Kinderboerderij in de buurt van Lienden - Hét overzicht!

Kinderboerderij in de buurt van Lienden

5 verkooppunten binnen 25km

  1. Home
  2. /
  3. Lienden
  4. /
  5. Kinderboerderij

Bezoek een kinderboerderij in Lienden en omstreken

Vers eten kopen bij de kinderboerderij in Lienden

Een uitje met de kinderen en na afloop meteen (h)eerlijke verse producten van de boer mee naar huis? Ga dan naar de kinderboerderij in Lienden en omgeving! Een fantastische plek voor kinderen en een leuke omgeving om je dagelijkse boodschappen te scoren. Want zeg nou zelf; is het shoppen op een boerderij niet veel leuker dan in een overvolle supermarkt? Bovendien ben je ook nog eens gegarandeerd van gezond voedsel voor een eerlijke prijs. 

1.png 3.21 MB

Wat is een kinderboerderij?

Het woord zegt het natuurlijk al; de kinderboerderij is een boerderij speciaal voor kinderen. Zo’n boerderij is openbaar toegankelijk voor iedereen, maar je ziet er vooral ouders met kinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar. Op de kinderboerderij kunnen kinderen kennismaken met verschillende soorten dieren. De meest voorkomende dieren die je tegen kunt komen, zijn:

✓ Schapen
✓ Geiten
✓ Koeien
✓ Paarden
✓ Varkens
✓ Kippen
✓ Konijnen
✓ Ganzen
✓ Eenden
 
Uiteraard kun je met kinderen jonger dan vier jaar ook al naar een kinderboerderij n Lienden gaan. Het is echter nog leuker als je kind goed kan lopen. Zo kan jouw zoon of dochter heerlijk rondscharrelen tussen de dieren en ze eventueel eten geven of aaien. Als kinderen wat groter worden, mogen ze vaak wat zwaardere en moeilijkere klusjes doen. 

Wat kun je doen op de kinderboerderij?

Veel kinderen hebben een speciaal gevoel voor dieren en vinden het heerlijk om ze te knuffelen en te aaien. Zij kunnen dit dan ook volop doen op de kinderboerderij. Soms is het ook mogelijk om te helpen bij het uitmesten van de stallen of de geiten te borstelen. Tussendoor kan er heerlijk gespeeld worden op één van de speeltoestellen die vaak aanwezig zijn of lekker even uitrazen in de hooischuur. En is je kind gek op paarden? Zoek dan een kinderboerderij waar het mogelijk is om op een paard te rijden.

2.png 2.89 MB

Regels op de kinderboerderij

Om het voor de dieren en voor de bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken, hebben veel kinderboerderijen een aantal regels opgesteld. Als je een bezoek brengt aan de boerderij, kun je er dan ook van uitgaan dat onderstaande regels meestal van toepassing zijn:

 Het is niet toegestaan dieren op te jagen
 Vriendelijk zijn voor de dieren
 Zuinig omgaan met de aanwezige spullen
 Honden aan de lijn
 Dieren niet op eigen initiatief zelf meegebracht voedsel geven
 Niet roken
 Het erf schoonhouden en afval in de prullenbak gooien

Als iedereen zich hier aan houdt, blijft de kinderboerderij een heel fijne omgeving voor jong en oud.

Waar op letten bij bezoek aan een kinderboerderij?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ben je nog nooit op een kinderboerderij geweest? Dan is het goed om te weten waar je op moet letten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je kind zijn of haar handjes wast na het aaien van de dieren. Het kan zijn dat een dier ziektekiemen bij zicht draagt waar een mens ziek van kan worden. Het dier zelf zal daar geen last van hebben. Houd je kind dan ook tegen als hij of zij de dieren kusjes wil geven. Ook op die manier kunnen er namelijk ziektekiemen overgedragen worden. Als laatste is het belangrijk dat je let op eventuele waarschuwingsbordjes. Staat daarop dat je een bepaald dier niet mag aaien of geen eten mag geven? Doe dat dan ook niet.

Wat is het doel van een kinderboerderij?

Als kinderen actief mee mogen doen op de kinderboerderij leren ze meteen van alles over de natuur en het milieu. Het doel van een kinderboerderij is dan ook niet alleen maar kennismaken met de dieren. Meestal bevinden kinderboerderijen zich in de middelgrote en grote plaatsen en steden, zoals Lienden. Juist kinderen uit de stad krijgen op die manier de gelegenheid om te ontdekken waar ons voedsel vandaan komt. Het is daarom extra leuk om na afloop een rondje te doen door de boerderijwinkel. Overleg eens met je kind wat jullie de aankomende week gaan eten en zoek dit met elkaar uit.

3.png 3.53 MB

Een boerderijwinkel op de kinderboerderij

Je kind zal zijn of haar ogen uitkijken. Het assortiment op een kinderboerderij kan namelijk behoorlijk groot zijn. Niet alleen koop je er aardappelen, groenten of fruit, maar ook eieren, kaas, melk, vlees, zuivel, streekproducten en biologische producten zijn beschikbaar in de boerderijwinkel. En zeker bij een kinderboerderij welke een winkel heeft met een groot assortiment, kun je ook voor onderstaande boodschappen terecht:

IJs
Brood en meel
Broodbeleg
Honing
Kerstpakketten
Salades
Sap en drank
Smaakmakers
Verse thee en/of kruiden
Vis
Wijn
Boxen, Recept-pakketten & Kant- en klaar

Indien de kinderboerderij ook nog een pluktuin heeft, kun je prachtige en verse bloemen plukken. Skip die supermarkt op de terugweg dus maar. Bij de boer op de kinderboerderij kun je de tassen vullen!

Lekkerder bij de boer

Steeds meer kinderboerderijen openen op hun terrein een boerderijwinkel. Bezoekers kunnen hier terecht voor de meest uiteenlopende verse producten. Wij van Lekkerder bij de Boer streven ernaar om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de boerderijwinkel en willen ze laten beseffen dat het heel gewoon is om daar je dagelijkse boodschappen te halen. Nu steeds meer kinderboerderijen uitbreiden met een ambachtelijke winkel op hun terrein, is onze missie deze te vermelden op onze website en in de app. Voor wie nog een leuk uitje zoekt  met de kinderen en meteen voedsel bij de boer wil kopen, is het dan nog makkelijker om een goed adres te vinden.

4.png 2.88 MB

Tip de boer!

Kom jij weleens op een kinderboerderij en is daar ook een boerderijwinkel bij? Meld ons dat dan via dit handige formulier. Wij zijn je dankbaar en de boer natuurlijk ook. Mocht je naar aanleiding van dit artikel inspiratie gekregen hebben om samen met je kind een kinderboerderij te bezoeken? Kijk dan voor ons uit of de door jou bezochte boerderij een winkel heeft. Vergeet uiteraard niet om na het shoppen dit nog even aan ons door te geven. Met elkaar maken wij heel Nederland bewust van (h)eerlijke en gezonde voeding bij de boer. 
 


Dit zeggen gebruikers over Lekkerder bij de Boer.

Gemiddelde beoordeling

4.4/5 366 reviews

2 maanden geleden

Altijd fijn, genieten van lokale producten zonder een urenlange speurtocht naar onbekende schatten. Met Lekkerder bij de Boer is het mogelijk om juist deze plekken te vinden.

Google icon Google
Evelien Smit

Evelien Smit

3 maanden geleden

Superorganisatie met een boerenhart! Wat mooi dat iedereen op een eenvoudige manier kan ontdekken waar al het lekkers van de agrarische sector te verkrijgen is. Onze melktap en boerenkaas wordt goed gevonden!

Google icon Google
Mariska van Diepenbeek

Mariska van Diepenbeek

3 maanden geleden

Geko is een top bedrijf

Google icon Google
G.

G.

3 maanden geleden

Ben vandaag weze kijken in het winkeltje en wat dingen gekocht prijs is goed en de producten ook toppie tot de volgende. Gr familie van de kerkhof haan

Google icon Google
Pascal Van de kerkhof

Pascal Van de kerkhof

3 maanden geleden

Top producten voor een normale prijs!!!!!

Google icon Google
Roel de zoeten

Roel de zoeten

3 maanden geleden

Heb inmiddels diverse bedrijven bezocht via Lekkerder bij de boer. Met veel genoegen en veel leuke en nuttige aankopen. Vandaag ging het echter fout bij Scholten Vleesvee in Dedemsvaart. …Meer

Google icon Google
Geert van der Tuuk

Geert van der Tuuk

4 maanden geleden

veel producten en direct van de boer! super

Google icon Facebook
Bio Kaasboerderij Langelaan

Bio Kaasboerderij Langelaan

4 maanden geleden

Het is niet alleen lekkerder bij de Boer, maar óók nog eens makkelijker! Wij zijn één van de deelnemende boerenbedrijven en Thomas heeft ons duidelijk uitgelegd hoe de site en de verkoop werkt. Hoe we onze producten kunnen aanbieden …Meer

Google icon Google
Itte Smink

Itte Smink

4 maanden geleden

Vandaag goed geholpen door Thomas en zijn we weer een stapje verder op het platform Lekkerder bij de Boer!

Google icon Google
diny Oomen

diny Oomen

4 maanden geleden

Veel keus, wat moois uit kunnen zoeken dat keurig is bezorgd. Dank!

Google icon Google
Frans G

Frans G

4 maanden geleden

TOP app, maakt t vinden van boeren verkoop super makkelijk!

Google icon Google
Tante Ans

Tante Ans

4 maanden geleden

Prima website. Mooi initiatief om bij de boer te kopen.

Google icon Google
Heleen

Heleen