten verkocht van andere bedrijven. Meestal uit dezelfde regio, maar soms ook uit andere landen.

Wat kan ik kopen bij de boer in Garmerwolde?

Verser dan het eten bij de boer kun je het niet krijgen. Het is dan ook geweldig dat je rechtstreeks voedsel kan kopen bij een boer in jouw regio. En je zult je nog verbazen hoeveel producten je bij een boer kunt kopen. Hier hoef je echt niet voor naar de plaatselijke supermarkt. Hieronder zie je een overzicht wat je kunt kopen bij de boer:

Aardappelen
Groenten
Fruit
Kaas
Eieren
Melk
Vlees
Overig zuivel
Biologische producten
Streekproducten

Maar dat is lang nog niet alles. Je kunt ook naar een boerderijwinkel voor: bloemen en planten, boxen, recept-pakketten en klant-en-klaar. En wat dacht je van brood en meel, broodbeleg, honing, kerstpakketten, salades, sap en drank, smaakmakers, verse thee en/of kruiden, vis tot zelfs wijn en ijs. Bijna alle producten die ze verkopen zijn van eigen teelt of vee, maar ook van collega-boeren uit de buurt. Verser kan echt niet!

Boerenbeleving bij de boerderijwinkel

Je boodschappen halen bij een boerderijwinkel in (de buurt van) Garmerwolde is al een uitje op zich. Neem lekker de kinderen mee, zo maak je ze meteen bewust van eerlijke en gezonde voeding. Vaak kunnen ze heerlijk spelen op de speeltoestellen op en rond de boerderij, maar rondlopen op het erf is ook al een attractie op zich. Met elkaar de verse groenten oogsten in de moestuin van de boer of zelf de mooiste en meest verse bloemen plukken in een pluktuin. Bij de boer kan het allemaal. Je zult ervan opkijken hoeveel activiteiten er zijn bij een boerderijwinkel. Wil je hier extra lang van genieten? Ga dan met vrienden of familie eens kamperen bij de boer. Of naar de kinderboerderij. Gezellig, leuk en educatief.

Boerderijwinkels_kopen_bij_de_boer_korte_ketens_boeren_boerderijverkooppunt_lekkerder_verser_beter_duurzamer_goedkoper_de_kragge_meliskerke.jpeg 4.38 MB

Vertrouwen consument in boerderijwinkel

Als het gaat om producten kopen bij de boer is het vertrouwen onder de Nederlanders groot. Zelfs meer dan in het kopen van producten bij supermarkten of online. De meeste consumenten van een boerderijwinkel vinden versheid, betaalbaarheid en de gezondheid van de producten aantrekkelijk. Echt vaste klanten benoemen hierbij ook nog eens diervriendelijkheid als belangrijk aspect. Toch weten nog veel Nederlanders niet goed of er bij hen in de buurt een boerderijwinkel is. Middels deze website en onze app willen wij daar dan ook graag verbetering in brengen.

Boerderijwinkel app

Tegenwoordig zoeken we heel veel informatie op onze mobiele telefoon. Dat is ook niet zo gek. Je hebt hem altijd bij je en kunt dus onderweg ook gemakkelijk even Google raadplegen. Een zoekterm die binnen Google veel wordt gebruikt is: “Boerderijwinkel in de buurt.” Wij van Lekkerder bij de Boer gaan nog een stapje verder. Wij hebben namelijk een speciale app ontwikkelt waarmee je heel gemakkelijk een boerderijwinkel in de buurt kunt vinden. Deze app kun je gratis downloaden in de App Store of op Google Play.

Hoe werkt de boerderijwinkel app?

Nadat je de app hebt geïnstalleerd, kun je heel eenvoudig zoeken naar een boerderijwinkel in jouw regio. Met behulp van je locatiegegevens verschijnt er een overzicht van boerderijwinkels in de buurt van Garmerwolde. In één oogopslag kun je zien hoe de winkel heet, hoeveel kilometer deze bij jou vandaan is en wat de sluitingstijd is. Sommige boerderijwinkels werken alleen op afspraak. Zo kom je dus nooit voor onverwachte verrassingen te staan. De app is helemaal ideaal voor als je onderweg bent. Heb je nog een aantal boodschappen nodig? Open de app en rijd meteen even langs een boerderijwinkel in de buurt. In de app kun je tevens producten bestellen en vervolgens kiezen voor reserveren & afhalen of laten bezorgen. Daarnaast is het mogelijk om favorieten op te slaan of meldingen te ontvangen.

Voordelen van een boerderijwinkel

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, wordt kopen bij de boer steeds populairder. En dat is niet zo vreemd. Mensen worden zich steeds meer bewust van gezonde voeding en mijden liever de bewerkte producten in de supermarkt. Er zitten dan ook een aantal mooie voordelen aan het kopen van producten bij de boer. Hieronder zie je een overzicht:

✓ Kortste keten

Als je rechtstreeks je eten bij de boer in Garmerwolde koopt is er geen tussenhandel. Een kortere keten bestaat dus niet. Je hebt het eten zo van het land op jouw bord. 

✓ Eerlijk product

What you see is what you get! Niets geen misleidende informatie. Als je bij de boerderijwinkel je eten koopt, weet je wat je eet en waar het vandaan komt. Je kunt genieten van (h)eerlijke producten die verser, beter en lekkerder zijn. En bovendien ook nog eens van hier!

✓ Eerlijke prijs

Bij een boerderijwinkel bepaalt de boer de prijs voor zijn product en niet de tussenhandel.  Een prettige situatie voor boer EN consument.

Tip de boer!

Ons streven is zoveel mogelijk winkels te vermelden op onze online marktplaats van boerderijwinkels of in de app. Daar kunnen wij alle hulp bij gebruiken. Misschien ken jij een boerderijwinkel bij jou in de buurt die nog niet in ons bestand staat. Je doet ons een groot plezier om dit bij ons te melden. Dat kan heel eenvoudig via dit handige formulier

Op deze manier ontdekken steeds meer mensen dat kopen bij de boer de normaalste zaak van de wereld is. Jouw hulp zal zeer zeker ook door de boer gewaardeerd worden. Samen staan wij sterk voor eerlijke en gezonde voeding voor alle inwoners van Nederland.


Dit zeggen gebruikers over Lekkerder bij de Boer.

Gemiddelde beoordeling

4.4/5 366 reviews

2 maanden geleden

Altijd fijn, genieten van lokale producten zonder een urenlange speurtocht naar onbekende schatten. Met Lekkerder bij de Boer is het mogelijk om juist deze plekken te vinden.

Google icon Google
Evelien Smit

Evelien Smit

3 maanden geleden

Superorganisatie met een boerenhart! Wat mooi dat iedereen op een eenvoudige manier kan ontdekken waar al het lekkers van de agrarische sector te verkrijgen is. Onze melktap en boerenkaas wordt goed gevonden!

Google icon Google
Mariska van Diepenbeek

Mariska van Diepenbeek

3 maanden geleden

Geko is een top bedrijf

Google icon Google
G.

G.

3 maanden geleden

Ben vandaag weze kijken in het winkeltje en wat dingen gekocht prijs is goed en de producten ook toppie tot de volgende. Gr familie van de kerkhof haan

Google icon Google
Pascal Van de kerkhof

Pascal Van de kerkhof

3 maanden geleden

Top producten voor een normale prijs!!!!!

Google icon Google
Roel de zoeten

Roel de zoeten

3 maanden geleden

Heb inmiddels diverse bedrijven bezocht via Lekkerder bij de boer. Met veel genoegen en veel leuke en nuttige aankopen. Vandaag ging het echter fout bij Scholten Vleesvee in Dedemsvaart. …Meer

Google icon Google
Geert van der Tuuk

Geert van der Tuuk

4 maanden geleden

veel producten en direct van de boer! super

Google icon Facebook
Bio Kaasboerderij Langelaan

Bio Kaasboerderij Langelaan

4 maanden geleden

Het is niet alleen lekkerder bij de Boer, maar óók nog eens makkelijker! Wij zijn één van de deelnemende boerenbedrijven en Thomas heeft ons duidelijk uitgelegd hoe de site en de verkoop werkt. Hoe we onze producten kunnen aanbieden …Meer

Google icon Google
Itte Smink

Itte Smink

4 maanden geleden

Vandaag goed geholpen door Thomas en zijn we weer een stapje verder op het platform Lekkerder bij de Boer!

Google icon Google
diny Oomen

diny Oomen

4 maanden geleden

Veel keus, wat moois uit kunnen zoeken dat keurig is bezorgd. Dank!

Google icon Google
Frans G

Frans G

4 maanden geleden

TOP app, maakt t vinden van boeren verkoop super makkelijk!

Google icon Google
Tante Ans

Tante Ans

4 maanden geleden

Prima website. Mooi initiatief om bij de boer te kopen.

Google icon Google
Heleen

Heleen