Fruit kopen bij de boer in IJsselstein

Locatie

Huidige locatie

Kies je locatie om verkooppunten in de buurt te ontdekken

Fruit kopen bij de Boer in IJsselstein

Binnen 15km

  1. Home
  2. /
  3. IJsselstein
  4. /
  5. Fruit

Fruit te koop bij de boer

Keuze uit meer dan 3 producten

Productfoto Kersen uit de kas

3,75 per 500g

Kersen uit de kas

11 km - Kersenmeisje

Productfoto Appels en peren

1,50 per kg

Appels en peren

24 km - Firma Ruizendaal

Productfoto Conference

2,25 per kg

Conference

24 km - Firma Ruizendaal

Fruit kopen bij een boerderijwinkel in IJsselstein en omgeving

Voordelen van fruit kopen bij de boer in IJsselstein

Als je fruit koopt bij de boer, dan koop je fruit dat vers van het land komt. Dit fruit is vaak net geplukt en dus veel verser dan het fruit dat in de supermarkt ligt. Doordat het fruit niet eerst getransporteerd hoeft te worden en niet in koelcellen hoeft te liggen, behoudt het zijn smaak en voedingsstoffen veel beter.

Naast het feit dat het fruit bij de boer verser is, is het ook nog eens vaak goedkoper. Dit komt doordat de boer zijn fruit direct aan de consument verkoopt, zonder tussenkomst van de groothandel of supermarkt. Hierdoor zijn er geen extra kosten en kan de boer het fruit goedkoper aanbieden.

aardbeien-kopen-bij-de-boer_1105494491.jpg 17.6 MB
Bij veel boeren in de omgeving van IJsselstein kun je ook terecht voor zelfpluk. Dit houdt in dat je zelf het fruit van de bomen mag plukken. Dit is niet alleen leuk voor kinderen, maar het zorgt er ook voor dat je alleen het fruit meeneemt dat je nodig hebt. Hierdoor hoef je geen grote hoeveelheden fruit te kopen en voorkom je voedselverspilling.

Verschillen tussen fruit kopen bij de boer of in de supermarkt

Er zijn verschillende redenen waarom het kopen van fruit bij de boer beter kan zijn dan het kopen van fruit in de supermarkt. Hieronder benoemen we de belangrijkste verschillen.

Versheid: Zoals hierboven al benoemd, is het fruit bij de boer vaak verser dan het fruit in de supermarkt. Het fruit ligt niet in koelcellen en is niet eerst getransporteerd, waardoor het zijn smaak en voedingsstoffen beter behoudt.

druiven-kopen-bij-de-boer_560286625.jpg 2.81 MB
Prijs: Het fruit bij de boer is vaak goedkoper dan het fruit in de supermarkt. Doordat de boer zijn fruit direct aan de consument verkoopt, zonder tussenkomst van de groothandel of supermarkt, zijn er geen extra kosten en kan de boer het fruit goedkoper aanbieden.

Keuze: In de supermarkt is er vaak meer keuze in fruitsoorten dan bij de boer. Dit komt doordat supermarkten groter zijn en meer ruimte hebben voor verschillende soorten fruit. Bij de boer kun je vaak alleen terecht voor fruit dat in het seizoen is.

Verpakking: Het fruit in de supermarkt is vaak verpakt in plastic of kartonnen doosjes. Bij de boer kun je het fruit zelf meenemen in je eigen tas of mand, waardoor er geen extra verpakking nodig is.

Milieu: Het kopen van fruit bij de boer in IJsselstein en omgeving is beter voor het milieu dan het kopen van fruit in de supermarkt. Doordat het fruit niet eerst getransporteerd hoeft te worden en er geen extra verpakking nodig is, wordt er minder CO2 uitgestoten en wordt er minder plastic gebruikt. Bovendien kunnen veel boeren biologisch fruit aanbieden, wat betekent dat er geen pesticiden worden gebruikt en er minder schade aan het milieu wordt toegebracht.

Service: Bij de boer kun je vaak rekenen op een persoonlijke service. Je kunt vragen stellen aan de boer over de fruitsoorten en het oogsten. Bovendien kan de boer je tips geven over hoe je het fruit het beste kunt bewaren en gebruiken. In de supermarkt is er vaak minder persoonlijke aandacht voor de klant.

Verschillende soorten fruit per seizoen

In IJsselstein en omgeving zijn er per seizoen verschillende soorten fruit verkrijgbaar. In de lente zijn bijvoorbeeld aardbeien, kersen en rabarber populair. In de zomer zijn er volop bessen, zoals aalbessen, frambozen, blauwe bessen en bramen. Ook zijn er in de zomer veel steenvruchten te vinden, zoals perziken, abrikozen en pruimen. In de herfst zijn er volop appels en peren, maar ook druiven en vijgen zijn in deze tijd van het jaar verkrijgbaar. In de winter zijn citrusvruchten zoals sinaasappels, mandarijnen en grapefruits populair, maar ook exotisch fruit zoals mango's en ananassen zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

De voordelen van seizoensfruit

Het eten van seizoensfruit heeft verschillende voordelen. Zo zijn seizoensvruchten niet alleen vers en vol van smaak, maar ook voedzaam en gezond. Seizoensfruit bevat namelijk meer vitaminen, mineralen en antioxidanten dan fruit dat niet in het seizoen is. Bovendien zijn seizoensvruchten duurzaam en goed voor het milieu, omdat ze niet van ver ingevlogen hoeven te worden. 

peren-kopen-bij-de-boer_1806155098.jpg 8.02 MB

Gezond en duurzaam eten

Door te kiezen voor seizoensfruit, kun je op een gemakkelijke manier gezond en duurzaam eten. Bovendien zorgen seizoensvruchten voor variatie in je maaltijden en kunnen ze voor inspiratie zorgen in de keuken. Er zijn talloze recepten te vinden waarin seizoensfruit de hoofdrol speelt en waarin je kunt experimenteren met smaken en texturen.

Rechtstreeks fruit kopen bij de boer in IJsselstein

Een extra voordeel van het kiezen voor seizoensfruit is dat je het vaak rechtstreeks kunt kopen bij de boer. Dit heeft verschillende voordelen. Zo weet je zeker dat het fruit vers en van goede kwaliteit is, omdat het vaak nog dezelfde dag is geplukt. Bovendien steun je lokale boeren en draag je bij aan de lokale economie. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu, omdat er minder transport nodig is. Het kan ook nog eens voordeliger zijn, omdat er geen tussenhandel is die de prijzen opdrijft.

Kortom, seizoensfruit heeft niet alleen voordelen voor je gezondheid en het milieu, maar ook voor de lokale economie en je portemonnee. Door rechtstreeks bij de boer te kopen, kun je nog meer profiteren van de voordelen van seizoensfruit.

Bovenaan deze pagina vind je adressen van boerderijwinkels, boerderijen, kinderboerderijen, landwinkels, boomgaarden, stalletjes, boerderijautomaten en anders , waar je terecht kan voor aardappelen, groenten, fruit, kaas, eieren, melk, vlees, overig zuivel, biologische producten, streekproducten, bloemen en/of planten, boxen, recept-pakketten en kant-en-klaar, brood en meel, broodbeleg, honing, kerstpakketten, salades, sap en drank, smaakmakers, verse thee en/of kruiden, vis, wijn en ijs , direct afkomstig van de boer bij jou in de regio. Klik en ontdek!


Reviews van gebruikers over de app en site van Lekkerder bij de Boer

Gemiddelde beoordeling

4.4/5 ★★★★★ 332 reviews
★★★★★

2 weken geleden

Sinds het ontdekken van de app gebruiken wij de app heel vaak. Vooral als we op vakantie zijn, is het heel fijn om in de buurt van de camping de plaatselijke verkooppunten te steunen. De fietstochten worden erop afgestemd, zo wordt bepaald wat we die dag eten. Het is een Lekkerder, rode draad in onze vakantie, waarin we altijd buiten koken.

Google icon Facebook
Seasick Arno

Seasick Arno

★★★★★

2 weken geleden

Geweldig

Dit is een must have voor iedereen die van puur natuur houdt. Als je ergens bent even de app checken en je heb zo een adres waar je eten kan komen. Dank voor jullie app.

Google icon App Store
LeidenZuid

LeidenZuid

★★★★★

2 weken geleden

R

Iedereen zou een keer bij de boer in de buurt moeten gaan kijken!

Google icon App Store
ghityuop

ghityuop

★★★★★

2 weken geleden

Superhandige app om alles bij de boer in de buurt te vinden. Ook handig op je vakantieadres, het werkt in heel Nederland. Veel lekkerder dan uit de supermarkt.

Google icon Facebook
Goverdien Steller

Goverdien Steller

★★★★★

2 weken geleden

Ik ben zeer tevreden

Google icon Google Play
★★★★★

3 weken geleden

Super blij me👍👍👍

Google icon Google Play
★★★★★

1 maand geleden

Super handige app

Google icon Google Play
★★★★★

1 maand geleden

Wat een super leuke app gisteren voor het eerst gebruikt echt top ik ga de app zeker veel gebruiken

Google icon Google Play
★★★★★

3 maanden geleden

Mooi om lokaal te kopen

Google icon Google Play
★★★★★

6 maanden geleden

Fijn zo te kunnen kopen

Google icon Google Play
★★★★★

8 maanden geleden

Werkt zeer goed

Google icon Google Play
★★★★★

8 maanden geleden

Ideale app voor echt vers eten uit de buurt

Zo fijn om op een bewustere manier je voedsel te kunnen halen, en wat een mooie ontdekking van het boerenland! Alleen nog een handige optie om te kunnen filteren op dag zodat je kunt zien wat ‘nu open’ is zou het helemaal afmaken.

Google icon App Store
Miek973

Miek973