Boerenkaas kopen bij de boer in Bunnik

Locatie

Huidige locatie

Kies je locatie om verkooppunten in de buurt te ontdekken

Boerenkaas kopen bij de Boer in Bunnik

Binnen 15km

 1. Home
 2. /
 3. Bunnik
 4. /
 5. Boerenkaas
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Boerenkaas te koop bij de boer

Keuze uit meer dan 8 producten

Productfoto Bio Geitenkaas jong

23,80 per kg

Bio Geitenkaas jong

18 km - Melkgeitenhouderij Zuylestein

Productfoto Bio geitenkaas jong belegen

24,80 per kg

Bio geitenkaas jong belegen

18 km - Melkgeitenhouderij Zuylestein

Productfoto Bio geitenkaas belegen

25,80 per kg

Bio geitenkaas belegen

18 km - Melkgeitenhouderij Zuylestein

Productfoto Bio geitenkaas fenegriek

25,80 per kg

Bio geitenkaas fenegriek

18 km - Melkgeitenhouderij Zuylestein

Productfoto Geitenkaas jonge

7,40 per stuk

Geitenkaas jonge

20 km - Leusdens Geitenlam

Productfoto Geitenkaas met kruiden, of brandnetel, of fenegriek of italiaanse

7,65 per stuk

Geitenkaas met kruiden, of brandnetel, of fenegriek of italiaanse

20 km - Leusdens Geitenlam

Productfoto Wij hebben diverse soorten boerenkaas

Gratis per kg

Wij hebben diverse soorten boerenkaas

21 km - Landwinkel en Schenkerij De Kastanjeboom

Productfoto Gerookte kaas van de Boerderij

8,25 per kg

Gerookte kaas van de Boerderij

21 km - Landwinkel en Schenkerij De Kastanjeboom

Boerenkaas kopen bij een boerderijwinkel in Bunnik en omgeving

Boerenkaas uit Bunnik: ambachtelijk, lokaal en lekker

Nederland staat bekend om zijn kaasproductie. Van de bekende Goudse kaas tot de Friese Nagelkaas, het land kent een rijke geschiedenis van kaasmaken. Hoewel de meeste Nederlandse kaas tegenwoordig wordt geproduceerd in fabrieken, zijn er nog steeds boeren die hun eigen kaas maken. En het mooie is: je kunt deze kaas rechtstreeks bij de boerderijwinkel kopen.

Wat is boerenkaas en waarom is het zo bijzonder?

Boerenkaas is kaas die op traditionele wijze wordt gemaakt op de boerderij. Dit betekent dat de melk rechtstreeks van de eigen koeien wordt gebruikt en dat de kaas op ambachtelijke wijze wordt bereid. Boerenkaas is dus lokaal geproduceerd, zonder tussenkomst van grote zuivelfabrieken. Hierdoor heeft boerenkaas een unieke smaak die niet te vergelijken is met fabriekskaas.

Bovendien is boerenkaas gezonder dan fabriekskaas. Doordat de melk rechtstreeks van de koeien komt, bevat deze meer gezonde voedingsstoffen en minder toevoegingen dan melk die is geproduceerd voor de massaproductie van kaas.

De verschillende soorten boerenkaas

Boerenkaas is verkrijgbaar in verschillende smaken en varianten. Hieronder lichten we de meest populaire soorten boerenkaas in de buurt van Bunnik uit.

 1. Goudse kaas
  De bekendste soort boerenkaas is de Goudse kaas. Deze kaas wordt gemaakt van koemelk en heeft een milde, nootachtige smaak. De kaas is verkrijgbaar in verschillende leeftijden, van jong tot oud. Jonge Goudse kaas is zacht en romig, terwijl oude Goudse kaas een pittige, brokkelige smaak heeft.

  beemster-kaas-kopen-bij-de-boer.jpeg 3.04 MB


  Beemster kaas is een bekend merk van Goudse kaas die zijn oorsprong vindt in de Beemster polder in Noord-Holland.

  De Beemster polder is een bijzonder gebied dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat vanwege de unieke droogmakerij die in de 17e eeuw werd aangelegd. De vruchtbare grond in de polder is ideaal voor het grazen van koeien, wat zorgt voor de productie van heerlijke boerenkaas.

  Beemster kaas wordt nog steeds op traditionele wijze gemaakt, met melk van koeien die grazen in de Beemster polder. De kaas heeft een unieke en volle smaak, die het resultaat is van de speciale kruiden en het rijpingsproces.
  Beemster kaas is verkrijgbaar in verschillende varianten, van jong tot oud, en wordt vaak gebruikt in gerechten of gewoon op brood. 
 2. Leidse kaas
  Leidse kaas is een variant van Goudse kaas die wordt gekruid met komijnzaad. Hierdoor heeft de kaas een iets andere smaak en een karakteristieke gele kleur. Leidse kaas is verkrijgbaar in jonge en oude varianten.
 3. Boeren nagelkaas
  Boeren nagelkaas is een traditionele kaas uit Friesland. De kaas is op smaak gebracht met kruidnagel en heeft een stevige, iets droge structuur. Boeren nagelkaas is verkrijgbaar in jonge en oude varianten.
 4. Boerenkaas met kruiden
  Boerenkaas kan worden gekruid met verschillende kruiden, zoals brandnetel, fenegriek en selderij. Hierdoor krijgt de kaas een unieke smaak. Boerenkaas met kruiden is verkrijgbabaar in verschillende varianten en leeftijden, afhankelijk van de gebruikte kruiden en de rijpingstijd.
 5. Geitenkaas
  Naast koeienmelk wordt boerenkaas ook gemaakt van geitenmelk. Geitenkaas heeft een wat mildere smaak dan koeienkaas en is verkrijgbaar in verschillende varianten, van jong tot oud.

Verschil tussen boerenkaas en gewone kaas

Wat is boerenkaas en wat maakt het anders dan gewone kaas?

Gewone kaas wordt meestal gemaakt van gepasteuriseerde melk. Pasteurisatie is een proces waarbij de melk wordt verhit om eventuele schadelijke bacteriën te doden. Dit vermindert het risico op voedselvergiftiging en zorgt ervoor dat de kaas langer houdbaar blijft. Gewone kaas wordt meestal in grote fabrieken gemaakt en ondergaat een gestandaardiseerd productieproces. Het resultaat is een consistente kaas die altijd hetzelfde smaakt en er hetzelfde uitziet.

Boerenkaas daarentegen wordt gemaakt van ongepasteuriseerde melk, ook wel rauwe melk genoemd. Dit betekent dat de melk niet wordt verhit voordat deze wordt gebruikt om kaas te maken. Rauwe melk bevat van nature bacteriën die nodig zijn voor het fermentatieproces, wat resulteert in een unieke smaak en textuur. Boerenkaas wordt meestal op kleine schaal geproduceerd op boerderijen en elk stuk kaas kan verschillen in smaak en uiterlijk.

kaas-van-de-boerderij-bio-boer-verduyn.jpeg 808.81 KB

Een ander verschil tussen gewone kaas en boerenkaas is de manier waarop de kaas wordt gemaakt. Bij de productie van gewone kaas wordt vaak gebruik gemaakt van industriële processen en moderne technologieën om het productieproces te versnellen en te automatiseren. Bij boerenkaas wordt echter vaak gebruik gemaakt van traditionele methoden en technieken die al eeuwenlang worden gebruikt. Dit kan leiden tot een langzamer productieproces, maar resulteert wel in een ambachtelijke kaas met een unieke smaak en textuur.

Een ander belangrijk verschil tussen gewone kaas en boerenkaas is de voeding van de dieren die de melk produceren. Bij gewone kaas worden de dieren meestal gevoed met gecommercialiseerd veevoer, terwijl bij boerenkaas de dieren meestal grazen op weilanden en graslanden en hun natuurlijke voeding eten. Dit kan een verschil maken in de smaak en de kwaliteit van de melk en de kaas die daarvan wordt gemaakt.

In het kort kan gezegd worden dat boerenkaas een ambachtelijke kaas is die wordt gemaakt van ongepasteuriseerde melk met behulp van traditionele methoden en technieken waarbij de dieren vaak grazen op natuurlijke voedingsbronnen. Boerenkaas kan daarom een unieke smaak en textuur hebben die verschilt van gewone kaas. Gewone kaas wordt daarentegen meestal geproduceerd op grote schaal met behulp van moderne technologieën en gecommercialiseerd veevoer.

Hoewel boerenkaas vaak als een luxeproduct wordt beschouwd vanwege de ambachtelijke productie en de unieke smaak, kan het ook duurder zijn dan gewone kaas. Dit komt omdat de productie vaak kleinschalig is en de regelgeving minder streng, waardoor er meer risico's op het gebied van voedselveiligheid kunnen zijn.

Al met al biedt boerenkaas een andere ervaring dan gewone kaas en kan het een interessante optie zijn voor fijnproevers die op zoek zijn naar een unieke smaak en textuur. Het is echter belangrijk om op te merken dat boerenkaas niet altijd beschikbaar is en dat de productie ervan afhankelijk is van factoren zoals het seizoen, de weersomstandigheden en de beschikbaarheid van rauwe melk.

Tot slot zijn er ook verschillen in de regelgeving omtrent gewone kaas en boerenkaas. Gewone kaas wordt geproduceerd volgens strenge regels en voorschriften om de voedselveiligheid te garanderen. Boerenkaas wordt echter geproduceerd volgens minder strenge regels, wat kan leiden tot meer variatie in smaak en uiterlijk, maar ook tot meer risico's op het gebied van voedselveiligheid.

kaas-maken-door-de-boer.jpg 111.75 KB

Tal van kaasboerderijen in de omgeving van Bunnik

Boerenkaas is een bijzonder en lokaal product dat je rechtstreeks bij de boerderijwinkel kunt kopen. Nederland kent een rijke geschiedenis van kaasmaken en er zijn tal van kaasboerderijen door het hele land te vinden waar je terecht kunt voor de lekkerste boerenkaas. Van Goudse kaas tot boeren nagelkaas en geitenkaas: er is voor elk wat wils. Dus ga op ontdekkingstocht en bezoek een van deze kaasboerderijen om te proeven van de authentieke smaken en de passie van de boeren te ervaren.

Behoud van traditionele ambachten

Het is ook belangrijk om te vermelden dat het kopen van boerenkaas direct bij de boerderijwinkel in de buurt van Bunnik niet alleen zorgt voor een smaakvolle en lokale ervaring, maar ook bijdraagt aan het behoud van de traditionele ambachten en het ondersteunen van de lokale economie

Bovendien weet je precies waar je kaas vandaan komt en hoe deze is geproduceerd, wat bijdraagt aan een bewustere en duurzamere keuze.
Dus de volgende keer dat je op zoek bent naar een bijzondere kaas, overweeg dan om naar een kaasboerderij of boerderijwinkel te gaan en te genieten van een unieke en authentieke ervaring.

Benieuwd naar andere producten van de boer? Bekijk dan ook aardappelen, groenten, fruit, kaas, eieren, melk, vlees, overig zuivel, biologische producten, streekproducten, bloemen en/of planten, boxen, recept-pakketten en kant-en-klaar, brood en meel, broodbeleg, honing, kerstpakketten, salades, sap en drank, smaakmakers, verse thee en/of kruiden, vis, wijn en ijs.Reviews van gebruikers over de app en site van Lekkerder bij de Boer

Gemiddelde beoordeling

4.4/5 ★★★★★ 332 reviews
★★★★★

2 weken geleden

Sinds het ontdekken van de app gebruiken wij de app heel vaak. Vooral als we op vakantie zijn, is het heel fijn om in de buurt van de camping de plaatselijke verkooppunten te steunen. De fietstochten worden erop afgestemd, zo wordt bepaald wat we die dag eten. Het is een Lekkerder, rode draad in onze vakantie, waarin we altijd buiten koken.

Google icon Facebook
Seasick Arno

Seasick Arno

★★★★★

2 weken geleden

Geweldig

Dit is een must have voor iedereen die van puur natuur houdt. Als je ergens bent even de app checken en je heb zo een adres waar je eten kan komen. Dank voor jullie app.

Google icon App Store
LeidenZuid

LeidenZuid

★★★★★

2 weken geleden

R

Iedereen zou een keer bij de boer in de buurt moeten gaan kijken!

Google icon App Store
ghityuop

ghityuop

★★★★★

2 weken geleden

Superhandige app om alles bij de boer in de buurt te vinden. Ook handig op je vakantieadres, het werkt in heel Nederland. Veel lekkerder dan uit de supermarkt.

Google icon Facebook
Goverdien Steller

Goverdien Steller

★★★★★

2 weken geleden

Ik ben zeer tevreden

Google icon Google Play
★★★★★

3 weken geleden

Super blij me👍👍👍

Google icon Google Play
★★★★★

1 maand geleden

Super handige app

Google icon Google Play
★★★★★

1 maand geleden

Wat een super leuke app gisteren voor het eerst gebruikt echt top ik ga de app zeker veel gebruiken

Google icon Google Play
★★★★★

3 maanden geleden

Mooi om lokaal te kopen

Google icon Google Play
★★★★★

6 maanden geleden

Fijn zo te kunnen kopen

Google icon Google Play
★★★★★

8 maanden geleden

Werkt zeer goed

Google icon Google Play
★★★★★

8 maanden geleden

Ideale app voor echt vers eten uit de buurt

Zo fijn om op een bewustere manier je voedsel te kunnen halen, en wat een mooie ontdekking van het boerenland! Alleen nog een handige optie om te kunnen filteren op dag zodat je kunt zien wat ‘nu open’ is zou het helemaal afmaken.

Google icon App Store
Miek973

Miek973